hej toto by mohlo fungovat ... ja som to mal bez toho Table tak tam bol problem ...mastermind napísal:Delete From Table menotabulky
C# - zaklady
-
mastermind
VIP
skusal som a nejde ani tak ...mastermind napísal:ako povedal trizzo, radsej pouzivat truncate.
a este detail, to Table tam samozrejme nema byt
funguje mi to ked dam toto:
Kód: Vybrať všetko
use databaza
go
delete from tabulka
PS: pomylil som sa ... to use bla bla bla iba v Query v MSSQLku ... uz to ide ... k tejto teme tot vse
-
mastermind
VIP
v tom pripade.rackom napísal:skusal som a nejde ani tak ...
funguje mi to ked dam toto:
ale Visual studio pise error ze nespravna syntax pri go ... asi mu vadi ze je to v jednom riadku vsetko a nie v troch lebo v MSSQLku priamo to fici v pohode ... neviete ako na to?Kód: Vybrať všetko
use databaza go delete from tabulka
PS: pomylil som sa ... to use bla bla bla iba v Query v MSSQLku ... uz to ide ... k tejto teme tot vse
delete from databaza.tabulkanebezi ti ako vlakno? pretoze vizualne byt vidiet nemusi, ale v procesoch sa stale zobrazuje...rackom napísal:Mam dotaz:
Pri starte programu si spustim vsetky okna programu len vsetky okrem jedneho su Hide. Ked kliknem na krizik na jednom okne program mi ostane visiet v systeme ale vyzera ze sa vypol. Ako ho mam ozaj vypnut? Alebo skor ako zastavit vsetky okna?
-
mastermind
VIP
Pozeram pozeram a nic take tam nieje ... prosimta ak mas chvilocku casu mozes sa na to pozret? Dost to potrebujem. DIki moc ...mastermind napísal:treba upravit event onClose alebo v properties nastavit ze pri zavreti okna sa ma zastavit aplikacia.
nechce sa mi otvarat VS, ale ak si dobre pamatam tak by to malo byt tak...
mozes hodit nejaky kus kodu ktory ti zatvori napriklad 3 okna co su hide? dost by to pomohlo, lebo do Form_FormClosed ked som dal ze ma vypnut ostatne tak mi to nejako neslo.bart11 napísal:Na formulari (medzi udalostami Events) sa to vola FormClosing alebo FormClosed. Ja som kontrolu vlakien hodil do FormClosing
ok tak ja som nieco nasiel tak ak by niekto niekedy potreboval:
http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPo ... 5&SiteID=1
http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPo ... 5&SiteID=1
Mam jednu dolezitu otazku:
Mam projekt kde vyuzivam SQL databazu. Potrebujem pri instalacii nainstalovat projekt, SQL server a attachnut databazove subory. Zatial mi to funguje na tom principe ze instalacia co som robil vo VS 2005 zahrna instalaciu samotneho projektu a kopirovanie databazovych suborov na urcene miesto. Potom som vytvoril 2 BAT subory. Do prveho som dal aby mi nainstalovalo MS SQL server s pozadovanymi parametrami (ktore mi normalne v command line funguju) a este aj instalacia samotneho projektu. Do druheho BAT suboru som dal attach databazy cez command line prikaz. Neslo mi to dat do jedneho, neviem preco. ak som to dal spolu neprebehol attach databazy.
Neda sa to zlucit do jedneho kroku najlepsie bez pouzitia BAT suborov?
Mam projekt kde vyuzivam SQL databazu. Potrebujem pri instalacii nainstalovat projekt, SQL server a attachnut databazove subory. Zatial mi to funguje na tom principe ze instalacia co som robil vo VS 2005 zahrna instalaciu samotneho projektu a kopirovanie databazovych suborov na urcene miesto. Potom som vytvoril 2 BAT subory. Do prveho som dal aby mi nainstalovalo MS SQL server s pozadovanymi parametrami (ktore mi normalne v command line funguju) a este aj instalacia samotneho projektu. Do druheho BAT suboru som dal attach databazy cez command line prikaz. Neslo mi to dat do jedneho, neviem preco. ak som to dal spolu neprebehol attach databazy.
