Žobráci
Žobráci
Mno faktom tejto doby je to ze v BA alebo inych hlavnych dedinach su na kazdom rohu zobraci ktori sa pomaly nestita ani fyzickemu kontaktu ... davate takymto ludom nejake peniaze??? ak ano tak kolko a aake mate kriteria ze komu date, komu nie??? ja som mal zo zaciatku na nich taky nazor ze som im lutoval a vyberal som si najhorsie pripady (som posudzoval) no par krat sa mi stalo ze oje*** .. dal som im cash odkrivkal za roh a tam uz normal. krokom a ine .. od vtedy nedavam nikomu ... no pome sa hadat ako to vlastne je!
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
kedysi som daval, ale teraz nedavam ani korunu. presne ako vravite. bud sa tvari ze je chromy, aelbo to preslope. boli aj pripady, ked ludia nechceli dat peniaze, ael radsej ze ho zoberu na teple jedlo do bufetu a zobrak ich poslal do P (neviem kde som to pocul, uz je to davno). v anglicku je to tiez na dennom poriadku, ael tam vidiet, ze to chcu na chlast. kazdy den som stretaval tych istych a jeden naposlkedy odo mna pytal love, ja som ich naozaj nemam so sebou a ked som mu povedal ze nerozumiem po anglicky (to je najlepsi odpal, nikto sa viac nebude s tebou bavit) tak mi tam zacal tak nadavat, ze som z toho jaksi nechapal... poslal ma vsade... ale to sa mi stalo aj doma. oni to zacali brat ako samozrejmost, ze sak oni su zobraci, oni musia dostat peniaze. ved aby prezili... 
najhorsie na tom su ti, co zobru naozaj, lebo vsetkych hadzu do jedneho vreca
najhorsie na tom su ti, co zobru naozaj, lebo vsetkych hadzu do jedneho vreca
-
Stenky
Professional
od seriozneho bezdomovca co sa snazi so svojou zlou situaciou daco spravit si tak kupim Nota Bene + dake disko
ale ked sa dakto hra na uboziaka, sedi na deke a ma tam cedulu ze on a jeho pes su hladni. nic nerobi len zobre, potom sa dvihne a ide sa nalozit do liehu. na takych bic a palicu!!!
osobne nenavidim psychologicky natlak. po hlavnej stanici beha taka otrhana zanska co mrmle daco nezrozumitelne. a stoji pri ludoch a huci tie svoje blbosti kym jej ludia daco nedaju (caka ze sa jej chcu zbavit). ked to robila mojej mame som myslel ze ju udrem
myslim ze je to ta ista co beha s kelinkom po SNP v Bratislave a vykrikuje "na jedlooooo".
hnus
ale ked sa dakto hra na uboziaka, sedi na deke a ma tam cedulu ze on a jeho pes su hladni. nic nerobi len zobre, potom sa dvihne a ide sa nalozit do liehu. na takych bic a palicu!!!
osobne nenavidim psychologicky natlak. po hlavnej stanici beha taka otrhana zanska co mrmle daco nezrozumitelne. a stoji pri ludoch a huci tie svoje blbosti kym jej ludia daco nedaju (caka ze sa jej chcu zbavit). ked to robila mojej mame som myslel ze ju udrem
myslim ze je to ta ista co beha s kelinkom po SNP v Bratislave a vykrikuje "na jedlooooo".
hnus
tak tak ... ak by mal clovek zist od domu sv. martina az po kamenne tesco a dal by kazdemu homelessakovi 5 korun tak je lahsi o 300sk .. ich tam je na mraky ... a ti co predavaju Nota Bene ... to je podla mna vysoka vrstva medzi homelessakmiStenky napísal:od seriozneho bezdomovca co sa snazi so svojou zlou situaciou daco spravit si tak kupim Nota Bene + dake disko
osobne nenavidim psychologicky natlak. po hlavnej stanici beha taka otrhana zanska co mrmle daco nezrozumitelne. a stoji pri ludoch a huci tie svoje blbosti kym jej ludia daco nedaju (caka ze sa jej chcu zbavit). ked to robila mojej mame som myslel ze ju udrem![]()
hnus
No je veľa podvodníkov.. preto nedávam skoro nič.
