Bude fungovat tato PC zostava???

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
shadow_band
Amateur
Amateur

Bude fungovat tato PC zostava???

Príspevok od používateľa shadow_band »

Caute potreboval by som poradit lebo chcem si poskladat PC, velmi sa do toho az tak nerozumiem a taktiez nemam na to financie aby som mohol kupot nieco lepise tak poradte THX....

Takze chcem kupit:
Zakladna doska: Asus P5PE-VM (LGA 775, i865G....) cca.1650sk
Procesor: CPU Celeron D 336 Box (2,8 GHz, LGA 775...) cca. 1500sk
Pamat: 512 DDR 400 Apacer CL2,5 cca. 1300sk
Grafika: Leadtek Winfast A6200 128MB DDR(64bit), AGP cca. 1400sk
alebo ATI Sapphire Radeon 9250, 256MB DDR cca.1660sk
Skrinku+zdroj: to mi je jedno do tych 1500sk

HDD: ten mam este zo stareho PC Seagate ST3160023A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) cize tak aby pasoval aj na dosku
Mechaniku tu mam tiez LG DVDRAM takze neotrebujem...

1.hlavne ci to vobec bude spolu fungovat a ci sa to oplati!!!
2.chcem to na bezne pouzivanie(hry nie su nutne), hlavne spolahlive a aby to vydrzalo aj zopar rockou
3.ak tak mozte navrhnut nieco lepsie ale v co najlepsej cenovej relacii (7000-8000 sk)
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

radsej by som sa poobzeral po AM2, mozno nieco taketo:

ASUS M2N 2381,-
A-DATA DDR2 1GB 533MHz 2034,-
AMD Sempron 3000+ BOX Socket AM2 1464,-
ASUS EN7300LE/TD 128MB DDR DVI, HDTV 1558,-
Foxconn TW-01, Fortron 300W PFC, 2xUSB+Audio, čierno-str. 1515,-

2x tolko pamete, grafika je o poznanie vykonnejsia... este by sa dalo uvazovat o priplatku 500sk na cpu a vysiel by A64 3000+ ktory by bolo dost citit - vacsia cache a takt...
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

AMD Sempron 3000+ BOX 64-bit socket 754 http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6887280 1280Sk
MSI K8N NEO3 F http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6343599 1650Sk
A-DATA DDRAM 512MB PC-400 chip Adata http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6658000 1160Sk
XpertVision GF7300GT 256MB DDR2 TD PCX http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9378479 2050Sk
Skrinka ASUS TA885 bez zdroja http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8710799 650Sk
Zdroj Fortron 300W PFC ATX-300PNF http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7752908 800Sk

Suma sumaruuuum 7600Sk s DPH s nakupom v Ageme. Myslim, ze sme sa zmestili. A (!) casom, zozenies este 600Sk, z tych 8k ti vystane 400Sk, tzn, ze este 1000Sk zozenies a dokupis DRUHU RAM 512MB RAMky. Takze budes mat 1GB RAM, aku taku grafiku, procak vykonny, akurat ta doska no no, co uz MSI... Aj na nej sa da taktovat... Takto by som to poriesil ja. Podla mna naj kompromis medzi cenou a vykonom... Teda predpokladam, ze si tam chces sem tam aj daco zahrat :)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

