Je táto zostava dobre zložená?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Urbo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Je táto zostava dobre zložená?

Príspevok od používateľa Urbo »

Základ. doska: ASUS P5LD2 SE C
CPU : Intel PentiumD 820 2.8GHz 800M BOX LGA775 2MB dual
RAM :CORSAIR DDR2 2x512MB 675MHz TWIN2X
VGA :MSI GeForce NX7600GT T2D256EZ PCX
HDD :SAMSUNG 250GB SATA2 8MB SP2504C
optická mechanika :DVD RW LG GSA-H30N bulk black SATA

akú inu ramku by ste odporučili
je lepšia VGA 7600 GS alebo GT?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Pokope Ti to všetko pôjde, GT je lepšia ako GS a ram - corsair je kvalitka, ale v prípade potreby sa dá ušetriť a dať nejaký kingstone, adata, apacer.. :)

Ale dalo by sa polemizovať aj o značkách ostatných komponentov.. ja osobne by som vyberal iné.. vga (gainward, asus, leadtek), hdd (seagate, wd) dvd-rw (NEC, ak je prioritou kvalitný zápis alebo LG, ak je prioritou všetko prečítať)

..a ešte je otázne, či sa Ti v tejto cenovej kategórii neoplatí skôr AMD, pretože Intel prevláda až od Core 2 Duo procesorov.. tj. min. E6300.. (a myslím dokáže bežať aj na Tebou vybratej základnej doske) :)

Nuž ale koľko ľudí, toľko chutí.. :D keď si pevne rozhodnutý pre tieto komponenty, budú do seba pasovať a sú aj relatívne celkom dobre vyvážené. ;)

//mystique.. no kingstone má širšie portfólio výrobkov.. takže dá sa vybrať aj lacnejšie ako ten konrétny corsair, ale to bol iba príklad z iných značiek.. ;)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

brm napísal:Pokope Ti to všetko pôjde, GT je lepšia ako GS a ram - corsair je kvalitka, ale v prípade potreby sa dá ušetriť a dať nejaký kingstone, adata, apacer.. :)

Ale dalo by sa polemizovať aj o značkách ostatných komponentov.. ja osobne by som vyberal iné.. vga (gainward, asus, leadtek), hdd (seagate, wd) dvd-rw (NEC, ak je prioritou kvalitný zápis alebo LG, ak je prioritou všetko prečítať)
na kingstone neusetris, kedze je to kvalitnejsia pamet ako corsair
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kingston je kvalitnejsi ako Corsair, ani neviem co na to napisat, radsej nejdem nic pisat :lol:
sulo34
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

...

Príspevok od používateľa sulo34 »

mna by najprv zaujimalo ci na seba sedia komponenty v Hz az potom by som sa zatazoval znackami :roll:
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hip-hoper »

mystique napísal:na kingstone neusetris, kedze je to kvalitnejsia pamet ako corsair
ja nesom v tom skuseny, ale nekde som cital, ze Corsair je teraz najlepsi na trhu :roll:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

mystique napísal:na kingstone neusetris, kedze je to kvalitnejsia pamet ako corsair
ano mystique. Kingston je urcite lepsi ako Corsair, Geil a OCZ dokopy...jednoznacne. :? na to ze tu kazdemu robis navrhy na zostavy...neviem neviem no.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

corsair su lepsie aj podla mna.. osobne mam Legendy ramky ktore su vraj este lepsie :P
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:ano mystique. Kingston je urcite lepsi ako Corsair, Geil a OCZ dokopy...jednoznacne. :? na to ze tu kazdemu robis navrhy na zostavy...neviem neviem no.
uz sa to tu niekde rozoberalo, ked pouzijes hladat uvidis aj testy a porovnanie...
http://www.hothardware.com/viewarticle. ... =595&cid=5

