LAN - nemozem sa dostat do druheho compu
-
Smoake
Star
- Kontaktovať používateľa:
LAN - nemozem sa dostat do druheho compu
mam dva compy zosietovane jednosmernym kablom(z kazdeho compu jednosmerny do Hubu +aj router) do Hubu v oboch je rovnaka pracovna skupina a v kazdom ina IP ale nechce mi najst pocitace navzajom, myslim ze sa do nich nemozem dostat, ale internet mi ide, pomozte prosim
-
masterdead
SysAdmin
tak davnejsie to tu riesil moj kamos http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=63782 neviem ci k niecomu presne dospeli ale urcite ti to pomoze
-
Armageddon
Light Star
No ak vies, ze si vsetko spravne nastavil a zapojil. Cize mas workgroup v oboch pocitacoch, pripojeny spravne na ten router, atd.
Vypni firewall a pozri sa ci vidis ostatne pocitace v sieti. Ak ano, skus sa na ne dostat, ak nie, vypni ho aj na druhom a skus zas. Ak ano, vies v com hladat problem
Ak nie tak neviem. Sam s tym mam momentalne problem a mam pocit, ze to ide podla toho ako sa pocitac vyspi. Niekde to ide, inde nie, niekde nevidim pocitace ale mam tam jednu zlozku co zdielam inde, ale iba na tu sa dostanem. Vypnutie firewallu raz pomohlo, raz nie ... No som lenivy sa do toho vrtat dalej, takze tak
Vypni firewall a pozri sa ci vidis ostatne pocitace v sieti. Ak ano, skus sa na ne dostat, ak nie, vypni ho aj na druhom a skus zas. Ak ano, vies v com hladat problem
Ak nie tak neviem. Sam s tym mam momentalne problem a mam pocit, ze to ide podla toho ako sa pocitac vyspi. Niekde to ide, inde nie, niekde nevidim pocitace ale mam tam jednu zlozku co zdielam inde, ale iba na tu sa dostanem. Vypnutie firewallu raz pomohlo, raz nie ... No som lenivy sa do toho vrtat dalej, takze tak
-
mathev
Star
najjednoduchsia cesta je otvarat si pocitac cez ip adresu. tak zistis okamzite ci je v sieti ok alebo nie. klasicky sa vo vine zadava cez
\\xxx.xxx.xxx.xxx za x sa zada ip adresa pocitaca ktory chcem otvorit.
pokial tu ip adresu pingujem cez prikazovy riadok tak ho viem otvorit.
to len tak na okraj mozno to niekomu helfne nakolko pri tomto systeme neni treba mat na pocitacoch ziadne skupiny rovnake alebo podobne windovsacke blbosti..
\\xxx.xxx.xxx.xxx za x sa zada ip adresa pocitaca ktory chcem otvorit.
pokial tu ip adresu pingujem cez prikazovy riadok tak ho viem otvorit.
to len tak na okraj mozno to niekomu helfne nakolko pri tomto systeme neni treba mat na pocitacoch ziadne skupiny rovnake alebo podobne windovsacke blbosti..