krija napísal:ano, mas pravdu. zabijaju sa medzi sebou a maju rovnaku farbu pleti. v takom pripade sa vrazdia z dovodu vierovyznania. "cierni arabi" zabijaju "ciernych krestanov" a naopak. krestanstvo do afriky priniesol kto?
Takze, nie som krestan, ale nie je toto nabozenstvo o laske ku kazdemu zivotu a pod. veciach?

Chore nabozenstvo ako je islam je uz ina vec.. ale zvalovat to len na to? Napriklad prislusnost k nejakemu kmenu im na masakre bohate staci. Tak ci tak, na to ako si vylozia niektore veci ma vpliv hlavne ich mentalita.
krija napísal:v tom case tam prisli s nepreverenými vakcinami proti osýpkam a ovčím kiahnam. vyliecili, ale zaroven nakazali niecim este horsim. dalej sa vacsina mylne domnieva, ze virus HIV postihuje v najvacsej miere cernochov, ale preco tomu tak nie je aj v severnej a juznej amerike?
Mozno to suvisi s ich ciastocnym
scivilizovanim. V Afrike im zrejme este nedoslo ze tym nezodpovednym parenim a ich celkovym pristupom len siria chorobu dalej. Mozno si myslis ze tam niekto HIV zamerne siri, tak by ma zaujimalo co by z toho niekto mal?