oni necakaju dokym troska polavia a potom sa na nich vrhu oni cakaju dokym padnu na zem na to su normalne oficialne pravidla a ne ze troska polaviaSmarton napísal:A co som povedal ja?
Brutalne zakroky
3 zlomené krčné stavce , silný otras mozgu , rezné poranenia tváre
http://www.hokejportal.sk/index.php?p=c ... k_id=10250
Prečítajte si tento článok , je v ňom všetko„Viem, že už nebudem hrať, viem ako tvrdo som sa snažil hrať a ako veľmi som sa snažil hrať. Je veľmi tvrdé myslieť na všetko to, čo som obetoval hokeju a spôsob, akým mi to bolo odobraté. Je veľmi ťažké pozerať sa na to, ako sa niekto vrátil hrať a ja musím sedieť.“
spravodlivé potrestanie ? určite nie .. tento hráč už nemal v živote na ľad nastúpiť ...Bertuzzi bol potrestaný zákazom štartu počas 17 mesiacov, prišiel o 502 000 dolárov a musel vynechať 13 zápasov playoff. Bertuzzimu bolo takisto znemožnené hrať akúkoľvek svetovú hokejovú súťaž počas štrajku v NHL
O štyri roky neskôr, v marci 2004 napadol Todd Bertuzzi ako hráč Vancouveru zozadu útočníka Colorada Steva Moora. Bertuzzi oplácal útok na kapitána Canucks Markusa Näslunda, ktorého Moore zranil v predchádzajúcom vzájomnom zápase, ale vybral si veľmi nešťastný spôsob. Moora napadol zozadu úderom do hlavy, pričom obeť spadla tvárou priamo na ľad. Moore utrpel po ataku zlomeninu krčného stavca a pre zranenie musel s hokejom skončiť.
Vedenie NHL udelilo Bertuzzimu dištanc do konca sezóny a hráč čelil aj trestnému stíhaniu. Bertuzzi svoj čin oľutoval a počas vypočúvania sa dokonca rozplakal. Moore na Bertuzziho podal žalobu na vyššom ontárijskom súde, kde žiada odškodné za zdravotnú ujmu a ušlú mzdu vo výške 19,5 milióna dolárov. Spor sa ešte stále neukončil, do hry vstúpil aj komisár NHL Garry Bettman, ktorý navrhoval mimosúdne vyrovnanie.
Bertuzzi vtedy dostal od NHL okrem zákazu činnosti aj pokutu 250 000 dolárov ,a to že nehral ho stálo asi pol milióna USD. Bertuzzi, dnes hráč Detroitu, už v súvislosti so zákrokom na Moora absolvoval súdny proces v Britskej Kolumbii. Keďže jeden z najlepších útočníkov NHL priznal svoju vinu, súd ho na oplátku oslobodil a nechal ho vyviaznuť iba s ročnou podmienkou. Jej súčasťou bolo aj odpracovanie 80 hodín verejnoprospešných prác.

Vedenie NHL udelilo Bertuzzimu dištanc do konca sezóny a hráč čelil aj trestnému stíhaniu. Bertuzzi svoj čin oľutoval a počas vypočúvania sa dokonca rozplakal. Moore na Bertuzziho podal žalobu na vyššom ontárijskom súde, kde žiada odškodné za zdravotnú ujmu a ušlú mzdu vo výške 19,5 milióna dolárov. Spor sa ešte stále neukončil, do hry vstúpil aj komisár NHL Garry Bettman, ktorý navrhoval mimosúdne vyrovnanie.
Bertuzzi vtedy dostal od NHL okrem zákazu činnosti aj pokutu 250 000 dolárov ,a to že nehral ho stálo asi pol milióna USD. Bertuzzi, dnes hráč Detroitu, už v súvislosti so zákrokom na Moora absolvoval súdny proces v Britskej Kolumbii. Keďže jeden z najlepších útočníkov NHL priznal svoju vinu, súd ho na oplátku oslobodil a nechal ho vyviaznuť iba s ročnou podmienkou. Jej súčasťou bolo aj odpracovanie 80 hodín verejnoprospešných prác.
