ktoru distribuciu na starsie PC?

Všetko ohľadom Linuxu...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

ktoru distribuciu na starsie PC?

Príspevok od používateľa smejo »

mam doma jedno starsie/slabsie PC (CPU 266 MHz, 64 MB RAM, 3 GB HDD, VGA ani neviem...), ked som nan vcera chcel nainstalovat win (konkretne 98), tak mi to stale seklo v jednej faze (po reboote), tak som uvazoval co este skusim a spomenul som si, ze mam doma live ubuntu na CD, tak som to skusil nabootovat, pekne zacalo, no potom uz asi v polovici (neviem presne, pri ktorej operacii) mi to vyhodilo error ... tak som sa chcel opytat, ktora distribucia by bola najoptimalnejsia pre tento stroj ...
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

mozno zadrem, ale Damn Small Linux nevyzera nejako narocne
smejo
Addict
Addict

diky aspon za tip, odskusam :)

//hned ako som CD nabootoval, potvrdil som, ze chcem pokracovat (bol tam uz obrazok linuxu, tak potom mi nabehla takato obrazovka:
Obrázok

//nasiel som Feather Linux, idem odskusat :)
mr.fritz
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.fritz »

je jedno aku distrubuciu pouzijes, ale davaj pozor na desktop manager, urcite nepouzivaj KDE, Gnome alebo XFCE. musis pouzit niake minimalisticke ako FluxBox, WindowMaker, IceWM ...
ten error nemusi bych chyba v disto, ale v tvojom pc, asi budes musiet pouzit niake parametre pri bootovani
smejo
Addict
Addict

no, momentalne napalujem ten faether, dufam, ze to uz pojde ... ohladom toho Damn Small - skusil som rozne verzie a obe spravili to iste, neviem kde je chyba ...
//stale to iste, ked som instaloval win tak to nerobilom neviem, kde moze byt chyba :?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pravdepodobne to spôsobuje framebuffer (respektíve zlý ovládač pre tvoju grafickú kartu). Nedá sa tam zvoliť inštalácia v textovom móde?
smejo
Addict
Addict

bolo tam tusim len potvrdenie a exit, mozno aj help .. ked sa k tomu vratim tak sa skusim pozriet do help-u..
Napísať odpoveď