Sieťový kábel a jeho koncovka - ako velmi sa opotrebováva ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sieťový kábel a jeho koncovka - ako velmi sa opotrebováva ?

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pripojenie do interentu mám cez Wi-Fi, na streche mám teda anténu z Á-Pečkom z ktorého je vyvedený sieťový kábel až do bytu, je ukončený koncovkou, ktorá je v sieťovej karte. Zaujímalo by ma, že či častým odpájaním a pripájaním ju môžem opotrebovať alebo aj zničiť ?
Snažím sa teraz totiž spojazdniť ďalší PC s LINUXOM a to sa nezaobíde bez prepájania....
Samozrejme sa k nej správam velmi jemne, pri odpájaní/pripájaní vždy stlačím tú západku a vychýlim mierne z osi vyťahovania, čiže ide velmi plynulo bez tlaku, či ťahu.

Ak by som ju totiž zničil napr. v nedelu ráno, mal by som konflikt s bratom, lebo je tak trošku mierne závislý na Wow a krimpovacie kliešte by som len tak rýchlo nezohnal. :lol:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

nezda sa mi nachylna, pokial s nou zaobchadzas opatrne nemas problem. MOja vydrzala 2 mesiace skoro kazdy druhy den odpajanie a pripajanie k notebooku a doteraz je ten kabel funkcny :). Opatrne a vydrzi ti veeelmi dlho :wink:
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

alebo si kup router a dalsi kabel a nemusis odpajat :)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

alebo kupis za 30 korun spojku a budes odpajat kabel za tym a vydrzi ti to doblba
Prílohy
Konektory_SpojkaUTP[1].jpg
Konektory_SpojkaUTP[1].jpg (3.8 KiB) 1166 zobrazení
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

:lol: Ty prijmas WiFi signal cez AP :shock: :?: Vzdy som si myslel ze na to treba klienta a nie ap... ci asi myslis konfigurovatelne ap... Ide ti inac o koncovku na kabli ci koncovku (zasuvku) v compe? Podla mojich skusenosti vydrzia obidve sucasti pri NORMALNOM zaobchadzani ROKY.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

k6 napísal::lol: Ty prijmas WiFi signal cez AP :shock: :?: Vzdy som si myslel ze na to treba klienta a nie ap... ci asi myslis konfigurovatelne ap... Ide ti inac o koncovku na kabli ci koncovku (zasuvku) v compe? Podla mojich skusenosti vydrzia obidve sucasti pri NORMALNOM zaobchadzani ROKY.
milujem ked niekto robi akoze odbornika a snazi sa zhodit niekoho takymto cudnym sposobom... asi logicky ze ma ap v mode client asi by mu nesiel internet... a k tej druhej casti podla mna je uplne jasne z toho postu ze sa jedna o koncovku na kabli...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

mathev napísal:milujem ked niekto robi akoze odbornika a snazi sa zhodit niekoho takymto cudnym sposobom... asi logicky ze ma ap v mode client asi by mu nesiel internet... a k tej druhej casti podla mna je uplne jasne z toho postu ze sa jedna o koncovku na kabli...
Nesnazim sa nikoho zhodit :roll: Preco by som to robil? S wifi sietami robim roky, takze som sa len pozastavil na nejasnej formulacii a to je vsetko, tak neviem co do mna vyskakujes :x . Ano, koncovku na kabli, ale z pohladu casteho pripajania a odpajania je myslim si zaujimava prave uvaha nad zivotnostou konektora na doske. RJ45 si nakrimpujes raz dva (ked mas moznost), ale vymena konektora napriklad v notebooku musi byt uz trosku komplikovanejsia zalezitost :hmm:
Napísať odpoveď