EDIT: LINUX FEDORA CORE 5
Rozlisenie monitora v linuxe
-
Designer
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Rozlisenie monitora v linuxe
Instaloval som LINUX a po instalacii som si vyberal nastavenia a prisiel som na moznost rozlisenia a nastavil som LG monitor z rozlisenim 1024*768 a nemam obraz mam len take fialove ciarky a biele pasiky . Ako mam vsetko vratit spat ?????
Inak toto by malo byt v inej sekcii ak sa nemýlim, no ale ja som mal tiež problem s nastavením rozlisenia a user tutti mi poradil prikaz : sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg . No tiež si nenapisal distribuciu linuxu, lebo linux je široky pojem, či nemám pravdu? Ja som toto spravil na Ubuntu. Takze nabootuj do safe modu a tam por rootom zadaj tento prikaz. Tam si vyberies svoje pozadované rozlišenie a potvrdiš. Hned by to malo byt v poriadku. Snad?
Dostanes sa aspon do safe modu? ak ano tak skus kuknut subor xorg.conf a zeditovat tam nazov monitoru je to v sekcii Monitor
tam skus zmenit
Identifier "LG ..." na
Identifier "Generic Monitor"
a v sekcii Screen
Monitor "LG..." na
Monitor "Generic Monitor". Ak sa do toho safe modu nedostanes tak skus ten subor editnut z windowsov alebo pomocou nejakej live distribucie
tam skus zmenit
Identifier "LG ..." na
Identifier "Generic Monitor"
a v sekcii Screen
Monitor "LG..." na
Monitor "Generic Monitor". Ak sa do toho safe modu nedostanes tak skus ten subor editnut z windowsov alebo pomocou nejakej live distribucie