Občas kúpim NOTA BENE.
Alebo občas dám jedlo, keď mám pri sebe, alebo som už aj išiel do obchodu a kúpil jedlo. Peniaze však nedávam nikdy. Bohužiaľ.
Navyše sú to proste sociálne prípady, nájsť si základnú prácu hoci ako nejaký nosič v sklade, alebo zametať na ulice nie je dnes problém. Celý deň nič nerobia, len pijú čučo v parku alebo fajčia. Takých ja podporovať nebudem.
Sú to väčšinou ľudia aj s psychickými problémami, odvrhnutí, ktorý sa do spoločnosti už zaradiť ani nechcú. Nechcú pracovať, sú príliš závislý. Začo im mám dať peniaze??? Aby som im to trápenie ukončil tým že podporím ich celodenné nalievanie v liehu.
A ešte staré šaty dávame cez známu čo robí v takej organizácií alebo čo to je, presne neviem.
A rómom už vôbec nie, tým u nás postavili celé jedno veľké sídlisko s novučičkými bytmi. A ako dnes vyzerá.
Tudy cesta nevede. Keď si zvyknú na žobranie a na to, že vždy im niekto niečo dá, tak sa nikdy nezmenia.
Občas kúpim NOTA BENE.
Alebo občas dám jedlo, keď mám pri sebe, alebo som už aj išiel do obchodu a kúpil jedlo. Peniaze však nedávam nikdy. Bohužiaľ.
Navyše sú to proste sociálne prípady, nájsť si základnú prácu hoci ako nejaký nosič v sklade, alebo zametať na ulice nie je dnes problém. Celý deň nič nerobia, len pijú čučo v parku alebo fajčia. Takých ja podporovať nebudem.
Sú to väčšinou ľudia aj s psychickými problémami, odvrhnutí, ktorý sa do spoločnosti už zaradiť ani nechcú. Nechcú pracovať, sú príliš závislý. Začo im mám dať peniaze??? Aby som im to trápenie ukončil tým že podporím ich celodenné nalievanie v liehu.
A ešte staré šaty dávame cez známu čo robí v takej organizácií alebo čo to je, presne neviem.
A rómom už vôbec nie, tým u nás postavili celé jedno veľké sídlisko s novučičkými bytmi. A ako dnes vyzerá.
Tudy cesta nevede. Keď si zvyknú na žobranie a na to, že vždy im niekto niečo dá, tak sa nikdy nezmenia.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
.. je to haved .. hlavne ti z BA .. pretoze maju moznost sa ubytovat v nejakom tom azylaku za pouhopouhych par korun, za ktore keby ich nepreslopali, tak sa mohli umyt, najest a vyspat ... nie vino za 30 je lepsia unvesticia .. a nelutujme ich .. samozrejmä su medzi nimi aj pripady ktore si polutovanie a pomocnu ruku zasluzia, ale tie sa vacsinou o seba aspon chcu postarat ... ked su ti ostatni neprisposobivi, tak neh aj skapu ... ved to nieje az taka nesplnitelna podmienka prist do toho azylaku triezvy .. tak a preco y sme ich mali podporovat, ked im take nespolocenkse zitie vyhovuje ? .. ved oni su spokojni, tak co im viac treba ??? ... keby som mal bezdomovca zasponzorovat, tak jedine nejake tie ich casopisy by som si kupil, pretoze tam je aspon tu snahu ieco zmenit vidno ! ! ! ... inak ani bohovi ...
... este cosi chcem napisat co sa stalo mojmu ocovi .. isiel z obchodu a ked nakladal nakup do kufra, tak k nemu prisiel jeden dobre znamy miestny bezdomovec a chcel od neho peniaze, ze nech mu da 5Sk, ze je hladny smadny .. tak mu oco povedal, ze dobre ze mu da teda 5 rozkov a krabicu mlieka, ze to by mohlo stacit aby zahnal ten najvacsi hlad a smad ... ale nie nas mily bezdak mu povedal, ze to on nie ze on radsej 5 Sk, ze na polievku ... to mate tak ked chcete pomoct
... a keby ho nebolo vidat stale s flasou vina v ruke, tak by mu nejaky ten cash aj dal ..
...
