ahojte,
mam doma net cez dsl, na pripojenie pouzivam router microcom (s dsl modemom). chcem k nemu pripojit dve rovnake AP (MSI RG6OG) s pouzitim funcie WDS (prve bude k microcomu pripojene kablom a druhe bude s wds projene k prvemu ap vzduchom)
viete mi poradit ako spravne nastavit kazde zariadenie aby to fungovalo?
//original to mam nastavene tak, ze na rotri mam zadane meno a heslo k pripojeniu na net od mojho isp, kablom to mam prepojene s prvym ap. prve ap cez wds s druhym ap. ale problem je, ze druhe ap mi neche pridelit ip aj ked tam mam spusteny dhcp.
nastavenie ap-ciek mam tak, ze na prvom mam vo wds setting mac adresu druheho a na druhom mac adresu prveho, na oboch je spusteny dhcp. ip apeciek je nastavena manualne
thx za help
dsl cez wifi s pouzitim wds
-
yeffo
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
trying..
ahoj,
no super, som zvedaf co zistis...
btw. dhcp mam spustene na vsetkych troch zaradeniach. som este rozmyslal tak, ze by som nechal dhcp spustene len na dsl routri (microcom) a na oboch ap by som nechal ako dhcp client a vsetky zariadenia ktore by sa pripajali na obe ap by mali ip z dhcp spustenom na microcome. to by slo spravit?
no super, som zvedaf co zistis...
btw. dhcp mam spustene na vsetkych troch zaradeniach. som este rozmyslal tak, ze by som nechal dhcp spustene len na dsl routri (microcom) a na oboch ap by som nechal ako dhcp client a vsetky zariadenia ktore by sa pripajali na obe ap by mali ip z dhcp spustenom na microcome. to by slo spravit?
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
no nakoniec som to nemohol testnut lebo doma mam len jedno apcko co ma funkciu wds... nejak som bol v domnienke ze to starsie 1120 vedia no ale v podstate by to nemal byt taky problem nastavit hlavne by som najskorej skusil vypnut dhcp server vsade a s ipckami natvrdo vyskusal funkcnost wds a potom ten dhcp server na prvom routeri pusti a uvidis co to urobi podla mojho odhadu by to tak malo bez problemu fungovat... nakolko tie dalsie apcka neovyplyvnuju nic..
(zjednodusene povedane je blbost aby si mal zapnuty dhcp server na viacerych apckach v sieti nehaj ho zapnuty len na prvom adsl routeri)
(zjednodusene povedane je blbost aby si mal zapnuty dhcp server na viacerych apckach v sieti nehaj ho zapnuty len na prvom adsl routeri)