dinosaury-co sposobilo ich vyhynutie?
-
Explo!D
Darca
- Kontaktovať používateľa:
dinosaury-co sposobilo ich vyhynutie?
tak teda, co si myslite, ako vyhynuli dinosaury? Verite ze vobec zili? ...
Re: dinosaury-co sposobilo ich vyhynutie?
mno myslim ze tie skameneliny co sa nasli niesu fejkyExplo!D napísal:tak teda, co si myslite, ako vyhynuli dinosaury? Verite ze vobec zili? ...
To mal byt akoze vtip ??? Vsak je tucet dokazov o tom ze zili , kedy zili ako sa spravali a takExplo!D napísal: Verite ze vobec zili? ...
tak keď sa našli pozostatky po nich tak verim že existovali..Explo!D napísal:Verite ze vobec zili? ...
Ja si myslím že dôsledkom ich vyhubenia bolo niečo čo sa podobalo na toto:
..takže meteorit
-
Andi_Cibula
Addict
-
P3Bo
Guru wannabe
Hmm asi ich pobili mimozemstania a je to moj nazor a nikto mi ho nevezme
Treba podotknut dve veci: vyhynutie disoaurov bolo az druhym velkym vyhynutim v tej dobe. Predtym ako Zem ovladli plazy tu boli aj ine druhy avsak doslo k rovnakej zahadnej strate organizmov po ktorej vyhynulo 80% zivocichov na zemi. A preto aby som potvrdil moju teoriu o mimozemstanoch : niekolko stotisic rokov predtym ako zil clovek umrel niekde na dnesnom sibiry predchodca mamuta. Na tom by nebolo nic zvlastne avsak po dokladnom preskumani jeho kostri sa zistil dvovod smrti prestrelena lebka...skrz naskrz diera v cele....naboj sa nenasiel ale podla vysledkov z balistiky zviera zabilo prave to... 
podlozis toho mamuta niecim?P3Bo napísal:Hmm asi ich pobili mimozemstania a je to moj nazor a nikto mi ho nevezmeTreba podotknut dve veci: vyhynutie disoaurov bolo az druhym velkym vyhynutim v tej dobe. Predtym ako Zem ovladli plazy tu boli aj ine druhy avsak doslo k rovnakej zahadnej strate organizmov po ktorej vyhynulo 80% zivocichov na zemi. A preto aby som potvrdil moju teoriu o mimozemstanoch : niekolko stotisic rokov predtym ako zil clovek umrel niekde na dnesnom sibiry predchodca mamuta. Na tom by nebolo nic zvlastne avsak po dokladnom preskumani jeho kostri sa zistil dvovod smrti prestrelena lebka...skrz naskrz diera v cele....naboj sa nenasiel ale podla vysledkov z balistiky zviera zabilo prave to...
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
o takychto anomalnych pripadoch mam celu knihu, nemusite to brat ako svato svetu pravdu ale ako inspiraciu ze mozno to tak vobec nieje - Skryta historia ludstva. uz som to sem pisal na forum a nieje to daniken. k mojmu nazoru preco vyhynuli dinosaury: zrejme to bude mat viac pricin. meteorit sam o sebe by to dokazal spravit ale skor si myslim ze dopad meteoritu vyvolal velku sopecnu cinnost ktora tieto dinosaury vvynicilo. doteraz v tom nieje uplne jasno a ani tak skoro nebude takze moznosti je stale viac.P3Bo napísal:Hmm asi ich pobili mimozemstania a je to moj nazor a nikto mi ho nevezmeTreba podotknut dve veci: vyhynutie disoaurov bolo az druhym velkym vyhynutim v tej dobe. Predtym ako Zem ovladli plazy tu boli aj ine druhy avsak doslo k rovnakej zahadnej strate organizmov po ktorej vyhynulo 80% zivocichov na zemi. A preto aby som potvrdil moju teoriu o mimozemstanoch : niekolko stotisic rokov predtym ako zil clovek umrel niekde na dnesnom sibiry predchodca mamuta. Na tom by nebolo nic zvlastne avsak po dokladnom preskumani jeho kostri sa zistil dvovod smrti prestrelena lebka...skrz naskrz diera v cele....naboj sa nenasiel ale podla vysledkov z balistiky zviera zabilo prave to...