misokgb, nemyslis je 754 je dnes uz nieco ako socket A,... na pripadny uprgrade o 2 roky moze rovno zabudnut... 754 urcite nie, radsej ozeliem par stovak a dam AM2 ako sa uzavret od sveta so 754... porovnaj si aky najvykonnejsi CPU tam zozenies teraz a aky najvykonnejsi cpu das do AM2 alebo si pozri zastupenie, kolko druhov cpu nakupis do toho ktoreho socketu... tu je myslim vitaz jasny
k 512 ramke - mam asi tak vykonnu kartu ako je 7300GT a poviem ti ze 768 ram je ubohe... 512 je vhodne tak do kancelarie... a MSI doske by som sa vyhol... doska je zaklad kompu...
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Na jednej strane ti mozem popisat tolko vela zlych veci na MSi dosky, na strane druhej je to furt len doska a ked je dobra, tak je dobra. :) Tu upgradovatelnost to nebudem uz ani komentovat, nestoji mi to za to... Ja pozeram na pomer cena/vykon TERAZ a nie o 300 rokov... RAM je malo to hej, ale vravim, zozene 600Sk a spodruky dokupi dalsiu 512 a voala je z toho giga :) Toto je moj nazor, nech sa rozhodne sam. Resp. v takejto situacii by som ja konal takto... :wink:

EDiT: niekto to tu o tej upgradeoveatelnosti pisal uz dlhsie... :oops:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Stale tu niekto vypisuje cosi o pripadnom upgrade. Velmi malo ludi upgraduje v ramci jedneho socketu, takze tato skutocnost je uplne irelevantna. Zachvilu tu bude AM3, DDR3 apod. takze upgrade bude zase o vymene takmer celeho kompu. Tot vsjo. Socket 754 je dobra volba.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

t0m4s3 napísal:Stale tu niekto vypisuje cosi o pripadnom upgrade. Velmi malo ludi upgraduje v ramci jedneho socketu, takze tato skutocnost je uplne irelevantna. Zachvilu tu bude AM3, DDR3 apod. takze upgrade bude zase o vymene takmer celeho kompu. Tot vsjo. Socket 754 je dobra volba.
jo, to co t0m4s3 napisal ma hlavu aj patu. Ako vyvoj ide teraz tak rychlo do predu ze "old schoolovske" upgrade stratilo svoj vyznam. Ked si zoberiem ze som si pred pol rokom ci kedy kupil SUPER pamate DDR 1 Corsair XMS za 11 papierov a teraz ich uz ani nenarvem do novsej dosky, tak je naozaj polemika o "upgrade" uplne zbytocna. V pociatocnej ere "boomu" pc to este tak mozno fungovalo [1992-1999] ze sa oplatilo mysliet do buducna, teraz je to skor otazka toho kolko ma kto penazi a ci chce niekto pocitac na dlhsie [tzn. ze neplanuje kupit novy [celkovo, nie len upgrade], alebo ho ma len docasne a rata s tym ze si aj tak o pol roka kupi novu dosku/cpu/vga/ram, lebo budu pamate DDR3 a potom DDR4 a neviem co este...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:jo, to co t0m4s3 napisal ma hlavu aj patu. Ako vyvoj ide teraz tak rychlo do predu ze "old schoolovske" upgrade stratilo svoj vyznam. Ked si zoberiem ze som si pred pol rokom ci kedy kupil SUPER pamate DDR 1 Corsair XMS za 11 papierov a teraz ich uz ani nenarvem do novsej dosky, tak je naozaj polemika o "upgrade" uplne zbytocna. V pociatocnej ere "boomu" pc to este tak mozno fungovalo [1992-1999] ze sa oplatilo mysliet do buducna, teraz je to skor otazka toho kolko ma kto penazi a ci chce niekto pocitac na dlhsie [tzn. ze neplanuje kupit novy [celkovo, nie len upgrade], alebo ho ma len docasne a rata s tym ze si aj tak o pol roka kupi novu dosku/cpu/vga/ram, lebo budu pamate DDR3 a potom DDR4 a neviem co este...
precitajte si druhy bod prveho prispevku este raz !!!! citacia "2.chcem to na bezne pouzivanie(hry nie su nutne), hlavne spolahlive a aby to vydrzalo aj zopar rockou " cize user planuje tento komp pouzivat dlhsie... co sa stane ak mu odide ten skvely 754 cpu?? bude musiet kupit aj novu dosku pretoze ho nezozenie... v pripade am2 nie,... ddr3 - lol uz su ohlasene? ak ano tak nakedy?... nezabudajte ze este aj teraz sa pouziva ddr1, verim tomu ze ddr2 nebude problem zohnat ani za 3-4 roky, vzhladom na frekvenciu ktoru podporuje, pripada mi to tak, ze si za kazdu cenu potrebujete dokazat ze mate pravdu vy, ale rad by som sa pozrel na to ako by ste si vy dnes kupovali 754 ked je tu aj moznost am2 zhruba za tie iste peniaze...

