PC do 15k
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
devo159: Ako dlho bude cakat na blue-ray??? Nevies ani cenu, takze by sa s celym PC nemusel zmestit do 15 tisic, navyse kym sa rozsiria blue-ray media, ktore budu stat neskutocne vela, dalej kym sa rozsiria DVD filmy a kym sa prelomi ochrana, tak vtedy budu stat 320GB disky 2000 korun. A za 8 Skk prazdne medium si mozes tak nalepit na stenu.
Na blue-ray už čakat nemusi, no s rozpočtom by sa nezmestil ani na tu napalovačku http://www.alza.sk/18846299/blu-ray-vypalovacky.htm.hojko napísal:devo159: Ako dlho bude cakat na blue-ray??? Nevies ani cenu, takze by sa s celym PC nemusel zmestit do 15 tisic, navyse kym sa rozsiria blue-ray media, ktore budu stat neskutocne vela, dalej kym sa rozsiria DVD filmy a kym sa prelomi ochrana, tak vtedy budu stat 320GB disky 2000 korun. A za 8 Skk prazdne medium si mozes tak nalepit na stenu.
Takže tu este podla mojho nazoru nejaku dobu, určite nie tento rok a možno ani buduci,nebudu nejako presadzované tieto mechaniky. A aj ked kapacitou sú donedavna nemyslitelnej urovni, ich cena prevysuje alebo sa vyrovna cene pevneho disku. Tu su media: http://www.alza.sk/18848924/blu-ray-media.htm , najlacnejsie stoji 352 sk za 25 GB. 250 GB disk stoji okolo 2300 až 2500 sk. Aj sedlak pochopi, že sa to momentalne neoplati a je to skor daka imidžovka pre zbohatlikov. Tot vsio.
Len tak pre info ak si si nevsimol tak som pisal ze sa neoplati kupovat kopec Diskov pretoze pozerat film sa da aj z mensieho ako je 320GBhojko napísal:Idealne, tak bud si kupi mechaniku alebo cely PC. A ten expert, ktory hore radil cakat s kupov blue-ray, tak tomu chcem odkazat, ze nech nikde nepracuje a nech si pocka na dochodok, je to rovnake ako nic nekupovat a cakat na BR.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
devo159, technologia DMA (priamy pristup do pamate) ti nehovori asi nic. vyuzivaju ju ako HDD, tak aj napalovacky. sluzi na to, aby bol procesor co najmenej vytazovany. to znamena, ze ci budem mat procesor za 2 000 skk, alebo za 20 000, rozdiel bude max. 5-7 minut. to je sposobene vacsou L2 cache.(lepsie spracovavanie velkych suborov)
edit: aby ma nikto nechytil za slovo, uvedeny casovy rozdiel plati, ak navzajom porovname lacny singlecore s drahym singlecore, a lacny dualcore s drahym dualcore.
edit: aby ma nikto nechytil za slovo, uvedeny casovy rozdiel plati, ak navzajom porovname lacny singlecore s drahym singlecore, a lacny dualcore s drahym dualcore.