ešte raz...parádna téma....
Darwinova teoria
No pokiaľ sa pamätám tak aj my sme sa učili o spoločnom predkovi s opicami... keby sme boli z opíc samých.. tak opice sa dalej vyvýjajú na ludí.. Každopádne veľmi pekná a zaujímavá téma...ja si tiež myslím že už dávno boli iné civilizácie, možno aj neznáme... pretože aj egypťania, sú toho príkladom aký boli vzdelaní... buď boli vynaliezaví alebo ich to niekto priučil..lenže kto...
nie kedy vyhynuli dinosaury?? koncom druhohor nie??? aki taki poviem ze "ludia sa objavuju zaciatkom stvrtohor nie??? no tak obdobie medzi tym nebolo nist... imho ovsem .. nemam podlozene bo si to uz tak nepamatampinacolada napísal:a dinosaury boli nejaka civilizacia?nechapem ta ta v tomto...neuraz sa ale imho splietas
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Som ta akosi nepochopil .....myslim ze medzi tym muselo byt nieco co by nam dokazovalo ze clovek je tam kde je. Avsak problem je v tom ze clovek je ako tvor velmi mlady a jeho vyvoj napreduje od urcitej doby zavratnou rychlostou ..treba si uvedomit ako zahadne rychlo nam napriklad narastla kapacita mozgu. Myslim ze v evolucii to nema obdobu. Taktiez treba dodat ze kazdy hovori ake inteligentne su opice...ale to vsetko co teraz vedia (pouzivanie nastorojov ... ) sa naucili od ludi ...a myslim ze ludia tiez neboli taki genialny aby to mali z vlastnej hlavy ale toto je debata uz na iny topicdawo napísal:nie kedy vyhynuli dinosaury?? koncom druhohor nie??? aki taki poviem ze "ludia sa objavuju zaciatkom stvrtohor nie??? no tak obdobie medzi tym nebolo nist... imho ovsem .. nemam podlozene bo si to uz tak nepamatamshit
-
pinacolada
Guru wannabe
nic?jak nic?si cital co som tu napisal?planetu ovladli cicavce.vyvijali sa cicavce.clovek je co?cicavec aj primat.tvrdis ze evolucia nje je ale jedina akceptovatelna teoria ktora objasnuje vznik cloveka je evolucia.to sa neda popriet....dawo napísal:nie kedy vyhynuli dinosaury?? koncom druhohor nie??? aki taki poviem ze "ludia sa objavuju zaciatkom stvrtohor nie??? no tak obdobie medzi tym nebolo nist... imho ovsem .. nemam podlozene bo si to uz tak nepamatamshit
//skura to je zaujmave ale nejak tomu chyba koniec
no ved to je ono ... dlho nebolo nic a zrazu akoby utal zacal praclovek ... znie to divne ale zvery podobne cloveku sa tu v tej dobe nevyvijali... nejdem sa uz o tom hadat pretoze viem o tom len okraj a nemam tazke argumenty dufam ze ma chapetepinacolada napísal:nic?jak nic?si cital co som tu napisal?planetu ovladli cicavce.vyvijali sa cicavce.clovek je co?cicavec aj primat.tvrdis ze evolucia nje je ale jedina akceptovatelna teoria ktora objasnuje vznik cloveka je evolucia.to sa neda popriet....
//skura to je zaujmave ale nejak tomu chyba koniec
aky koniec cojeto vlastne koniec? ....proste ide to podla mna donekkonecna....otazka na zamyslenie.Predstavte si ze mate bod A a bod B vzdialene napr. jeden meter...a teraz vezmeme bod B a budeme sa snim priblizovat k bodu A ale len vzdy o polovicu vzdialenosti medzi nimi...a takto to moze ist az donekonecna a bod B sa bodu A nikdy nedotkne ..zajimave hejze...dawo napísal:no ved to je ono ... dlho nebolo nic a zrazu akoby utal zacal praclovek ... znie to divne ale zvery podobne cloveku sa tu v tej dobe nevyvijali... nejdem sa uz o tom hadat pretoze viem o tom len okraj a nemam tazke argumenty dufam ze ma chapete
tak tak.nasou humanitou ideme samy proti sebe a prirode.uz nieje ziadny prirodny vyber a ludstvo je coraz slabsie a chorlavejsie.ja by som nerobli zbierky na deti do afriky.je to krute ale je to takpinacolada napísal:praveze u ludi v dnesnej dobre preziva kazdy jedinec a preto sa skor devolujeme.imho sa to prejavi o par desatroci.
