Politika na hojko.com

Diskusie na politické témy...

Myslíte si, že politika škodí vzťahom na hojku?

áno
10
19%
nie
32
60%
netuším alebo ma to nezaujíma
11
21%

Celkom hlasov: 53

majo01
Amateur
Amateur

Politika na hojko.com

Príspevok od používateľa majo01 »

Neviem, či ste si to všimli, ale politika je na hojku téma, ktorá spôsobuje medzi uživateľmi asi najviac konfliktov. Je prirodzené, že aj mladých politika zaujíma, ale neviem, či cena za to nie je príliš vysoká. Na hojku sú prakticky hlavne 2 tábory, pravičiari a ľavičiari a vzťahy medzi nimi nie sú bohvieaké. Pritom v iných diskusiách je celkom priateľská atmosféra. Myslím si, že hádky a urážky znížujú úroveň tohto fóra. Nechcem tu teraz navrhovať zrušeni politiky na hojku, to by mi aj tak neprešlo, ale len chcem upozorniť na problém (aspoň mne to tak príde) a vyzvať vás, aby ste navrhli nejaké riešenie. Keby všetci uživatelia hojka boli slušní a etickí, nebol by problém, lenže to sa nikdy nestane (utópia :lol: ). Môžete aj hlasovať v priloženej ankete, či zdieľate môj názor. Takže do toho, hlasujte a dávajte návrhy!
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nie. Politika by sa mala rozoberat, ale nemali by sa pri tom pripustat emocie. Proste by to mala byt len cista diskusia. I ked sam priznavam, ze velakrat s tym mam sam problem nezapajat do toho emocie. A nemali by sa tu vyjadrovat deti zo zakl. skoly, lebo toho este o zivote so vsetkou uctou vedia velice malo.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Tak ako politika moze vyvolavat konflikty v beznom zivote (medzi kolegami, v ramci rodiny etc.), moze vyvolavat konflikty aj v ramci vztahov medzi uzivatelmi fora hojko.com. Pri tejto prilezitosti by som rad pripomenul, ze moze, no nemusi! Je na kazdom z nas, do akej miery nechame emocie ovplyvnit nas pohlad na konkretnu temu. Osobne nemam rad, ked sa niekto v akejkolvek diskusii uchyluje k cynizmu, invektivam, ironii atd., a to na ukor argumentov. Taketo spravanie logicky moze vyvolavat konflikty.

// BTW. kazda vecna diskusia moze v konecnom dosledku prospiet kazdemu z nas- tym, ze nam pomaha rozsirit pohlad na vec.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Politika na hojko.com

Príspevok od používateľa zelovoc »

majo01 napísal:...
nesuhlasim s tebou(jakz taks, mozno len to inak preformulujem). v prvom rade, politika tuna nieje velmi popularna, v druhom, ak uz sa hadame je dobre ak niekto kto oponuje to moze podlozit nejakymi faktami. aspon sa ucime diskutovat. ked ma niekto opacny nazor nez ja, tak mi to vobec nevadi, ak mi ho chce vyvratit nevadi ale len vtedy pokial ma argumenty, ak ma argumentami presvedci tak svoj nazor poopravim. pokial len tupo uraza tak vidim ze mam asi pravdu. pokial niekto niekoho hrubo uraza, dostane basu. nemyslim si ze by sme tu mali byt vsetci neviem aky korektni, ono je to fajn ked sa to obcas prikoreni.ale s korenim len s mierou.

diskusia bez oponentov nema zmysel.
majo01
Amateur
Amateur

RE:

Dá sa povedať, že s vami súhlasím, prakticky mi išlo len o to, aby nevznikali zbytočné konflikty, ktoré som aj na vlastnej koži zažil (v rámci objektívneho pohľadu na vec dodám, že čiastočne aj vlastným pričinením).

// BTW: Nemám rád zbytočné konflikty.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: RE:

Príspevok od používateľa zelovoc »

majo01 napísal:Dá sa povedať, že s vami súhlasím, prakticky mi išlo len o to, aby nevznikali zbytočné konflikty, ktoré som aj na vlastnej koži zažil (v rámci objektívneho pohľadu na vec dodám, že čiastočne aj vlastným pričinením).

