HDD na USB

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
spesko
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

HDD na USB

Príspevok od používateľa spesko »

caute chcel by som vas poprosit aby ste mi tu hodili nejaky tusim sa tomu nadava externy HDD aby mal okolo 200 GB to je jedno aky aby bol proste taky slusny a nie velmi drahy... dajte mi pls nejake linky THX :wink:
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Ja mam toto a som celkom spokojny... http://www.alza.sk/externi-pevny-disk-w ... d62648.htm
spesko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

piton napísal:Ja mam toto a som celkom spokojny... http://www.alza.sk/externi-pevny-disk-w ... d62648.htm
pocuvaj nevies preco mi tam pise v CZ jazyku ??? dufam ze to neni z CR lebo to bude asi ovela drahsie ne ?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Nemaj strach, ono alza je česky eshop, no ono ma slovensku pobočku a pokial sa pozries tak ceny su v skk. Takze klud.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

piton napísal:Ja mam toto a som celkom spokojny... http://www.alza.sk/externi-pevny-disk-w ... d62648.htm
Mam prestne ten isty a maximalne som s nim spokojny....ma ho aj kamarat a ties nema najmensi problem....
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

tiez sa pripajam k Shrekzv, mam ten WD My Book ale 500 GB, som spokojny... tichy, teplota okolo tych 35 stupnov, dobre prenositelny...
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

a nemyslis ze samotne usb hdd sa uz neoplati? To uz si kup s firewire portom ( 250gb desiatky minut cez usb, cez firewire iba par desiatok sekund)
spesko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

reno23 napísal:a nemyslis ze samotne usb hdd sa uz neoplati? To uz si kup s firewire portom ( 250gb desiatky minut cez usb, cez firewire iba par desiatok sekund)
vies keby som mal daco take ako "kapsa potras sa" tak si kupim aj drahsie veci ale kedze mam obmedzeny pocet financii tak mi staci na USB :wink:
piton
King
King

reno23 napísal:a nemyslis ze samotne usb hdd sa uz neoplati? To uz si kup s firewire portom ( 250gb desiatky minut cez usb, cez firewire iba par desiatok sekund)
:shock: To snad nemyslis vazne, alebo som to zle pochopil... 250 GB cez firewire za "par desiatok sekund"? :lol: :lol: :lol: Ved USB prenasa data skoro tak rychlo ako zapisuje bezny HDD. Zobud sa...
spesko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

dikes chlapci za radu... uz mam ten WD doma a kopirujem na neho filmy thx este raz :wink:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

piton napísal::shock: To snad nemyslis vazne, alebo som to zle pochopil... 250 GB cez firewire za "par desiatok sekund"? :lol: :lol: :lol: Ved USB prenasa data skoro tak rychlo ako zapisuje bezny HDD. Zobud sa...
from wikipedia:

Kód: Vybrať všetko

Bežný kábel FireWire, známy tiež ako FireWire 400, prenáša dáta medzi zariadeniami rýchlosťami 100, 200 alebo 400 Mbit/s (presne je to 98,304, 196,608, alebo 393,216 Mbit/s, no bežne sú tieto rýchlosti označované ako S100, S200 a S400). Napriek tomu, že USB 2 je nominálne schopné rýchlejšieho prenosu (480 MBit/s), praxi je pripojenie cez FireWire rýchlejšie. Dĺžka kábla je obmedzená na 4 a pol metra, ale až 16 káblov môže byť vzájomne naviazaných, čím maximálna dĺžka pripojenia môže dosiahnuť až 72 metrov.

!!!!!FireWire 800, čo je názov spoločnosti Apple pre deväťpinovú verziu FireWire založenú na štandarde IEEE 1394b a používanú od roku 2003, dosahuje rýchlosť až 786,432 Mbit/s a je spätne kompatibilný so šesťpinovými konektomi FireWire 400.!!!!
ok nebudem sa hadat,,moc sa dotoho nevyznam,,ale ja by som vrazil cash aj stim pripojenim....peace :P
piton
King
King

reno23 napísal:from wikipedia:

Kód: Vybrať všetko

Bežný kábel FireWire, známy tiež ako FireWire 400, prenáša dáta medzi zariadeniami rýchlosťami 100, 200 alebo 400 Mbit/s (presne je to 98,304, 196,608, alebo 393,216 Mbit/s, no bežne sú tieto rýchlosti označované ako S100, S200 a S400). Napriek tomu, že USB 2 je nominálne schopné rýchlejšieho prenosu (480 MBit/s), praxi je pripojenie cez FireWire rýchlejšie. Dĺžka kábla je obmedzená na 4 a pol metra, ale až 16 káblov môže byť vzájomne naviazaných, čím maximálna dĺžka pripojenia môže dosiahnuť až 72 metrov.

!!!!!FireWire 800, čo je názov spoločnosti Apple pre deväťpinovú verziu FireWire založenú na štandarde IEEE 1394b a používanú od roku 2003, dosahuje rýchlosť až 786,432 Mbit/s a je spätne kompatibilný so šesťpinovými konektomi FireWire 400.!!!!
Ale ziadny disk to tak rychlo nedokaze zapisovat :wink:

ok nebudem sa hadat,,moc sa dotoho nevyznam,,ale ja by som vrazil cash aj stim pripojenim....peace :P
Napísať odpoveď