mam obrazok velkosti 800x600 , je to gifko ( 256 farieb ), zabera cca 100kB
-touto cestou sa xcem spytat, ci sa ten obrazok neda nejako este zmensit (velkostou , tj.kB ) , lebo to ma byt logo na web
vseckym diki
najmensia velkost obrazka >800x600
Re: najmensia velkost obrazka >800x600
adobe photoshop> file > save optimized as / save for web [je tam len jedna moznost, ale neviem ktorá ^^] a tam sa pohráš s nastaveniami...snake2 napísal:mam obrazok velkosti 800x600 , je to gifko ( 256 farieb ), zabera cca 100kB
-touto cestou sa xcem spytat, ci sa ten obrazok neda nejako este zmensit (velkostou , tj.kB ) , lebo to ma byt logo na web
vseckym diki
Re: najmensia velkost obrazka >800x600
praveze tam som to skusal a to uz je najmesia velkost , kera sa da dosiahnut ..Lord_3D napísal:adobe photoshop> file > save optimized as / save for web [je tam len jedna moznost, ale neviem ktorá ^^] a tam sa pohráš s nastaveniami...
reku , ze ci nie je este nejaky lepsi sposob
otazka : "je tych 100kB vela na logo stranky ? "
Podľa mňa je to dosť veľa. Ale GIF asi veľmi nezmenšíš. Príliš ani nepomôže konverzia na JPG (ibaže by si mal originál v JPG) (zmenšiť by sa to zmenšilo, ale za cenu straty kvality). Možno by mohlo pomôcť, keby si to dal do PNG (a použil nejaký program na optimalizáciu PNG). Ak chceš, môžem použiť program na optimalizovanie PNG.
Ja používam toto http://optipng.sourceforge.net/