+ am2 - pripadne odideny cpu o dva roky kupis, mas moznost dualchannelu, je o dve generacie pred 754

PS: uplink dufam ze si tomasemu nezabudol dat ze ten prispevok karmu :)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Podla mna bezne odchadzaju procaky, a najviac na socket 754!!! Uplne, ze kazdy druhy procak 754 skape!!! O dva roky nebude vediet zohnat procak na socket 754? LoL, to akoby si dnes povedal o Celeron 1GHz, pozri bazary mas ich tam po kkt, za FACKU doslova - co je to 500Sk? Chlapce, dnes sa pouzivaju este aj SDRAM a to uz nejaky ten piatok tu su, nemyslis? AM2 zhruba za tie iste peniaze? Ale prosim ta, dosky na AM2 su dvakrat drahsie nez na 754.

Mi snad nechces povedat, ze si to myslel vazne, ze o dva roky nekupis procak do 754? Ked dnes stoji na bazaroch od 700 do 1200Sk, tak o dva roky ho musim zohnat za 200 korun dpcky... More mystique ved sa uvedom co pises, co je moc to je moc, ked sem pises bludy, si to precita daky lamer a bude boss najsamvacsi na svete. Nic proti tebe, jedna vec je nazor a druha vec je realita... A tuto sme v realite, toto nie je o nazore... Socket 754 by som dnes prirovnal k socketu hmm no 370 alebo socket A. Pozri ake lacne CPU su do nich a je ich HAFO.

Fakt nechapem, preco chces za KAZDU CENU vsade pchat novinky a novinky s ohladom na buducnost... :roll:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

za 1. - odpusti si chlapca
za 2. - kupovat veci z bazaru sa da priprovnat nakupovaniu oblecenia na blsaku, dakujem neprosim, o zaruke nehovoriac
za 3. - nauc sa matematiku doska ASUS M2N 2381,-, MSI K8N NEO3 F 1650,-, nevidim tam dvojnasobny rozdiel v cene, vidim tam rozdiel v kvalite predovsetkym...
za 4. am2 uz toboz nieje novinka...
za 5 . sd ram pouzivaju uctovnicky, ktore uctuju v dose :wink: , alebo deti co dostali pod stromcek 386 a hraju prehistorika... (pre detailstov a masochystov - nebrat doslovne)
za 6. - mozno mi matika nesla alebo uz mame inu dph, ale nesedia ceny co si popisal, sempron bez dane v ageme stoji 1149 - tj * 1.19 = 1367,3, ta doska mi vysla 1762,-, ten fortron mi vysiel 848,- pamet 1236, skrinka 687,- grafika 2189,6 cize ani jedna cena co si napisal ti nesedela a tych 7600 je blud, pretoze mne vyslo 8089 s dph
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Miso to napisal velmi pekne. Len doma na polici mi lezia dva stare Celerony, nedavno som predaval dalsi komp s Celeronom a aky bol on zaujem!!

"kupovat veci z bazaru sa da priprovnat nakupovaniu oblecenia na blsaku, dakujem neprosim, o zaruke nehovoriac"
K tomu len tolko, ze niekto vie nakupovat a niekto (zrejme ty) nevie.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Miso to napisal velmi pekne. Len doma na polici mi lezia dva stare Celerony, nedavno som predaval dalsi komp s Celeronom a aky bol on zaujem!!