Neda sa to zlucit do jedneho kroku najlepsie bez pouzitia BAT suborov?
Zdravim, teraz by som potreboval pomoc ja (ak mozete)
Zacal som sa bavit v jazyku C#, s menny priestorom (namespace) Socket a Net. Tak som spravil taku malu chatovaciu aplikaciu. Tu je cast z nej, kod je pouzity aj v klientovi a aj na serveri, len su rozdielne porty (pocuvanie a posielanie)
(tieto ukazky niesu presne, este je tam cyklus while, ktory udrzuje pocuvanie servera)
Mno fici mi to. Klient posle text serveru a naopak, lenze fici mi to v pripade ked skusam localhost alebo Ja posielam text niekomu kto ma modem.
Este som nenapisal, ze ja mam router.
To znamena, ze ked bude chciet server (cez modem) odpovedat klientovi, ktory je za routrom, nebude vediet (ani nevie), ze ku ktoremu pocitacu sa ma pripojit.
Preto som sa xel spytat, ze ci by ste mi v tomto nevedeli nejako poradit.
Skusal som to aj cez triedu Socket, ale to iste. Viem, ze by som mal este "pribalit" aj ip adresu pocitaca (ktory je napojeny na router) a poslat to serveru.
Nez som sem napisal, tak som najprv vyhladaval zdrojaky chatov, ale vecsina z nich dopadla rovnako. Zatial sa mi nepodarilo najst taky, ktory by fical normalne.
Dufam, ze som to napisal, tak aby ste to pochopili.
Zacal som sa bavit v jazyku C#, s menny priestorom (namespace) Socket a Net. Tak som spravil taku malu chatovaciu aplikaciu. Tu je cast z nej, kod je pouzity aj v klientovi a aj na serveri, len su rozdielne porty (pocuvanie a posielanie)
private void Listen()
{
tcpListener = new TcpListener(IPAddress.Any, 20003);
tcpListener.Start();
tcpKlient = tcpListener.AcceptTcpClient();
ns = tcpKlient.GetStream();
sr = new StreamReader(ns);
MessageBox.Show(sr.ReadToEnd());
ns.Close();
sr.Close();
tcpKlient.Close();
tcpListener.Stop();
}
private void Poslat()
{
NetworkStream ns1;
TcpClient tcpKlient1 = new TcpClient()
tcpKlient1.Connect(IPAddress.Parse(txtIPAdresa.Text), 20002);
ns1 = tcpKlient1.GetStream();
byte[] slovo = Encoding.ASCII.GetBytes(text);
ns1.Write(slovo, 0, slovo.Length);
ns1.Close();
tcpKlient1.Close();
}
Mno fici mi to. Klient posle text serveru a naopak, lenze fici mi to v pripade ked skusam localhost alebo Ja posielam text niekomu kto ma modem.
Este som nenapisal, ze ja mam router.
To znamena, ze ked bude chciet server (cez modem) odpovedat klientovi, ktory je za routrom, nebude vediet (ani nevie), ze ku ktoremu pocitacu sa ma pripojit.
Preto som sa xel spytat, ze ci by ste mi v tomto nevedeli nejako poradit.
Skusal som to aj cez triedu Socket, ale to iste. Viem, ze by som mal este "pribalit" aj ip adresu pocitaca (ktory je napojeny na router) a poslat to serveru.
Nez som sem napisal, tak som najprv vyhladaval zdrojaky chatov, ale vecsina z nich dopadla rovnako. Zatial sa mi nepodarilo najst taky, ktory by fical normalne.
Dufam, ze som to napisal, tak aby ste to pochopili.
