nastavenie HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

nastavenie HDD

Príspevok od používateľa smejo »

mam takuto otazku:
na PC (233 MHz CPU, 64 MB RAM, 3 GB HDD) som nainstaloval win 98, ale este pred tym, som odskusal napojit druhy disk (4GB), vyhladat ho v BIOS-e a zmeny som ulozil, no ked som nas5 napojil ten 3 GB disk, tak som ho uz v BIOS-e nedal vyhladat, cize PC stale bral tak, ze ma 4 GB ... nainstaloval som win (este predtym som poupravoval oddiely cez fdisk), no pri formatovani to od 75 do 100% to islo cca 2 hodiny (kvoli tomu nastaveniu?), ked sa to konecne formatlo, nainstaloval win, vsetko ok, ide, ale pomaly ... win sa pri zapnuti pc dost dlho nacitava (disk zozaciatku aj vydava "tuk tuk", ale ide), ked uz nabehne win, tak obcas aj praca v nom je trosku spomalena ... teraz som si na to nastavenie spomenul, nabehol do BIOS-u, nastavil spravne disk, ale win si stale mysli, ze ma 4 GB => myslite, ze sa mi oplati ho o5 formatnut a odznova nainstalovat windows (zlepsi sa nieco?)?
dik za rady 8)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No neviem mne sa zda ze ti ten disk uz odchadza ... taky "tuk tuk" zvuk vydava disk ked nevie precitat nejaky sektor tak vrati hlavy na parkovaciu polohu a opakuje presun na spatnu polohu aby vylucil moznost zle umiestnenej hlavy
smejo
Addict
Addict

no to je jedno (s tym uz aj ratam...), len ci pomoze novy format, to som chcel zistit najviac :)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

disk sa s Tebou luci... zalohuj data a setri na novy :idea:
smejo
Addict
Addict

ludia, stale sa nechapeme, toho som si vedomy (ale ajtak dik za snahu :) ), ale primarna otazka tejto temy je, ci sa vyplati format nanovo (& instalacia win-u), respektive ci ma to nastavenie nejaky vplyv na chod HDD (a zaroven celej zostavy) ... btw, do takychto strojov sa uz ani investicia neoplati :)

//ok, toto som chcel pocut, thnx :)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

neoplati a nema
Napísať odpoveď