audiotrack napísal:jasne že sa dá: dáš DELETE PARTITION a potom volný priestor pripojíš k druhému disku pomocou move/resize ako už bolo písané v návode
ahoj
ja potrebujem len vediet ci je mozne, aby som na C pridal miesto z D.
cez delete partition sa na C bojim robit, aby mi neodpalilo system.
Tempus napísal:ja uz tem partition 8 mam naistalovanu.
len chcem vediet ako zoberiem z D miesto a PRIDAM ho na C
thats all
neviem sa vysomarit z tych navodov.
ja uz neviem presne ale da sa to ja osm si zrusil vsetky disky, a som zacal odznova som si ich rozdelil a tak
proste a jednoducho vymas si D aj C potom pridaj C napis kolko ce zeby malo GB a pridaj D, ja som tak spravil podobne, a ani data nestratis vsetko ti tam ostane pekne!
mam 200 HDD. Je rozdeleny na C = 50 GB, a D = 150 GB. Z D by som chcel este vytvorit jeden disk aby mal 50 GB, ale nechcem prist o udaje na tom disku D. Ako sa to dá? Na D je volnych 60 GB.
ako som z pisal mam 200GB HDD. je na nom Xp ale chcel by som este doinstalovat aj Vistu, tak aby sa pri starte pytalo ktory chcem windows. Ako tom mam urobit. ??
Na vistu chcem 50GB, takze treba vitvorit particiu, da sa to rovno cez instalaciu visty alebo mi treba program Particion MAgic??
sunavcek napísal:ako som z pisal mam 200GB HDD. je na nom Xp ale chcel by som este doinstalovat aj Vistu, tak aby sa pri starte pytalo ktory chcem windows. Ako tom mam urobit. ??
Na vistu chcem 50GB, takze treba vitvorit particiu, da sa to rovno cez instalaciu visty alebo mi treba program Particion MAgic??
s vistou zatiaľ nemám skúsenosti, no vytvárať partície vedelo už aj XP pri inštalácii takže zrejme aj vista
cawte chcem sa spytat ... uz som si to porozdeloval aj vsetko.... ale neviem co znamenaju tie 2 veci ten modry disk a ten secy neda sa mi s nimmi nic robyt .. a este mam 320gb disk a ked si to spocitam chyba mi tam asi este 20 gb de sa podeli ??
Je to rozšírená partícia, ktorá je zložená z logických diskov, v Tvojom prípade z diskov D: a H: (na obrázku vidíš oba disky ohraničené svetlomodrou farbou)
Ak ju chceš povedzme zmenšíť, najskôr musíš zmenšiť logický disk D: alebo H:.. a tiež ak chceš napr. zväčšiť disk D: alebo H:, musíš najskôr zväčšíť tú rozšírenú parrtíciu. Ak ju chceš zrušiť, musíš najskôr zrušiť logické disky D: a H:. Ale Partition Magic by mal vedieť prekonvertovať logickú partíciu na primárnu aj bez straty údajov (avšak nie je tam 100% istota, preto treba všetko potrebné zálohovať)..
Ak budeš niekedy v budúcnosti rozdeľovať disk, snaž sa týmto rozšíreným partíciám vyhnúť, zvyčajne spôsobujú iba problémy (viď Tvoj prípad), radšej všetky partície rob ako primárne..