... este cosi chcem napisat co sa stalo mojmu ocovi .. isiel z obchodu a ked nakladal nakup do kufra, tak k nemu prisiel jeden dobre znamy miestny bezdomovec a chcel od neho peniaze, ze nech mu da 5Sk, ze je hladny smadny .. tak mu oco povedal, ze dobre ze mu da teda 5 rozkov a krabicu mlieka, ze to by mohlo stacit aby zahnal ten najvacsi hlad a smad ... ale nie nas mily bezdak mu povedal, ze to on nie ze on radsej 5 Sk, ze na polievku ... to mate tak ked chcete pomoct
-
Kibo
Hardcore addict
hej, je to ta ista, mestska legenda, ale ma inak ulozene kolieska si myslimStenky napísal:myslim ze je to ta ista co beha s kelinkom po SNP v Bratislave a vykrikuje "na jedlooooo"
no co sa tyka nota bene, tak to uznavam. to sa pozriete na toho homelessa a vydite, ze sa aspon takto snazi nieco so svojim zivotom robit. potom nie je problem dat pajcku alebo kilo a este mu aj ten casak nechat (zalezi od momentalnej nalady a financnej situacie)
-
susenejablko
Light Star
nakolko byvam v 13tisicovom meste, tak tu nemame homelessov vela...ale vacsina z nich stratila domov tym, ze vsetko prepila alebo nejak tak...ale cest vynimkam, ktori sa snazia nieco si zarobit a nemozu z ato co sa s nimi stalo (ale takych je malo...) tym co sa to vsetko snazia napravit aj nieco dam (ked nieco mam) a ti, co zebru pred krcmov s cucom pri sebe, tych ani nelutujem...teda...nie vzdy...co uz, som citlivy clovek 
-
Vesper
Professional
v ziadnom pripade by som im nedal ani korunu lebo vacsina z nich si za svoj stav moze sama... nevravim ze nutne vsetci ale dost... no a to co trepu ze daj mi na rozky, na sprchu.. kecy vsetko to prezeru lebo to su ludia ktori myslia na to co je teraz nie co bude zajtra...
btw iny pripad su ti co hraju na namestiach a kadekde inde tak tym obcas nieco symbolicke hodim
schweek/ jasne mas pravdu sa mi zdalo ze nieco podobne som uz raz pisal
btw iny pripad su ti co hraju na namestiach a kadekde inde tak tym obcas nieco symbolicke hodim
schweek/ jasne mas pravdu sa mi zdalo ze nieco podobne som uz raz pisal
zdá sa mi , že o takýchto veciach som sa hádal v téme o bezďákoch
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=50 ... bezdomovci
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=50 ... bezdomovci
Ked som cez vikend naje***, niekedy som schopny takto rozdat aj kilo za noc, paco. Za normalnych okolnosti vsak hodim sem-tam dvacku tym, co predavaju Notabene... casak od nich nezoberem- akurat pozriem, ci maju registracnu vysacku...
Pred rokmi som mal jedneho t-packa, ktoremu som dal nejake tie drobne vzdy, ked som na neho narazil- mlady chalan na voziku, bez noh. Jednoducho mi ho bolo luto... Skoncil, ked som ho stretol v Mamute, ako s partakom klepe automaty, pci.
Pred rokmi som mal jedneho t-packa, ktoremu som dal nejake tie drobne vzdy, ked som na neho narazil- mlady chalan na voziku, bez noh. Jednoducho mi ho bolo luto... Skoncil, ked som ho stretol v Mamute, ako s partakom klepe automaty, pci.
-
okonenipica
Zablokovaný
Nikdy som nedal bezdomovcovi zadarmo len tak peniaze, hlavne nie za zobranie, ked od vas pita na jedno a place ze je bezdomovec.. Ved ste normalny ?!!
Ak ale bezdomovec slusne poprosi, ze mu chyba na cuco, tak prispejem niakyma korunkama..
A tiez mam kamaratov, normalnich mladich ludi, ktori su na ulici tak niekedy pomozem
Ak ale bezdomovec slusne poprosi, ze mu chyba na cuco, tak prispejem niakyma korunkama..
A tiez mam kamaratov, normalnich mladich ludi, ktori su na ulici tak niekedy pomozem