Ram 256+256+1024

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
pedro33366
Amateur
Amateur

Ram 256+256+1024

Príspevok od používateľa pedro33366 »

chcem sa opytaze ci by som mohol dat ku svojim dvom 256 ramkam ktore su v duali este jednu 1GB na tej istej frekvencii ze ci by mi neblbol comp :? lebo chcem dat tu 1GB a potom ku vsetkym neskor este dalsiu 1GB.vdaka za odpoved
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Teoreticky to blbnúť môže, keď sa nebude navzájom znášať hardware.. ale pravdepodobnosť je malá. Otázne však je, ako Ti tie ramky pôjdu, 2x256 Ti už asi nepôjdu ako dual channel.. iba až keď dokúpiš ďalšiu 1GB ram.. tj. budeš mať 2x256 + 2x1024.. (párny počet)

Dnes večer idem skúšať niečo podobné.. mám 3x512 + 1x256 a skúsim to nahodiť do stroja, že ako sa zatvári.. :D
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Zalezi aky mas procak/pamatovy radic. Ak mas ten kentus od AMD s integrovanym pamatovym radicom v CPU, tak moze dost nastat problem... Teda som este nevidel/nezil socket 754, kam by som osadil tri moduly RAMky a komp by stabilne slapal... Aky mas socket? Ak mas Intel chipset, tak nevidim problem, co som nalozil Intelu vsetko vzdy zozral :wink:
pedro33366
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pedro33366 »

mam Socket 478 a mam nanom celeron 2.8 2x256 ram a GF5500 a chcem tam ku tomu dat 1GB ramku co vy nato casom potom ked to nebude stacit tak tam este jeden gigac prihodima bude to vsetko v duale :) ale stou jednou gigovou hovoris ze by to malo ist ked nemam Amd platformu :?:
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

myslim ,ze by s tym nemal byt ziaden problem ja som mal na Intel P4 HT 2.80GHz 2x512 a raz 1x1GB a isli skvele
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

tomasmate: ale všetky tri išli ako single channel.. že?
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

brm napísal:tomasmate: ale všetky tri išli ako single channel.. že?
ano kazda isla samostatne
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mozes to tam napratat v pohode... Aj tak ma cel. 2.8GHz, takze tam mu dual nic nepomoze... Len to tam naladuj a malo by to ist :wink: Ziadny pokles vykonu sa konat nebude :wink:
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

excuse
v robote mame strasne pocitace a internet tak to dako suplo moj predchadzajuci post s ktorym som neratal :D
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

lepsie ako 2x256 + 1024 (a casom dokupit)
je lepsie rovno kupit 2x1024
totiz nemozes sa spoliehat ze zozenies 1GB do paru neskor
inac vsade kde mas dva identicke moduly dual channel funguje, ci mas parny alebo neparny pocet modulov. dolezite je tie dva rovnake nasadit na spravne pozicie a s ostatnymi modulni to nijako neinterferuje (vraj)

//edit: k povodnej otazke: ano mozes to dat na 256+256+1024 a dual sa ti zachova
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal:lepsie ako 2x256 + 1024 (a casom dokupit)
je lepsie rovno kupit 2x1024
totiz nemozes sa spoliehat ze zozenies 1GB do paru neskor
inac vsade kde mas dva identicke moduly dual channel funguje, ci mas parny alebo neparny pocet modulov. dolezite je tie dva rovnake nasadit na spravne pozicie a s ostatnymi modulni to nijako neinterferuje (vraj)

//edit: k povodnej otazke: ano mozes to dat na 256+256+1024 a dual sa ti zachova
K tomu editu... Dual channel sa ti zachova jedine pri pouzit nF2 chipsetu, ktory dokaze bezat v "dualchanneli" pri troch obsadenych RAM slotoch, aj to v kombinacii kapacit A + B = C, tzn 256 + 256 = 512, a potom este nejaka doska na socket 939 od ASRoCku pokial sa nemylim... To je asi tak vse, s pracou v duali s tromi slotmi. A to "vsade" by som si dal dost pozor, pretoze zostavy s AMD (939 a DDR) su dost probematicke, nevravim, ze je to vzdy ale sem tam je tam ta nekompatibilita, najma u starsich reviziach procakov... Takze znova, ak nemas 2 alebo 4 moduly, tak ti dualchannel nebude fungovat korektne, potrebuje vzdy parny pocet modulov aby dokazal bezat v oboch smeroch po 64bit... A nejake drbnute hlasky BIOSu, ze bezi v nejakom Quad DDR dual channeli, to su len zvasty vyrobcov... :wink:
JoDo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JoDo »

misokgb napísal:Teda som este nevidel/nezil socket 754, kam by som osadil tri moduly RAMky a komp by stabilne slapal...
Ja mam socket 754, 3 moduly a nemam problemy :wink:

Inak aky velky je dopad na vykon ked mam RAMky v duale ?
Napísať odpoveď