Preco CORSAIR nie ???
Preco CORSAIR nie ???
Dobrý den,
mám následující problém. PC se mi neočekávaně zakousne popř. samo restartuje. Někdy po restartu či zatuhnutí BIOS začne hlásit 1x krátké pípnutí a 2x dlouhé - což znamená chybu grafické karty. Upozorňuji, že grafická karta je naprosto v pořádku a v PC jsem měl možnost vyzkoušet ještě jinou grafickou kartu (výsledek je stejný). Chybu bych nehledal v grafické kartě, ale v komunikaci s DDR2 (něco málo se dočtete např. zde: http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us).
Problém se projevuje např takto:
vzhledem k pamětem Corsair (Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz CM2X1024A-6400) nastavím v BIOSu napětí 1,9V (dle specifikace podle výrobce Corsair). Ostatní hodnoty nechám nastavené podle SPD čipu na pamětech (což bych zase podle výrobce nemusel, jelikož při 1,9V paměti zvládnou o malinko lepší časování, které již uživatel musí nastavit ručně viz PDF soubory na http://www.corsairmemory.com/corsair/xms2.html). Při spuštění Memtestu 1.65 mi 2x zatuhnul PC. Jednou po cca 5 minutách testu a podruhé po 7 minutách. Potřetí test běžel 3 hodiny naprosto bez problémů. Při zatuhnutí Memtestu jsem PC restartoval. PC již ale nenaběhne a hlásí chybu grafické karty. Počítač jsem odpojil od sítě, ale po 5-10 minutách mi stále PC nešel zapnout (stále chyba grafické karty dle BIOSu). Odebral jsem tedy jeden modul Corsair a zapnul PC na jen jeden modul - PC se rozběhlo naprosto bez problémů. Vrátil jsem druhou paměť a PC již zapnout šel bez problémů.
1. Základní desku jsem vyměnil za stejnou Asus M2N-E - nForce 570 Ultra - výsledek stejný.
2. Vyměnil jsem zdroj - výsledek stejný.
3. Vyměnil jsem grafickou kartu - výsledek stejný.
4. Zmenšení frekvence na 667MHz - výsledek stejný.
Např. MSI doporučuje na Corsair pamětech nastavit 2,1V, ale tuto hodnotu ASUS neumožňuje. Vyměnit desku nebo testovat jiné paměti?
Zrovna v PC testuji jiné naprosto stejné paměti. Vzhledem k náhodnému zaseknutí PC (které se projevuje nejen v MemTestu, ale i ve Windows XP) budu muset PC nechat několik dní v provozu a testovat. Pokud se však ukáže stejný problém... poradí mi někdo co s tím? Poslat celý PC na reklamaci na otestování?
Vzhledem k tomu, že počítače jsou můj denní chléb, tak musím uznat, že toto jsem opravdu lidově řečeno "ne*ral" (nejedl). Nebylo by tedy špatné např. vypsat, které paměti lze na desce provozovat bez problémů ap. Ale třeba je problém i někde jinde. Poradíte?
Celá sestava:
34890 HDD Western Digital Caviar XL WD3200KS- 320GB SATA
35878 DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-H20L OEM DualL. LightScribe
38679 MB Asus M2N-E R/GL, AM2/2K, NF570U, DDR2, PCIe
37913 CPU AMD Athlon 64 3500+ (socket AM2) Box
32559 Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz CM2X1024A-6400
37456 VGA Gainward GeForce BLISS 7852 7600GT PCIe 256MB
39380 CASE COOLERMASTER Centurion 534 Silver
30553 Zdroj Fortron 350W ATX FSP350-60THN-P
25942 KB Genius TwinTouch+ Wireless Optical Office
39201 MON LG LCD 19" L194WT-SF
link tu http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE ... ?ansid=622
mám následující problém. PC se mi neočekávaně zakousne popř. samo restartuje. Někdy po restartu či zatuhnutí BIOS začne hlásit 1x krátké pípnutí a 2x dlouhé - což znamená chybu grafické karty. Upozorňuji, že grafická karta je naprosto v pořádku a v PC jsem měl možnost vyzkoušet ještě jinou grafickou kartu (výsledek je stejný). Chybu bych nehledal v grafické kartě, ale v komunikaci s DDR2 (něco málo se dočtete např. zde: http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us).
Problém se projevuje např takto:
vzhledem k pamětem Corsair (Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz CM2X1024A-6400) nastavím v BIOSu napětí 1,9V (dle specifikace podle výrobce Corsair). Ostatní hodnoty nechám nastavené podle SPD čipu na pamětech (což bych zase podle výrobce nemusel, jelikož při 1,9V paměti zvládnou o malinko lepší časování, které již uživatel musí nastavit ručně viz PDF soubory na http://www.corsairmemory.com/corsair/xms2.html). Při spuštění Memtestu 1.65 mi 2x zatuhnul PC. Jednou po cca 5 minutách testu a podruhé po 7 minutách. Potřetí test běžel 3 hodiny naprosto bez problémů. Při zatuhnutí Memtestu jsem PC restartoval. PC již ale nenaběhne a hlásí chybu grafické karty. Počítač jsem odpojil od sítě, ale po 5-10 minutách mi stále PC nešel zapnout (stále chyba grafické karty dle BIOSu). Odebral jsem tedy jeden modul Corsair a zapnul PC na jen jeden modul - PC se rozběhlo naprosto bez problémů. Vrátil jsem druhou paměť a PC již zapnout šel bez problémů.
