Zdravim potreboval by som poradit ako si ochranit svoju wifi siet pred neopravnaným pouzitim cudzich ludi. Aby mi niekto nevyhladal moju router a neprihlasil sa mi do siete a nechodil mi na net...??? Dakujem
MAC adresu sniffnem za pol minuty a dalsiu minutu mi bude trvat zmena MAC adresy s restartom PC. Za pol minuty sa ti pripojim do siete, takze celkovo to bude trvat dve minuty a som u teba v sieti.
obycajny uzivatel ale nesniffuje mac adresy klientov... takze mac filter vo vacsine pripadov staci a ono taka vec ze wep/wpa ubera z prenosoveho pasma ma tiez nieco do seba... ja osobne si sem tam skontrolujem co vsetko mam na sieti popripajane a co mi nesedi to jednoducho bloknem....
mathev: Kolko uberie take WPA z prenosu??? Aj tak medzi APckom a napriklad notebookom nepalis radovo megbity za sekundu, ale len to co potrebujes na net.
sundevil napísal:niekedy staci jednoducha vec, znizit vykon AP, aby bola siet dostupna v mensom okruhu a hned ubudne ludi co sa mozu do nej naburat
Nic v zlom ale to mas to iste ako keb branku do dvora zuzis na 2O cm a nezamknes tym znizis percento ludi ktori sa tam dostanu (mozno sa tam nedostanes ani ty)
a vsak k veci jednoznacne odporucim WEP 13 znakovy kluc
alebo WPA ochranu
test napísal:MAC adresu sniffnem za pol minuty a dalsiu minutu mi bude trvat zmena MAC adresy s restartom PC. Za pol minuty sa ti pripojim do siete, takze celkovo to bude trvat dve minuty a som u teba v sieti.
Preco? netreba davat ani restart vo windowze (zalezi ale od karty)
Ak je niekto rychly v pisaní na klavesi tak v linuxe to moze mat do 15 sekund
hojko napísal:mathev: Kolko uberie take WPA z prenosu??? Aj tak medzi APckom a napriklad notebookom nepalis radovo megbity za sekundu, ale len to co potrebujes na net.
no netvrdim ze pri nejakom domacom routeri to je citit ale kazda funkcia navyse ti zatazuje apcko... my na ziadnej z vezi wep kodovanie nepouzivame nakolko su s takou vezou castejsie problemy ako s apckom co ti len sikovne filtruje mac adresu a paruje ti ju napriklad s ip... takto mas zarucene v mnohych pripadoch odrusenie piratov na sieti a cistejsie pasmo... a ten wep kluc ti odsniffujem ajtak behom chvile takze je to uplne ze 4....
heker napísal:mathev - nech citam ako citam, v tom hojkovom prispevku vidim spomenuty WPA, nie WEP!!!!!!!!!! Teraz bud mudry
WPA is designed for use with an IEEE 802.1X authentication server, which distributes different keys to each user; however, it can also be used in a less secure "pre-shared key" (PSK) mode, where every user is given the same pass-phrase. The design of WPA is based on a Draft 3 of the IEEE 802.11i standard.wep/wpa/klobasa vsecko na jedno brdo ale uznavam chytat sa za slovicka s 20 vykricnikmi ti ide dobre
pocujte moze mi prist spravca siete nato ze mam napojene 2 PC obycajnym sietovym kablom a zdielany net...je to nelegalne? alebo je to v pohode?...mozu mi nato prist? nemam ziadny swich ani router obycajny sietovy kabel
Moze ti prist, ale zalezi ako to mas spravene. Bud mas premostene PC a jedem PC je ako gateway alebo pouzivas dve ip adresy. Switch ti nemoze nic! Najlepsie bude keby si si pozrel zmluvu a precital si co je v nej ohladom pripojenia viac pc, zdielania pripojenie a podobne...