-
Danny_Vin
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ved ako bolo pisane v clanku, predstavte si, Moore vlozil cely svoj zivot, vsetku snahu a obete do hokeja, len aby mohol hrat profesionalny hokej. A pride nejaky nedonosenecschw33k napísal:Prečítajte si tento článok , je v ňom všetko
ABSOLUTNA PRAVDA.Tomu debilovi bertuzzimu by som stopol celu karieru ze by si ani na jazere netahral takto znicit zivotDanny_Vin napísal:Ved ako bolo pisane v clanku, predstavte si, Moore vlozil cely svoj zivot, vsetku snahu a obete do hokeja, len aby mohol hrat profesionalny hokej. A pride nejaky nedonoseneca jednym spinavym pohybom ruky mu znici karieru aj so vsetkymi zakladmi, ktore staval uz od detstva.
urcite, ze Bertuzzi nedostal spravodlivy trest, lebo na tomto skur*enom svete je spravodlivosti menej ako vody v Aralskom jazere.
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ono nech sa to doriesi (ak sa to doriesi) ako chce, moorovi to zrejme moznost hrat uz nevrati, ale v tejto suvislosti ma napada, ci sa robia v nhl psychotesty, ako musia robit taxikari a ziadatelia o zbrojny preukaz. ci si psychicky labilny, mozno by to pomohlo do buducna. ale zasa timy potrebuju aj takychto "hracov", bitkarov, ale ked im rupnu nervy, tak potom je neskoro nariekat, ze on vlastne nie je taky zly... 
Re:
vidno ze sa do NHL a do historie NHL nevyznas... Moore dal KO Markusovi Naslundovi to preto mu bertuzzi naložil... a druha vec je ze ten chlapec moore nemal pred sebov moc ruzovu karieru.. v preklade bolo to hovno... a hentaku ranu no..to aj Stamkos by vydrzal viac...schw33k napísal:bitka k NHL imho patrí , ale takéto skraty by sa mali trestať minimálne stop(om) na celú sezónu lebo ostatní to budú aj naďalej praktizovať , keď zato dostanú nejakých 5-6 zápasov
napr. kocot Bertuzzi , toho by som zavrel do basy okamžite , zničil kariéru mladému hráčovi a kľudne sa korčuľuje ďalej
btw
toto je taká dosť dobrá kompilácia s dobrou muzikou ( ak niekto viete čo je to zač , dajte vediet : ) )
Re: Brutalne zakroky
skúsime teba hodiť hlavou na ľad a uvidíme, či by si vydržal
vydrzal by som to.. sak to by vydrzal kazdy.. takeho hraca jak bol moore NHL vobec nepotrebuje
Napísal týpek, ktorý je také hovno, že ho ani v Ružinove nechceli 
Re: Re:
Datsyuk13 porovnaj si zákrok Moora na Naslunda a zákrok toho debila čo máš ako avatar na Moora...
Každopádne, vedel by som Ti argumentovať, avšak podľa tvojho jediného vyjadrenia zisťujem, že mi za to nestojíš...bola by to škoda času
Každopádne, vedel by som Ti argumentovať, avšak podľa tvojho jediného vyjadrenia zisťujem, že mi za to nestojíš...bola by to škoda času
-
mirak2
Hardcore addict
tu mas sympataka v akcii vcera, 4. minuta zapasu a 5+DKZ, dovi dopo...popis videa tiez dezert od autora
mirak2 napísal:
tu mas sympataka v akcii vcera, 4. minuta zapasu a 5+DKZ, dovi dopo...popis videa tiez dezert od autoraze clean hit
to v takej vyske nosit laket je ciste?
sak to bol cisty hit.. nemieril na hlavu a laket mal pod hlavou.. si asi slepyi