LCD
m4jor.. pri 75Hz sa ani nečuduj. Podľa mňa minimálna dlhodobejšie znesiteľná frekvencia CRT je 85Hz, ideálna 100Hz. Tam už sa môžu postupne nové CRT vyrovnávať s LCD, aj keď to aj tak ešte stále nie je ono.
Moje skúsenosti s CRT Philips 85Hz v práci a LCD doma.. doma vydržím pri PC o niečo viac bez potreby odvrátiť zrak niekde inde od monitora.
Moje skúsenosti s CRT Philips 85Hz v práci a LCD doma.. doma vydržím pri PC o niečo viac bez potreby odvrátiť zrak niekde inde od monitora.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pokial cucis do niecoho co ma spotrebu (a plus minus aj vyzareny vykon) 40W a 120W tak je to trochu rozdiel nemyslis? Pytal som sa ocneho, ten mi potvrdil, ze kazenie oci pri LCD je nezmysel. (Nakolko hodnoverna informacia to je, nezisti asi nikto nikdy).
hojko > pokial je to CRT, tak je veskrz jedno ci je to 60, 75 alebo 100Hz, to je iba o subjektivnom pocite "blikania". Wattaz bude stale ta ista.
hojko > pokial je to CRT, tak je veskrz jedno ci je to 60, 75 alebo 100Hz, to je iba o subjektivnom pocite "blikania". Wattaz bude stale ta ista.
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
No neviem, niekto mi to vysvetľoval len neviem presne ako.... Keď si zoberieľ crt tak tam máš vlastne elektrónku ktorá ti v kuse peckuje do očí, a to svetlo tiež "urýchľuje" malé čiastočky prachu ktoré ti tak idú do očí, zatiaľ čo LCD je len display z tekutých kryštálov, takže je to ako keby si sa pozeral na skoeo hodiaký iný predmet ktorý odráža svetlo... Len neviem aké vlnenia ešte vyžarujú LCD a CRT a v akom množstve..