Hľadám človeka, ktorý žije v Írsku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
spanoo13
Light Expert
Light Expert

Hľadám človeka, ktorý žije v Írsku

Príspevok od používateľa spanoo13 »

Potrebujem niekoho z Írska, kôli informáciam, ktoré potrebujem vedieť ohľadom hľadania zamestnania a šudovania...

Ďakujem všetkým čo sa snažia pomôcť... :oops:
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ja som tam pracoval...Pozri sem-http://www.euroinfo.gov.sk/index/go.php?id=1246
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

Ja som v Corku, co sa tyka studia tak ti toho vela povedat neviem, avsak ak mas nejake otazky ohladom prace tak sem s nimi.
spanoo13
Light Expert
Light Expert

Zorg napísal:Ja som v Corku, co sa tyka studia tak ti toho vela povedat neviem, avsak ak mas nejake otazky ohladom prace tak sem s nimi.
Tak mi prosim povedz ako sa treba spravat pocas pohovoru s buducim sefom..Myslim tym, ze co na Irov zaposobi..chcem pracovat v oblasti pocitacov alebo nejakeho predaja...A co vsetko musis vybavit ked tam chces pracovat..cital som, ze pre pobyt dlhsi ako 3 mesiace potrebujem mat nejake povolenie na pobyt...Kde ho dostanem a co stoji???
Dakujem za ochotu
Zorg
Light Star
Light Star

Sorry za odpoved az teraz ale bolo treba pracovat. Hmm, absolvoval som asi 10 roznych pohovorov. O job interviews som si vzdy myslel svoje, vsetko je to z mojho pohladu fraska a vacsina je o tom istom. To znamena ze ich bude zaujimat to ako na nich zaposobis celkovym dojmom a vystupovanim. Bud hlavne sam sebou (tak by to nakoniec malo platit vsade, kiez by) a bezprostredny. V podstate som skoro ziadne rozdiely ani v inych krajinach nevidel. Pohovor do prace je stale to iste :)

Ja pracujem na letisku v pozicovni aut ako customer sales rep, teda poziciavanie, vracanie aut, predaj poistiek a podobnych veci.

Ziadne povolenie na pobyt ti netreba. Musis si vsak vybavit "PPS Number", existuje na tom urad (nespomeniem si teraz na nazov, to si najdes, nieco so Social welfare atd), bude ti treba pas a potvrdenie o adrese ak sa dobre pamatam. To je vsetko, potom vybavenie uctu v banke a tak.
spanoo13
Light Expert
Light Expert

Ale ja som cital, ze ak tam chces pobudnut dlhsie tak sa musis nahlasit na nejakom urade...To je to co myslis..to PPS Number???
Zorg
Light Star
Light Star

spanoo13 napísal:Ale ja som cital, ze ak tam chces pobudnut dlhsie tak sa musis nahlasit na nejakom urade...To je to co myslis..to PPS Number???
To je kravina, na ziadnom urade sa hlasit nemusis. A uz vobec to nic nema spolocne s tromi mesiacmi. PPS number ti vybavit treba ak mas zaujem pracovat, tak ako Social Security Card v USA ak ti to nieco hovori.

mozno sa ti zidu stranky ako:
ubytovanie - www.daft.ie
praca - www.fas.ie

edit: prave som sa pozeral na stranku, ktoru spomenul dudo02. To povolenie o pobyte je blud, v zivote som tu o tom nic nepocul ani nikdy nikto po mne nic take nechcel.

edit2:
Bez plynulej angličtiny si len ťažko nájdete prácu a šance sú malé aj v prípade sezónnych prác, prác v stavebníctve alebo ako pomocné sily na farmách.
to som prevzal z hore uvedenej stranky.... wtf, to chcu preboha nakecat komu? Dost vela informacii je uz davno neplatnych, vid. minimalna mzda a pod.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

PPS number je dost problem vybavit ak tam byvas u niekoho lebo optrebujes tam ze platis nejaku ucet bud telefon alebo elektrinu ci ako a ked prinesies na niekoho ineho napisane tak ten clovek tam musi ist s tebou tusim
spanoo13
Light Expert
Light Expert

Spominate tu vseliake veci co treba vybavit...Pre mna su aj dost dolezite ceny..
To PPS Number stoji daco???
A kolko vlastne v priemere musim platit mesacne za ubytovanie, jedlo, sluzby a veci potrebne na zivot??? :)
A fakt si vazim Ochotu..Dakujem Vam

PS.Kolko je teraz minimalna mzda??? Pocul som ze ju zvysili na 8,50...
Je to pravda?
dudo02
King
King

PPS-je to doklad o socialnom poisteni a malo by to byt zadarmo-vacsinou to vybavi zamestnavatel pri tvojom 1st-job a potom to uz mas na cely zivot .Ta mzda je myslim 7.25-ale neviem na 100%...

Zorg-To,ze nieco od teba nevyzaduju,neznamena,ze to nepotrebujes.Treba sa drzat platnej legislativy tej-ktorej krajiny.Ci to je blbost zistis,ak ta zastavi cudzinecka policia,zistia,ze si v krajine dlhsie ako 3 mes. a nemas povolenie na pobyt...
spanoo13
Light Expert
Light Expert

dudo02 napísal: Zorg-To,ze nieco od teba nevyzaduju,neznamena,ze to nepotrebujes.Treba sa drzat platnej legislativy tej-ktorej krajiny.Ci to je blbost zistis,ak ta zastavi cudzinecka policia,zistia,ze si v krajine dlhsie ako 3 mes. a nemas povolenie na pobyt...
Cize treba to vybavit???
A vies kde a ako sa to vybavuje??? A ci to nieco stoji?
dudo02
King
King

Vsak tam to je napisane.Prve tri mesiace si ako turista.Mozno to tak uz nie je,no mas tam aj kontakt,ta skus zavolat...
Zorg
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:Zorg-To,ze nieco od teba nevyzaduju,neznamena,ze to nepotrebujes.Treba sa drzat platnej legislativy tej-ktorej krajiny.Ci to je blbost zistis,ak ta zastavi cudzinecka policia,zistia,ze si v krajine dlhsie ako 3 mes. a nemas povolenie na pobyt...
Takto to vyzera ked ludia beru info z web stranok ktore neboli updatovane aspon 2 roky. Ziadne povolenie ti netreba, skus mi najst aspon jednu irsku page kde to pisu. Ja si dovolim citovat z - http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/c ... ml#11324_1
You are entitled to work as an employee or as a self-employed person without waiting for your residence permit to be issued. This document is merely a means of proof and not a condition of your entitlement to live in the country.
Minimalna mzda je 8,30 a od 1. jula 2007 sa zvysuje na 8,65. Sedem euro bola viac ako pred dvoma rokmi.

PPS Number je zadarmo a staci ti nan pas a potvrdenie o adrese, ak budes byvat u niekoho staci ked donesies nejaky ucet s jeho menom a dana osoba ti napise splnomocnenie. Iste bude lepsie ak tam pojde s tebou.
spanoo13
Light Expert
Light Expert

Na akom urade si mozem vybavit vsetky nalezitosti?
Dufam ze nemusim koli tomu vsetkemu chodit do Dublinu...
Napísať odpoveď