-
Danny_Vin
Expert
Ako dinosauri vyhynuli? Osobne by som sa priklonil k teorii o dopade asteroidu. V jednej knihe, ktora sa venuje specialne tejto problematike stoji: Pri naraze komety s hmotnostou 1/miliardiny hmotnosti Zeme a relativnej rychlosti 60 km/sec. by sa uvolnilo tolko energie, kolko Zem prijme zo Slnka za 4 mesiace. Keby vsetka uvolnena energia ohriala atmosferu, stupla by teplota vzduchu o 200 stupnov celzia. Tento tepelny naraz mohol byt spojeny s uvolnenim jedovatych plynov (metan, kyjanovodik, alebo ine). Kozmicka katasrofa, pri ktorej by sa uvolnili jedovate plyny a posobila by takato vysoka teplota by zahubila nielen dinosaury, ale aj ostatne zivocichy a rastliny. No a prave vtedy existovali aj prve cicavce, a tie preco nevyhynuli, ale sa dalej rozvijali?
Okrem toho existuju aj ine tvrdenia, napr.
- Prisla ladova doba a veljastery pomrzli
- Veljasterov znicilo kozmicke ziarenie pri vybuchu supernovy
- Dinosaury vyhynuli v dosledku laramickej horotvornej fazy, pri ktorej sa vyvrasnili nove horske masivy a vzrastla vulkanicka cinnost
- Medzi druhohornymi jastermi zurila nejaka morova epidemia
- Dinosaury vyhynuli fylogenetickym „zostarnutim“ - oslabenim genetickeho potencialu
- Dinosaurov znicil stres. Nahle sa nahromadili pre veljastery neobvykle zivotne podmienky, ktorym sa ich organizmus nedokazal prisposobit
atd. ...
Okrem toho existuju aj ine tvrdenia, napr.
- Prisla ladova doba a veljastery pomrzli
- Veljasterov znicilo kozmicke ziarenie pri vybuchu supernovy
- Dinosaury vyhynuli v dosledku laramickej horotvornej fazy, pri ktorej sa vyvrasnili nove horske masivy a vzrastla vulkanicka cinnost
- Medzi druhohornymi jastermi zurila nejaka morova epidemia
- Dinosaury vyhynuli fylogenetickym „zostarnutim“ - oslabenim genetickeho potencialu
- Dinosaurov znicil stres. Nahle sa nahromadili pre veljastery neobvykle zivotne podmienky, ktorym sa ich organizmus nedokazal prisposobit
atd. ...
-
pinacolada
Guru wannabe
-
Cenayus
Medium Professional
lol no ja som v tretom rocniku priniesol karticky s dinosaqurami ukazat a ucitelka povedala ze to je vymyslene ze dinosaury neexistovali..........BabySHAQ napísal:To mal byt akoze vtip ??? Vsak je tucet dokazov o tom ze zili , kedy zili ako sa spravali a tak. No a k veci , no myslim ze vymreli kvoli tomu ze sa zmenila klima a oni sa nedokazali prisposobit ( niektory hej ako krokodily a tak )
Cenayus napísal:lol no ja som v tretom rocniku priniesol karticky s dinosaqurami ukazat a ucitelka povedala ze to je vymyslene ze dinosaury neexistovali..........
-
last_knight
Light Professional
Nie len cicavce, ale aj nejake vodne zivocichy hlavne v obrovskych hlbkach. To mi pripada najzaujimavejsie pretoze tu je este sanca, ze niekde v hlbinach ziju zatial neobjavene alebo 'davno vyhynute' druhy kedze oceany nie su 100% preskumane. Mam o tom nejake dokumenty tak to dnes asi pozremDanny_Vin napísal:No a prave vtedy existovali aj prve cicavce, a tie preco nevyhynuli, ale sa dalej rozvijali?