Najprv som si myslel to iste, ale nemyslim si, ze je to tak. Pretoze mam program, ktory umoznuje chat (zial bez zdrojaku) a fici aj bez toho aby som nieco nastavil v routeri.chrono napísal:To nie je problém programu, ale zle nastaveného routra. Musíš na tom routri nastaviť forwardovanie portu na nejaký počítač (NAT).
Skús sa pozrieť na toto http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Plug_and_Play Súčasťou toho protokolu je aj http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Gateway_Device (pomocou toho sa dajú automaticky nakonfigurovať niektoré routre)
Zdravim. Zasa ja.
Potrebujem help a ak by sa dala aj nejalke sample k tomu. Potrebujem urobit napojenie MDB na datagrid. Povodne riesenie je robene cez MS SQL 2005 a vsetko funguje. Potrebujem poradit co vsetko mam zmenit (asi iba connect stringy) aby mi to ficalo pri rovnakej strukture databazy na MDB. Zapisy by sa nemali dramaticky lisit ze? Tam budem robit iba nejake minoritne opravy (vid. co som uz spominal). Tead dufam
A druha vec. Mam urobeny vystup do Crystal Reportu, ktory tiez taha udaje z MS SQL 2005. Tam toho bude asi viac na menenie sa domnievam. Nie su na to nejake priklady? zatial hladam a nic som nenasiel ...
Diki moc
PS: ako mam potom urobit taku srandu ze ked zapisem nejaky zaznam aby mi poslalo naspet ID toho zaznamu?
Potrebujem help a ak by sa dala aj nejalke sample k tomu. Potrebujem urobit napojenie MDB na datagrid. Povodne riesenie je robene cez MS SQL 2005 a vsetko funguje. Potrebujem poradit co vsetko mam zmenit (asi iba connect stringy) aby mi to ficalo pri rovnakej strukture databazy na MDB. Zapisy by sa nemali dramaticky lisit ze? Tam budem robit iba nejake minoritne opravy (vid. co som uz spominal). Tead dufam
A druha vec. Mam urobeny vystup do Crystal Reportu, ktory tiez taha udaje z MS SQL 2005. Tam toho bude asi viac na menenie sa domnievam. Nie su na to nejake priklady? zatial hladam a nic som nenasiel ...
Diki moc
PS: ako mam potom urobit taku srandu ze ked zapisem nejaky zaznam aby mi poslalo naspet ID toho zaznamu?
Need help zas 
Mam 2formy Form1 a Form2. Vo Form1 mam tlacitko a textbox, v druhom mam label a progressbar. Chcem aby po kliku na tlacidlo vo Form1 sa mi progressbar posunul (zmenila sa jeho value) a label dostal text z textboxu. Ako to urobit?
Pokusal som sa cez public function vo Form2 a volal som ju z Form1 ale aj ked to cele prebehlo (co som si odkrokoval) tak sa nic nestalo. Form 2 otvaram takto:
Form2 frm = new Form2();
frm.Show();
frm.pricitaj(5, "aaa");
a vo From2 mi metoda pricitaj vyzera takto:
private void pricitaj(int cislo, string slovo)
{
progressBar1.Value += cislo;
label1.Text = slovo;
}
Kde je problem?
Mam 2formy Form1 a Form2. Vo Form1 mam tlacitko a textbox, v druhom mam label a progressbar. Chcem aby po kliku na tlacidlo vo Form1 sa mi progressbar posunul (zmenila sa jeho value) a label dostal text z textboxu. Ako to urobit?
Pokusal som sa cez public function vo Form2 a volal som ju z Form1 ale aj ked to cele prebehlo (co som si odkrokoval) tak sa nic nestalo. Form 2 otvaram takto:
Form2 frm = new Form2();
frm.Show();
frm.pricitaj(5, "aaa");
a vo From2 mi metoda pricitaj vyzera takto:
private void pricitaj(int cislo, string slovo)
{
progressBar1.Value += cislo;
label1.Text = slovo;
}
Kde je problem?