Veľa detí v Afrike nezomiera preto, že by boli choré, ale preto, že nemajú čo jesť. Chorých ľudí určite prežíva viac vo "vyspelom svete."safan napísal:tak tak.nasou humanitou ideme samy proti sebe a prirode.uz nieje ziadny prirodny vyber a ludstvo je coraz slabsie a chorlavejsie.ja by som nerobli zbierky na deti do afriky.je to krute ale je to tak
// chrono: Možno príde čas, že o tom, či sa človek narodí rozhodnú jeho gény. Budú sa rodiť samí zdravý ľudia, ale tiež to asi nebude to pravé. Mohli by nám potom chýbať ľudia, čo síce nie sú zdravý, ale ich prínos pre ľudstvo je väčší ako pri väčšine zdravých ľudí (napr. Stephen Hawking)
-
Jimbo
Light Expert
velmi zaujimava tema...
co sa mna tyka urcite by som celkom neveril darwinovej teorii...staci sa zamysliet len nad par vecami...napr. ze vsetky staroveke kultury aj nabozenstva mali nieco spolocneho...len niekto uznava Budhu a iny Alaha...takmer kazde nabozenstvo popisuje kontakt s "inymi bytostami" napriklad taki Mayovia...alebo zahadna vyspelost starovekych civilizacii...preco boli napr. egyptania taki vyspeli? niekde som cital ze pri skumani kamennych kvadrov z pyramid sa zistilo ze na spodku je ich hustota vacsia ako na vrchu - vedci z toho usudili ze ich nejako "vyrabali"... dokonca v jednom kvadri sa nasiel ludsky vlas uprostred...ako vysvetli veda toto? a to je len zlomok...
kazdu chvilu prichadzaju nove vedecke poznatky...vyvracaju sa dovtedy nevyvratitelne veci...
napriklad taky geocentrizmus - ludia videli slnko ako sa "pohybuje" po
oblohe a podla toho usudili ze zem je stredom vesmiru...alebo tvrdenie ze zem je plocha...podla mna ide o uhol pohladu...nic nemusi byt take ako sa zda...napriklad ako sa tu vravelo ze v Biblii je vela obraznosti...tiez treba vediet ako ju citat...na veci sa treba vediet spravne pozerat...niekto tvrdi mam pravdu, lebo som to tak videl...a co vlastne videl a co je pravda? "pravda" moze byt len dalsou iluziou...vsetko moze byt inak
tym som len chcel povedat ze ja darwinovej teorii velmi neverim, podla mna je to len dalsia teoria ktora nieje tak uplne pravdiva ako si vsetci do isteho casu mysleli...
//sorry ze je to take dlhe
co sa mna tyka urcite by som celkom neveril darwinovej teorii...staci sa zamysliet len nad par vecami...napr. ze vsetky staroveke kultury aj nabozenstva mali nieco spolocneho...len niekto uznava Budhu a iny Alaha...takmer kazde nabozenstvo popisuje kontakt s "inymi bytostami" napriklad taki Mayovia...alebo zahadna vyspelost starovekych civilizacii...preco boli napr. egyptania taki vyspeli? niekde som cital ze pri skumani kamennych kvadrov z pyramid sa zistilo ze na spodku je ich hustota vacsia ako na vrchu - vedci z toho usudili ze ich nejako "vyrabali"... dokonca v jednom kvadri sa nasiel ludsky vlas uprostred...ako vysvetli veda toto? a to je len zlomok...