Kód: Vybrať všetko

Kingston nearly hit a home-run with their KHX5400D2K/1G DDR2 memory kit.  Had these modules performed a bit better in their stock configuration versus Corsair's kit, we'd have nothing to take away from Kingston.  At about $292, the Kingston KHX5400D2K/1G DDR2 memory kit is some of the least expensive high-speed DDR2 memory currently available, and its performance throughout our battery of tests was very good.  And where it did "lose" a test, the margin of defeat was miniscule at best.  These modules hit a higher clock speed than Corsair's when using more aggressive 3-3-3-10 timings, and when configured at 4-4-4-12 timings they overclocked a few MHz higher than Corsair's kit as well.  Overclockers who want to hit extreme front side bus speeds, look no further.  Kingston has a great product in their line-up in the KHX5400D2K/1G DDR2 memory kit.  We're giving it a 9 on the Heat Meter.
zaverecne hodnotenie corsair - 8,5 a kingston 9

urbo kolko chces dat za pocitac?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mystique super, ja som nasiel toto http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2916

Tak teraz kto je lepsi?
spect
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spect »

to sa v podstate vsetko da do nekonecna porovnavat. treba kupit, ktora sa ti viac paci a hotovo (teda nemyslel som to az tak doslova)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dominator by som neporovnaval s obycajnymi kingstonami, to skor s hyperX modulmi KHX9600D2K2/2G 2GB kit DDR2 1200Mhz Non-ECC CL5, sice im chyba do corsairov v defaulte 50mhz ale zato maju nizsie casovanie a nepotrebuju fan, navyse nieje tajomstvo ze kingstony pri zachovanom casovani daju aj 1300Mhz http://www.legitreviews.com/article/435/3/

krasa - 1300mhz a akurat moj 1300sty prispevok :)
Urbo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Urbo »

urbo kolko chces dat za pocitac?
tých 15 000-17 000
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

corsair pamäte testuje a na rozdiel od kingstonu garantuje ze budu na danej frekvencii pracovat pri akomkolvek casovani...cital som...a este co sa tyka kingston vs. corsair tak akurat som cital test 2gb usb klucov corsair to samozrejme vyhral ale kingstony iba priemer samozrejme o5 predrazene (pc space 1/2007 :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

zisli sa tu sami odbornici ako pozeram :D:D

Mal som Kingston HyperX 2x 512MB - parametre casovania ktore boli udavane, aj skutocne slapali bez problemov..

Teraz mam Corsair 2x1GB XMS, su VRAJ CL2 pri napati 2.7V, ale nech robim co robim, podarilo sa mi ich rozbehat len na CL2.5.. aj po konzultacii s corsairom, sa mi proste CL2 z toho vytlct nepodarilo :(

Je zbytocne sa tu hadat ktore pamate su lepsie.. to je ako hadat sa AMD vs Intel, alebo NVIDIA vs AMD. Porovnavajte VZDY porovnatelne v ramci jednej triedy. Ano Corsair ma jedny z najlepsich pamati, na ktore sa ani Kingston nechyta - ale pozrite v akej cenovej kategorii ;) (To je ako pozerat ze NVIDIA ma 8800GTX najvykonnejsiu kartu na trhu, tak si kupim 7600GT, pricom v podobnej kategorii by lepsie vysiel Radeon X1650Pro...)

Keby som mohol, vymenim sucasne Corsair XMS za Kingston HyperX bez vahania ;) .. tiez som si myslel ze ked si dam corsair, pojdem do lepsieho.. na kingston je spolah no..

A co sa tyka priepustnosti pamati a realneho vykonu - zial uz porovnat nedokazem, nakolko nie je fer porovnavat CL2 2x512 a CL2.5 2x1024 a kingston som uz predal.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

skura3 napísal:corsair pamäte testuje a na rozdiel od kingstonu garantuje ze budu na danej frekvencii pracovat pri akomkolvek casovani...cital som...a este co sa tyka kingston vs. corsair tak akurat som cital test 2gb usb klucov corsair to samozrejme vyhral ale kingstony iba priemer samozrejme o5 predrazene (pc space 1/2007 :)
ale si pekne zadrel, to by som sa na to pozrel ako by take 1250mhz dominatory rozchodili 2-2-2-9...
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

mystique napísal:ale si pekne zadrel, to by som sa na to pozrel ako by take 1250mhz dominatory rozchodili 2-2-2-9...
napis do spominaneho casopisu a tam sa stazuj..alebo otestuj...ja len pisem co som cital
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

skura3 napísal:napis do spominaneho casopisu a tam sa stazuj..alebo otestuj...ja len pisem co som cital
vsak je to nezmysel, navyse tomu veris co uz je horsie :?
Napísať odpoveď