Vseobecne otazky ohladom Linuxu

Všetko ohľadom Linuxu...
Ravenman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Vseobecne otazky ohladom Linuxu

Príspevok od používateľa Ravenman »

Chcem sa opytat , oplati sa mi ucit na Linux , ked ani s Winami nemam problem :?: ,Linux ma laka ale stale neviem co mam od neho cakat, na co bol navrhnuty primarne , aka je jeho buducnost :?: Skratka o com to je :?: Potrebujem vediet nejaky kriticke info o nom lebo som odchovany windowsak a bojim sa Linuxu a neviem preco ,dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja s tym uz tiez dlho koketujem a je pravda, ze Linux uz ma v dnesnej dobe vsetko co mas vo win a co potrebujes ako bezny uzivatel. ALE je v nom problem rozbehat windowsacke hry(da sa to jednoducho vyriesit pouziti virtualnej masiny). Ak toto zvladnes, tak sa potom staci preorientovat na trochu iny system instalovania ovladacov a softu a mas to :)
Na rychle zoznamenie bez moznosti nieco pokazit ti odporucam nejake live CD, co do rychlosti je najlepsi Slax http://www.slax.cz/ , graficky najkrajsia je Mandriva One http://www.mandriva.com/community/mandrivaone , no a najviac softu ma DANIX http://www.danix.cz/ (ten sa uz pali na DVD).
Tato trojka sa mi zda ako najlepsia na predvedenie zakladov, grafiky alebo obsahu :)
PS: nemas sa coho bat :)
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Chcem sa opytat , oplati sa mi ucit na Linux , ked ani s Winami nemam problem Question ,Linux ma laka ale stale neviem co mam od neho cakat, na co bol navrhnuty primarne , aka je jeho buducnost Question Skratka o com to je Question Potrebujem vediet nejaky kriticke info o nom lebo som odchovany windowsak a bojim sa Linuxu a neviem preco ,dakujem

Jednoducha odpoved. Jasne, ze sa ti oplati ucit Linux. I ked je tu s name uz peknych par rokov, pre niektorych je to stale nieco nove.
Linux bol povodne vyvinuty ako hobby. Nasiel si svoje miesto pri web serveroch a dostava sa aj na desktop, co urychlila najma distribucia Ubuntu.
Linux vyzaduje uplne iny pristup. Urcite to nebude lahke, ale postupne sa do toho da dostat.
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

ja zas mam taku otazku, mam Linux Kubuntu, Bootovacie cd, ale neviem ako to mam spustit.. vie mi niekto povedat ?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

V BIOSe si nastav, aby ti počítač bootoval najskôr z CD-rom (a až potom z disku).
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

No uz som uz cez ten Kubuntu :) Hmm a mam milion otazok, a to som tu len par sekund, a aj z toho som len na hojku.. ale posnazim sa zorientovat sam

Inac ten problem co som mal> aj som to tak nastavene mal, ale som to daval do DVD, ta tam to nereagovalo..

edit>

JavaScript na surfovanie tu je ? ako si ho mozem zapnut ?
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

V Konquerori by mala java fungovat hned. Ak nie tak si doistalujem java-jre alebo take nieco.
smejd0
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

nastavenia modemu

Príspevok od používateľa smejd0 »

cafte.. tiez som vyrastal na windowse..ale uz ma stve... a cchel som yvskusat neco nove.. nainstaloval som verziu ubuntu.. fsetko v pohode ale mal som obrovsky problem
ani za nic mi neslo nastavit modem, dokonca ked som dal ze nech ho automaticky vyhlada.. napisalo mi neco ze nenaslo, abo take daco.. vselico mozne som tam skusal ponastavovat.. ale nic...

pls poradte mi.. som z toho uz zufaly
chrono
VIP
VIP

Aký máš modem?
smejd0
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smejd0 »

lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

da sa pod debianom alebo nejakym inym linuxom nieco take ako je vo Win
ze robit image?

Pytam sa len tak pre zaujimavost :)
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

lollo napísal:da sa pod debianom alebo nejakym inym linuxom nieco take ako je vo Win
ze robit image?
v linuxe sa da urobit vsetko to co potrebujes urobit aj vo win len treba pohladat ten spravny program a dokaze to napriklad aj K3B (napalovaci program)
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

lollo napísal:da sa pod debianom alebo nejakym inym linuxom nieco take ako je vo Win
ze robit image?
Pytam sa len tak pre zaujimavost :)
Na tento ucel je mozne pouzit nastroj "dd". Zalohuje Ti celu particiu. Nevyhodou moze byt snad len to, ze zalohu komplet celu particiu, aj ked moze byt zaplnena len z casti. Dobrym riesenim je "starovat+zipovat" celu adresarovu strukturu z livecd distra/ineho instalovaneho distra.
chrono
VIP
VIP

Na vytváranie obrazov CD/DVD jednoznačne program dd (ale ten neukladá subkanáli). Na obraz disku Partimage alebo Ghost4Linux.
Ravenman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ravenman »

:!: ozivujem diskusiu ,bol som dlho nepritomny , teraz som si zakupil Mandrivu 2007 Powerpack CZ a pouzivam KDE je ta vela predinstalovaneho len mam co robit aby som sa preorientoval , som pokrocily windousak ale uz je fadny pre mna chce to novu platformu...
Freelan
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Freelan »

ak sa chces naozaj preorientovat zmaz si win :wink:
Napísať odpoveď