// BTW: Nemám rád zbytočné konflikty.
zase sa nemusis hrat na prehnane korektneho a nevim co este. je jak je a hotovo, ja tiez niekedy popisem vulgarnosti a tak ale to kvoli tomu ze som v strese alebo nas*aty alebo hocico ine. ale no a co.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Nie vobec si nemyslim ze skodi
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Podľa mňa je politika na osoh, zapájajú sa sem iba ľudia, ktorích zaujíma a to, že sa niekto nechá vytočiť iným názorom alebo nedokáže diskutovať na úrovni bez afektov je len odraz jeho osobnosti. Každý sme nejaký a to robí diskusie korenistými.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako skodi politika v realnom zivote, tak skodi aj na fore. Nemyslim si, ze je to viac, ale ani menej. Tak isto ako vznikaju konflikty medzi pocitacmi, ze ci je lepsia pamat Corsair alebo Kingston, alebo ci je lepsi Windows ako Linux, alebo ci je lepsi hokejovy klub Slovana ci Kosic... a tak isto je to aj v politike, kde stoja proti sebe dve strany.
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

:) Ako ste uz spominali ked su dve skupinky ludi ktori uznavaju rozne hodnoty. Kazda tato skupina si bude stat za svojim a je len vecou ci su ti ludia INTELGIENTY a vedia aj vypocut a porozmyslat pred tym ako napisu neaku odpoved, alebo su to proste EGOISTI mysliaci len na svoje potreby a presadzovanie svojich myslienok ! Asi tak by som charakterizoval politiku na HOJKU . Nemyslim si ze to tu bolo neak strastne ale minuly rok v juni ked sa zacala predvolebna kampana samozrejme volby. Zacali sa tu zaklad temy ako ANTIFICO atd... Tema je jasna clovek sa moze k nej vyjadrit ale ked vyjadri svoj nazor na ANTIFICO a je npr za SMER a ficova vlada sa mu pozdava , tak sa vrhnu nanho 10- ti odobreu mu karmu a este ho poslu ...
Asi tak myslim si ze tymto tema by uz malo odzvonit uz su tu dost dlho a nic sa v nich neriesi len sa hadaju dve skupinky ludi na fore :pravidla: :nono1:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

jojcek: ...a o tom to prave je - hadky a diskusia ozivuju forum. Ak sa nechces zapajat do diskusie len preto, aby ti niekto nezobral karmu, tak sa nezapajaj. Ak sa bojis o karmu a zalezi ti na nej, tak je to tvoj problem. Su tu vsak ludia, ktorym je karma ukradnuta a radi si podiskutuju, pokial maju argumenty, tak je ta diskusia zaujimava. Sledoval som temu Antifico a aj temu o volbach, no po asi desiatich ci dvadsiatich stranach som prestal a teraz by sa mi asi tazko do nej vracalo, pretoze by som si to musel vsetko precitat.
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

hojko ja to chapem ale neviem ci prave hadky je to najlepsie co ozivuje forum myslim si ze sa to da inym a rozumnejsim sposobom !! nebojim sa o svoju karmu len mi to pride trochu divne lebo ja nikomu karmu neber kvoly tomu ze vyjadril svoj nazor aj ked karma vyjadru nieco ako sypmatickost ! Dalsia vec ked vravis o hadkach a ze ozivuju forum tak prosim ta : potom preco zasahuju do tych hadok moderatori ? s kazdou hadkou prichadzda vulgarizmus a nerespektovanie pravidiel moderatori su nuteni davat vazania a napominat stoji im to zato ? alebo je to moznost ako preukazat svoju moderatorsku moc ?
urcite tu na politike boli skvele a dobre temy no tieto ako ANTIFICO :? neviem nemam z toho dobry pocit to je moj osobny pohlad na vec.
Pozdravujem Hojko :smt006 + musim ta poopravit pozri sa trosku vyssie na prispevok co si napisal pred tym a zaciatok : politika skodi aj v beznom zivote tak skodi aj na fore :wink: su to tvoje slova !!!
majo01
Amateur
Amateur

RE:

Som rád, že sa tu opäť rozprúdila diskusia na túto tému. Chápem ťa, hojko, že si zastávaš svoj výtvor, ale trošku objektivity by nezaškodilo. Zdieľam jojčekov názor, niekedy je tá diskusia naozaj bez úrovne. Nehovorím nič, ak je diskusia, kľudne aj ostrá polemika, ale bez urážok a vulgarizmov... To by tu v záujme zlepšenia úrovne fóra nemalo čo hľadať. Toť môj názor. 8)
Tomasito
VIP
VIP

Re: RE:

majo01, urazky a vulgarizmi su porusenim pravidiel fora, preto ak na nejake narazis, staci ich oznamit cez tlacitko report.
majo01
Amateur
Amateur

No v praxi to tak veľmi nefunguje. Myslím to tak, že málokomu sa to chce reportovať...
Tomasito
VIP
VIP

majo01 napísal:No v praxi to tak veľmi nefunguje. Myslím to tak, že málokomu sa to chce reportovať...
Pokial sa niekomu nechce reportovat prispevky porusujuce tunajsie pravidla, nech si na ne potom nestazuje. Za admin/mod team vsak mozem napisat, ze porusovanie pravidiel tu netolerujeme. Ak teda na nejaky taky post ty sam narazis > report.
Napísať odpoveď