LCD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

LCD

Príspevok od používateľa Monako2 »

chcem sa spytat ci lcd monitor setri oci oproti klasickemu monitoru. pocul som ze setri ale pocul som aj to ze to je len marketingovy tah aby to ludia kupovali. dik za info
Dusan
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dusan »

Tak toto veru neviem, ja mam klasiku CRT 100Hz a som maximalne spokojny, obraz nadhera a oci ma vobec nebolia :P
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Ano, ozaj šetrí.
Ja som mal niekedy CRT a pri 75Hz som už asi op 3-4 hodinách cítil strašnú únavu na oči, teraz pri LCD s tým nemám vôbec problém.....
spect
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spect »

Urcite setri lebo nekmita narozdiel od crt. Ja mam tiez teraz crt 100 Hz a citim po dlhsom hrani ze som uplne unaveny :?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

m4jor.. pri 75Hz sa ani nečuduj. Podľa mňa minimálna dlhodobejšie znesiteľná frekvencia CRT je 85Hz, ideálna 100Hz. Tam už sa môžu postupne nové CRT vyrovnávať s LCD, aj keď to aj tak ešte stále nie je ono.

Moje skúsenosti s CRT Philips 85Hz v práci a LCD doma.. doma vydržím pri PC o niečo viac bez potreby odvrátiť zrak niekde inde od monitora. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

m4jor: Hadam nejdes porovnavat 75Hz haraburdu so 100 alebo 120 Hz CRTckami a s LCDckami. Je to neporovnatelne. Ak chces porovnavat, tak zober 100Hz vs LCD.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial cucis do niecoho co ma spotrebu (a plus minus aj vyzareny vykon) 40W a 120W tak je to trochu rozdiel nemyslis? Pytal som sa ocneho, ten mi potvrdil, ze kazenie oci pri LCD je nezmysel. (Nakolko hodnoverna informacia to je, nezisti asi nikto nikdy).

hojko > pokial je to CRT, tak je veskrz jedno ci je to 60, 75 alebo 100Hz, to je iba o subjektivnom pocite "blikania". Wattaz bude stale ta ista.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

No neviem, niekto mi to vysvetľoval len neviem presne ako.... Keď si zoberieľ crt tak tam máš vlastne elektrónku ktorá ti v kuse peckuje do očí, a to svetlo tiež "urýchľuje" malé čiastočky prachu ktoré ti tak idú do očí, zatiaľ čo LCD je len display z tekutých kryštálov, takže je to ako keby si sa pozeral na skoeo hodiaký iný predmet ktorý odráža svetlo... Len neviem aké vlnenia ešte vyžarujú LCD a CRT a v akom množstve..
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

Heh no neviem...CRT striela castice ale zase tam mas nieco ako stenu do ktorej naraza a odraza sa potom tam je nieco ako vysavac ktory odsava tieto nastrielane vecicky ...jednoducho povedane :P ....a v LCD neviem ci je tekuty krystal... to sa mi zda ze to je v PLAZME
Napísať odpoveď