Excel file

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
josefs
Medium Star
Medium Star

Excel file

Príspevok od používateľa josefs »

Vedel by niekto pomoct s riesenim nasledovneho problemu?
Potreboval by som excelovsky subor, ktory by bol schopny z webu denne stiahnut urcite data a uchovat ich v subore.
Subor by mal vyzerat tak, ze v zahlavi v stlpci A by boli nazvy dni pre prislusny datum. V stlpci B by bol datum a stlpce C az Z by boli cisla od 1 po 24.
Potreboval by som aby vdaka nejakemu postupu alebo skriptu dokazal tento subor denne otvorit URL

Kód: Vybrať všetko

http://www.ote-cr.cz/pick.asp?doc=FD280A53-0FD4-4C27-8536-BC69A2383724&date=1.1.2007
uvedene URL sa meni kazdy den pre prislusny datum a do prislusneho riadku a odpovedajucemu datumu skopiroval data BILLING price (kazdu cenu do zvlast stlpca C az Z).
Skopirovane data z webu by mali byt ulozene v prislusnom riadku a kazdy den by mala prebehnut ta ista operacia pre novy datum a novy riadok, tak ze by vznikala databaza udajov cien pocas roka.
Vdaka za pomoc.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem ci nieco take spravis cez Excel, ale napada ma jedno riesenie: Napriklad cez PHP si stiahnes stranku, ktoru ti script rozparsuje a vycuca hodnoty, ktore potrebujes. Tie ulozi napriklad do CSV alebo samotneho XLS suboru a z daneho suboru si to tvoj dokument Excelu (zrejme cennik) nacita.
josefs
Medium Star
Medium Star

to Hojko
Dakujem ti za odpoved.
A neslo by tie data jednoduchsie vycucnut z xls suboru, ktory je vzdy pripojeny na konkretny den? Neviem ci si si vsimol ale pod tabulkou, kde je BILLING price je odkaz na XLS subor Daily market results.
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

php vie citat aj zapisovat do xls suboru, takze ten medzi krok ukladania do CSV je zbytocny.
josefs
Medium Star
Medium Star

a najde sa borec, ktory by to bol schopny z teoretickej roviny dostat do praktickej?
Napísať odpoveď