pocitadlo tyzden
pocitadlo tyzden
ako (by) ste riesili pocitadlo, kt ukazuje pocet navstev za tyzden,
presnejsie, podrebujem myslienku, kt by riesila tyzdne -> novy tyzden, nove pocitanie
pozn. nemam k dispozicii cron
presnejsie, podrebujem myslienku, kt by riesila tyzdne -> novy tyzden, nove pocitanie
pozn. nemam k dispozicii cron
boze to su odpovede...
php dokaze vypisat den, mesiac, rok, sekundy, minuty, hodina, urcit priestupne roky, den v roku, a pod.
ale nevie vypisat cislo tyzdna v roku, preto nemam sancu zistit ci sa ma pocitadlo vynulovat a zacat pocitat novy tyzden alebo pripocitavat k doterajsim hodnotam.
poprosil by som trochu viac uzitocne odpovede ak ste toho schopni
php dokaze vypisat den, mesiac, rok, sekundy, minuty, hodina, urcit priestupne roky, den v roku, a pod.
ale nevie vypisat cislo tyzdna v roku, preto nemam sancu zistit ci sa ma pocitadlo vynulovat a zacat pocitat novy tyzden alebo pripocitavat k doterajsim hodnotam.
poprosil by som trochu viac uzitocne odpovede ak ste toho schopni
-
mastermind
VIP
Napr: toto vypíše s phpBB2 príspevky pridané v aktuálnom týždni (ak som na niečo nezabudol):(takže ak sa ukladajú prístupy so DB, tak sa podobne dá spočítať počet prístupov za aktuálny týždeň)
Kód: Vybrať všetko
SELECT * FROM `phpbb_posts` WHERE YEARWEEK(DATE(FROM_UNIXTIME(post_time))) = YEARWEEK(CURDATE())tam by vznikali problemy s prechodom na dalsi mesiac, ale v suvislosti s tvojou myslienkou mi napadol sposob cez time().moholby si ukladat datum do suboru...
Ulozim si time() v pondelok sekundu po polnoci a pripocitavat budem ak aktualny time() bude <= ulozeny time() + 604800 (dlzka tyzdna v sekundach). Ak bude aktualny time() > ulozeny time() + 604800, potom *zistim hodnotu time() pondelka v aktualnom tyzdni sekundu po polnoci a prepisem nou ulozeny time().
*ulozeny time() + x*604800, pricom plati ze,
(ulozeny time() + x*604800) < time() < (ulozeny time() + (x+1)*604800)
pekna fcia, velmi si mi pomoholNapr: toto vypíše s phpBB2 príspevky pridané v aktuálnom týždni...
mastermind, pochop, ze mna tvoje prudko inteligentne odpovede nezaujimaju, ja potrebujem konkretnu fciu alebo myslienku kt by to slo riesit
jorg22 & chrono, dik za pomoc
-
mastermind
VIP
aha takze dalsi kto patri do kategorie konzumentov. Ked si nechcel radu ale rovno kod mal si to napisat. Ale je pravda, ze mi to mohlo napadnut. Dnes uz chce malokto nejaky maly hint ako to urobit s tym ze si to nastuduje sam.
tak na, zadrhni sa a nezabudni si na stranku na ktorej to pouzijes napisat copyright by Dart
tak na, zadrhni sa a nezabudni si na stranku na ktorej to pouzijes napisat copyright by Dart
Kód: Vybrať všetko
SQL TABLE:
DROP TABLE IF EXISTS `poll`.`web_acces_log`;
CREATE TABLE `poll`.`web_acces_log` (
`acl_week` int(5) unsigned NOT NULL,
`acl_year` smallint(5) unsigned NOT NULL,
`acl_ip` int(10) unsigned NOT NULL,
PRIMARY KEY (`acl_week`,`acl_ip`,`acl_year`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_general_ci;
PHP CODE:
<?php
function LogAccess($dbLinkId)
{
$query="INSERT INTO web_acces_log set acl_week=".date("W").", acl_year=".date("Y").",acl_ip=INET_ATON('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')";
@mysql_query($query,$dbLinkId);
return 1;
}
function GetAccessCount($dbLinkId)
{
$query="SELECT count(*) as acc_per_week FROM web_acces_log w where w.acl_week=".date("W")." and w.acl_year=".date("Y");
$dbResult=@mysql_query($query,$dbLinkId);
$stats=@mysql_fetch_object($dbResult);
return (int)$stats->acc_per_week;
}
/*mysql_connect.....*/
LogAccess($dbLink);
echo GetAccessCount($dbLink);
?>
mastermind pochop ze sem pisem preto lebo porebujem napad, myslienku, funkciu (nie cely zdrojak)
keby si mi napisal ... skus to cez mysql funkciu YEARWEEK, uplne by mi to stacilo, nasiel by som si co to je za funkciu, ako sa pouziva a bolo by po probleme
alebo, skus to cez odpamatavania si time() ... premyslal by som tym smerom
alebo nieco ine, co by ma nasmerovalo, lenze ty si premudro napisal "databaza", co mi (musis uznat) nijak nepomohlo a potom si pisal ze php to vie a ze je to fciu na 3-4 riadky, co mi zas (musis uznat) nijak nepomohlo.
Predstav si ze si niekde v Turecku, potrebujes najst WC, spytas sa okoloiduceho a on ti odpovie ze ho lahko najdes a odide prec ...
PS: ja zdrojaky nekopcim, ale pisem a ak si si nevsimol, uz mi pred tebou chrono poradil fciu. Zdrojak som si hned nato napisal SAM.
... koniec debaty
keby si mi napisal ... skus to cez mysql funkciu YEARWEEK, uplne by mi to stacilo, nasiel by som si co to je za funkciu, ako sa pouziva a bolo by po probleme
alebo, skus to cez odpamatavania si time() ... premyslal by som tym smerom
alebo nieco ine, co by ma nasmerovalo, lenze ty si premudro napisal "databaza", co mi (musis uznat) nijak nepomohlo a potom si pisal ze php to vie a ze je to fciu na 3-4 riadky, co mi zas (musis uznat) nijak nepomohlo.
Predstav si ze si niekde v Turecku, potrebujes najst WC, spytas sa okoloiduceho a on ti odpovie ze ho lahko najdes a odide prec ...
PS: ja zdrojaky nekopcim, ale pisem a ak si si nevsimol, uz mi pred tebou chrono poradil fciu. Zdrojak som si hned nato napisal SAM.
... koniec debaty