"kupovat veci z bazaru sa da priprovnat nakupovaniu oblecenia na blsaku, dakujem neprosim, o zaruke nehovoriac"
K tomu len tolko, ze niekto vie nakupovat a niekto (zrejme ty) nevie.
este sa vsetci navzojom pohladkajte dajte si pusy a bude to ok,... nech si kupi 486 a hadam mu to par rokov drzi, papa
PS:tomase o nakupovani sa radsej nevyjadruj, kedze nakupovanie patri k mojej praci, a v zivote by som nenakupoval veci bazar like... jedine auto a aj to by bol so mou mechanik co sa vyzna a povedal by ano, moze byt:wink:
shadow_band
Amateur
Amateur

no som rad ze som sa dozvedel nejake nove veci, je vidno ze moja predstava bola od skutocnosti trochu vzdialena.....len teraz som na pochybach....
nemohli by ste sa aspon v niecom zjednotit :)
MGSnake
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MGSnake »

podla mna malo RAM(aspon 1GB),slaba grafika(určite aspon 128mb/128bit),a ten Celeron D by som tiež zmenil na nejaký ten AMD(zbytočne prachy).Ked to chceš mat na viac rokov!
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:este sa vsetci navzojom pohladkajte dajte si pusy a bude to ok,... nech si kupi 486 a hadam mu to par rokov drzi, papa
PS:tomase o nakupovani sa radsej nevyjadruj, kedze nakupovanie patri k mojej praci, a v zivote by som nenakupoval veci bazar like... jedine auto a aj to by bol so mou mechanik co sa vyzna a povedal by ano, moze byt:wink:
:smt008 :smt056
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

mystique napísal:este sa vsetci navzojom pohladkajte dajte si pusy a bude to ok,... nech si kupi 486 a hadam mu to par rokov drzi, papa
chlape by si sa divil co sa daju za veci kupit v bazare :wink:
shadow_band
Amateur
Amateur

takze rozhodol som sa pre nieco taketo:

ASUS M2NPV-MX Gb LAN, nForce 430, int. VGA+PCiex16 2370sk
http://clickcomputers.ekatalog.biz/zboz ... ?p=z:78151
CPU AMD Sempron 64 3200+ BOX soc. AM2 1700sk
http://clickcomputers.ekatalog.biz/zboz ... ?p=z:77873
1GB DDR2-667 MHz Apacer 2025sk
http://clickcomputers.ekatalog.biz/zboz ... ?p=z:73528
Midi HARRY Black USB/TAC1.1+350W FORTRON 1680sk
http://clickcomputers.ekatalog.biz/zboz ... ?p=z:81010

co na to poviete?
len by som chcel vediet ci na to potrebujem aj nejaku grafiku ak by som si chcel nieco zahrat??? ak ano tak aku?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

shadow_band napísal:takze rozhodol som sa pre nieco taketo:

ASUS M2NPV-MX Gb LAN, nForce 430, int. VGA+PCiex16 2370sk
http://clickcomputers.ekatalog.biz/zboz ... ?p=z:78151
CPU AMD Sempron 64 3200+ BOX soc. AM2 1700sk
http://clickcomputers.ekatalog.biz/zboz ... ?p=z:77873
1GB DDR2-667 MHz Apacer 2025sk
http://clickcomputers.ekatalog.biz/zboz ... ?p=z:73528
Midi HARRY Black USB/TAC1.1+350W FORTRON 1680sk
http://clickcomputers.ekatalog.biz/zboz ... ?p=z:81010

co na to poviete?
len by som chcel vediet ci na to potrebujem aj nejaku grafiku ak by som si chcel nieco zahrat??? ak ano tak aku?
zbezne som to pozrel a je to dobra volba, graficka karta tej dosky ti potiahne vsetko na DX8 v pohode, a ranne DX9 tituly tiez... ale na feara a podobne veci nepomyslaj, v nudzovom pripade by som siahol po 7300GS, 7300GT v tom lepsom po 7600GS
Napísať odpoveď