1. Základní desku jsem vyměnil za stejnou Asus M2N-E - nForce 570 Ultra - výsledek stejný.
2. Vyměnil jsem zdroj - výsledek stejný.
3. Vyměnil jsem grafickou kartu - výsledek stejný.
4. Zmenšení frekvence na 667MHz - výsledek stejný.
Např. MSI doporučuje na Corsair pamětech nastavit 2,1V, ale tuto hodnotu ASUS neumožňuje. Vyměnit desku nebo testovat jiné paměti?
Zrovna v PC testuji jiné naprosto stejné paměti. Vzhledem k náhodnému zaseknutí PC (které se projevuje nejen v MemTestu, ale i ve Windows XP) budu muset PC nechat několik dní v provozu a testovat. Pokud se však ukáže stejný problém... poradí mi někdo co s tím? Poslat celý PC na reklamaci na otestování?
Vzhledem k tomu, že počítače jsou můj denní chléb, tak musím uznat, že toto jsem opravdu lidově řečeno "ne*ral" (nejedl). Nebylo by tedy špatné např. vypsat, které paměti lze na desce provozovat bez problémů ap. Ale třeba je problém i někde jinde. Poradíte?
Celá sestava:
34890 HDD Western Digital Caviar XL WD3200KS- 320GB SATA
35878 DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-H20L OEM DualL. LightScribe
38679 MB Asus M2N-E R/GL, AM2/2K, NF570U, DDR2, PCIe
37913 CPU AMD Athlon 64 3500+ (socket AM2) Box
32559 Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz CM2X1024A-6400
37456 VGA Gainward GeForce BLISS 7852 7600GT PCIe 256MB
39380 CASE COOLERMASTER Centurion 534 Silver
30553 Zdroj Fortron 350W ATX FSP350-60THN-P
25942 KB Genius TwinTouch+ Wireless Optical Office
39201 MON LG LCD 19" L194WT-SF
link tu http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE ... ?ansid=622
nie, tema nieje provokacna, ukazuje vychvalovanu znacku corsair v realite. PS - tema je urcena tym ktory rozmyslaju o pametiach corsair ako vhodnu kupu do PCt0m4s3 napísal:Zmysel tejto temy? Nadpis znacne provokacny, kto ma nieco v hlave, vie ze je to ojedinela zalezitost, kto v hlave nema, zaklada taketo temy.
Na ocguru fore riesil chlap podobny problem, a vies cim to bolo? Procesorom - vadny radic pamati.
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Teraz ti ukazem jeden vadny Mercedes, ktory ma jednu odstranitelnu chybu, nesposobenu samotnou vyrobou Mercedesu ale inym dielom, ktory Mercedes kupuje od inej firmy. A teraz si mam akoze povedat "aha, pokazeny medved, medved je shit!" no LoLky bolky
Len tolko... Inak aj ja mam odpor ku Corsairom, neviem preco ale asi pre to, ze si ich kazdy kupuje... Ja radsej fajnovy NoName rulezzZ 
-
uNreal_saTch^
Professional
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
celozivotnu = 5 rokov. Proste na cely panel aj s katodami je 5 rokov, tzn. ze aj na pixle mas 5 rokov. Alebo maju nejaku novu policy? Ak ano som len rad.[mam EiZO].SatchBoogie napísal:ak mas EIZO (ako ja) tak musis vediet, ze EIZO ma celozivotnu zaruku na vadny pixel...
sry za OT...
k teme: sorry mystique ale toto hranici s "jednoduchostou". Viac sa k teme radsje nevyjadrujem, bol by to zbytocny flame.
Na www.eizo.sk píšu:
Alebo podrobnejšie tu: http://www.eizo.cz/pool/faq/cz/vadnebody.pdf
..a ja mám jeden čierny (našťastie takmer v rohu obrazovky, takže ho v podstate ani nemám na očiach)Nefunkčné body u LCD monitorov
Norma ISO 13406 stanovuje pre LCD panely. Preto reklamácie v rozpore s normou ISO13406 nemôžu byt akceptované.
Výrobky EIZO sú podľa tejto normy výrobky II kategórie ( výrobky I kategórie zatiaľ nikto komerčne nepredáva). Podľa ISO 13406 normy je maximálny povolený pomer vadných pixelov na milión dobrých nasledovný:
2 ks (typu 1) t.j. trvale svietiacich na bielo
2 ks (typu 2) t.j. trvale čiernych
5 ks (typu 3) t.j. všetky chyby iné než typ 1 a 2 napr. svietiace trvalo červene, modro, ...
Alebo podrobnejšie tu: http://www.eizo.cz/pool/faq/cz/vadnebody.pdf
to vies, niektory ludia na fore si proste nevedia uznat, ze corsair ma tych vadnych kusov viacmarcus-16 napísal:no ale spat k tym corsairom..ja ked som si skladal novy PC, kupil som 2*512 533Mhz a okamzite isla jedna na reklamaciu-vadny kus-..
nechcem tym ale povedat ze su zle..kazdemu vyrobcovi obcas ujde![]()
..dostal som novu a ide vsetko ako hodinky..
-
uNreal_saTch^
Professional