on sa pytal ze ake lyze si ma vybrat no a ja som mu napisal ze neviem ti poradit ale v bezkach hej. Vadi ti nieco na mojom prispevky ty pelo.Smarton napísal:A koho zaujima ze by si veldel poradit v bezkach? nato sa nik nepytal, tak nechapem naco si sem vobec pisal.
k teme: rozdiel vo velkosti je dost velky... ale ako som ti uz pisal, na tvojom mieste by som bral rossignoly.
LYZE
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
pozeral si tu fotkU? su tam obidvojesmejo napísal:neviem ci to tu uz niekto spominal, ale:
lyze sa nevyberaju podla tvojej vysky & dlzky lyzi (je to len 1/3 toho, na co treba brat ohlad)
viac to zavisi od tvojej hmotnosti a od rozmerov lyzi (sirka spicky, paty, radius a neviem co vsetko este) a samozrejme od tvojho "skillu"
To je pravda, lenze to co si napisal sa nastavuje na viazani, cize ak si budes davat robit viazanie na tvoje lyziarky, tak by sa ta mali pytat na tvoju vahu, vysku a skill. Takze na toto by som pri vybere nebral az tak velmi na vedomiesmejo napísal:neviem ci to tu uz niekto spominal, ale:
lyze sa nevyberaju podla tvojej vysky & dlzky lyzi (je to len 1/3 toho, na co treba brat ohlad)
viac to zavisi od tvojej hmotnosti a od rozmerov lyzi (sirka spicky, paty, radius a neviem co vsetko este) a samozrejme od tvojho "skillu"
-
Tomasko
Guru wannabe
jj rossihnol a tyrolia ci jak sa to piseSmarton napísal:To je pravda, lenze to co si napisal sa nastavuje na viazani, cize ak si budes davat robit viazanie na tvoje lyziarky, tak by sa ta mali pytat na tvoju vahu, vysku a skill. Takze na toto by som pri vybere nebral az tak velmi na vedomieak su na oboch good viazania.
som sa pytal obchodnika co to predava a odporucil mi tie F
-
Tomasko
Guru wannabe
hm mne povedal, ze jednoznacne tie dlhsie, lebo na tych kratkych by som to mal onicompershing napísal:tak to je tak ze sa polozis na hrany a toci ta to samo..to je podstata carvingu
//este ktym lyziam, zober si tie ktore chces: podla toho:
ci chces mat lepsiu stabilitu
alebo chces mat lepsiu obratnost
pleties hrusky s jablkami ...Smarton napísal:To je pravda, lenze to co si napisal sa nastavuje na viazani, cize ak si budes davat robit viazanie na tvoje lyziarky, tak by sa ta mali pytat na tvoju vahu, vysku a skill. Takze na toto by som pri vybere nebral az tak velmi na vedomieak su na oboch good viazania.
co by si mal o nicom?? nechapem ..Tomasd napísal:hm mne povedal, ze jednoznacne tie dlhsie, lebo na tych kratkych by som to mal onicom
chces rychlost a stabilitu alebo obratnost a technicke lyzovanie(zakrutky alias kristianky) lol sa rozhodni ...
//co budes robit v zavaznejsich situaciach ked sa pri tomto nevies rozhodnut
nastavenie viazania je jedna vec, vyber lyzi druha vec ... ja som hovoril o vybere lyzi, ty o viazani => ja som tvoj vyrok, ze viazanie sa nastavuje podla hmotnosti a "skillu" nepoprel, ale tvrdil som, ze pri vybere lyzi (respektive pri vybere dlzky lyzi) zohrava velku rolu hmotnost (nevravim, ze vyska vobec, ale ma mensie percentualne zastupenie) lyziara a jeho "skill" & rozmery lyze - sirka paty a sirka spicky, t.j. - ak si vyberies nejake lyze (napriklad, ktore sa ti paciaSmarton napísal:No tak mi to prosim vysvetli
jasne chapeme sasmejo napísal:nastavenie viazania je jedna vec, vyber lyzi druha vec ... ja som hovoril o vybere lyzi, ty o viazani => ja som tvoj vyrok, ze viazanie sa nastavuje podla hmotnosti a "skillu" nepoprel, ale tvrdil som, ze pri vybere lyzi (respektive pri vybere dlzky lyzi) zohrava velku rolu hmotnost (nevravim, ze vyska vobec, ale ma mensie percentualne zastupenie) lyziara a jeho "skill" & rozmery lyze - sirka paty a sirka spicky, t.j. - ak si vyberies nejake lyze (napriklad, ktore sa ti pacia), pojdes za nejakym odbornikom a on ti na zaklade tvojej hmotnosti, lyziarskych schopnosti a rozmerov lyze odporuci nejaku dlzku z daneho modelu ... dufam, ze sme sa pochopili