COMPUTER VS NOTEBOOK

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jukel
Professional
Professional

COMPUTER VS NOTEBOOK

Príspevok od používateľa jukel »

Chcem sa spitat co sa oplati viac bezne PC alebo notebook.viem ze to zavisi na tom co na nom chem robit. CHCEM sa spitat ci by mi na notebooku stihali najnovsie hry. Mam na vyber kupit si notebook za 60 000 a normalny PC za 40 000 .. co by ste mi poradili ??
prask
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

ak ho naozaj potrebujes prenasat tak ntbook.
desktop pocitas aj s monitorom za 40k? ale aj keby bol PC monitorom urcite bude vykonnejsi ako ntbook za 60k
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

a hlavne v obyc. stolovaom PC mas vacsiu moznost UPGRADE s notebookom je to troska tahsie
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hip-hoper »

ja som sa teraz rozhodoval podobne ako ty, a vybral som PC. Lepsi pomer cena/vykon/upgrate.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sto ludi = sto chuti. Zalezi na co ten PC planujes vyuzivat, ci je ti pohodlnejsie mat notebook na stole a pozerat sa nan alebo PC. Ja uprednostnujem skor PC - velky monitor, dobre kreslo na sedenie, nohy na stol :)

Za 60 tisic uz kupis dobry notebook aj s dobrou grafikou, ale aj tak to nebude to co PC, kedze mobilne procesory musia dbat na spotrebu a tym klesa aj vykon. Preto aj notebook nedosiahne urovne lacnejsieho PC, lebo hlavnou brzdou je procesorom, dalsi problem vidim v pomalom disku a posledny problem v grafike.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

hojko napísal:Sto ludi = sto chuti. Zalezi na co ten PC planujes vyuzivat, ci je ti pohodlnejsie mat notebook na stole a pozerat sa nan alebo PC. Ja uprednostnujem skor PC - velky monitor, dobre kreslo na sedenie, nohy na stol :)

Za 60 tisic uz kupis dobry notebook aj s dobrou grafikou, ale aj tak to nebude to co PC, kedze mobilne procesory musia dbat na spotrebu a tym klesa aj vykon. Preto aj notebook nedosiahne urovne lacnejsieho PC, lebo hlavnou brzdou je procesorom, dalsi problem vidim v pomalom disku a posledny problem v grafike.
tak ako povedal hojko, upravim ta akurat v tom ze keby som chcel dosiahnut graficky vykon notebooku za 60K staci mi na stolne PC 25 tisic aj s danou
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

hojko napísal:Sto ludi = sto chuti. Zalezi na co ten PC planujes vyuzivat, ci je ti pohodlnejsie mat notebook na stole a pozerat sa nan alebo PC. Ja uprednostnujem skor PC - velky monitor, dobre kreslo na sedenie, nohy na stol :)

No, dovolim si moc nesuhlasit, mobilne Pentia M maju dostatocny aj herny vykon. Skor chyba je v mobilnom chipsete, ktory ma povacsinou jednokanalovy pamatovy radic a samotny chipset nic moc priepustnost. Ako prvu brzdu notebooku by som videl HDD, potom chipset a VGA, kedze mobilna > nizke takty, menej VRAM :wink: Mobilne Core/2, aj starsie Dothan su dostatocne vykonne :wink:
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

Kup si stolove PC za 40k a nejaky notas za 20k ono jak tu bolo spomenute kolko ludi tolko chuti neviem ci sa casto stahujes alebo niesi casto doma alebo ci potrebujes s kazdeho miesta sa dostat na net alebo tak tazke povedat ale je ja by som si mozno skor kupil notas a domov by som si kupil nejaky dock :D kde si napojim notas na monitor misku klavestnicu atd.. no len ten vykon je rozlicny a na co to ma byt?
Napísať odpoveď