kazdu chvilu prichadzaju nove vedecke poznatky...vyvracaju sa dovtedy nevyvratitelne veci...
napriklad taky geocentrizmus - ludia videli slnko ako sa "pohybuje" po
oblohe a podla toho usudili ze zem je stredom vesmiru...alebo tvrdenie ze zem je plocha...podla mna ide o uhol pohladu...nic nemusi byt take ako sa zda...napriklad ako sa tu vravelo ze v Biblii je vela obraznosti...tiez treba vediet ako ju citat...na veci sa treba vediet spravne pozerat...niekto tvrdi mam pravdu, lebo som to tak videl...a co vlastne videl a co je pravda? "pravda" moze byt len dalsou iluziou...vsetko moze byt inak
tym som len chcel povedat ze ja darwinovej teorii velmi neverim, podla mna je to len dalsia teoria ktora nieje tak uplne pravdiva ako si vsetci do isteho casu mysleli...
//sorry ze je to take dlhe
no tak neviem..raz sme s chalanmi hodili rec o tom....
takto:
Je blbosť že človek sa vivinul z opice lebo to by sa aj teraz vyvyjali z opice ludia
Potom to už ostava iba na nadprirodzenej bytosti..... bud veris alebo nie
A potom tie kraviny homo-neviem co to su debiliny..to sa vas snazia nabazit vseliakymi rozpravkami aby mali zato peniaze a slavu...nedavno co sa stalo ten incident ze vraj nasli nake pozostatky lebky pravekeho cloveka a naka institucia zistilaze to bola lebka s kacky alebo neco tomu podobne....v tomto som si neni isty zase verit v nieco co nikto nevidel ani nepocul ani nic tak to je tiez tazko...a byblia to neviem mohol si to aj niekto vymisliet a napisat a potom prezentovat....ved ked ju pisali vtedy boli divne casy kazdy si vymyslal vela veci a prikrasloval.....tak takto
VSERIM V BOHA
NEVERIM V CIRKEV ANI INE NABOZENSTVO
takto:
Je blbosť že človek sa vivinul z opice lebo to by sa aj teraz vyvyjali z opice ludia
Potom to už ostava iba na nadprirodzenej bytosti..... bud veris alebo nie
A potom tie kraviny homo-neviem co to su debiliny..to sa vas snazia nabazit vseliakymi rozpravkami aby mali zato peniaze a slavu...nedavno co sa stalo ten incident ze vraj nasli nake pozostatky lebky pravekeho cloveka a naka institucia zistilaze to bola lebka s kacky alebo neco tomu podobne....v tomto som si neni isty zase verit v nieco co nikto nevidel ani nepocul ani nic tak to je tiez tazko...a byblia to neviem mohol si to aj niekto vymisliet a napisat a potom prezentovat....ved ked ju pisali vtedy boli divne casy kazdy si vymyslal vela veci a prikrasloval.....tak takto
VSERIM V BOHA
NEVERIM V CIRKEV ANI INE NABOZENSTVO
-
P3Bo
Guru wannabe
bart31:
Kolko mas rokov ? Usudzujem z tvojej uzasnej gramatiky ze malo
clovek sa nevyvinul z opice uz to tu bolo 1000 krat spominane a inac nemam nic proti tvojmu nazoru avsak vyvoj v nejakej nasledovnosti musel pokracovat takze aj ked nie som zastanca darwinovej teorie musim uznat ze kazdy zivocich mal svojho predka ..nemyslim ze to je az taka sprostost . 
zaujimava tema, fellas
kedze som zastancom inteligentneho zaciatku (ze clovek a svet okolo cloveka nie je nahoda, ale umysel) musim vsak povedat, ze casti Darwinovych teorii mozu opisat urcite procesy pri tomto vytvarani sveta...
dinosaury...preco by aj nemohli byt? take nieco ako test...viac menej...ked uz boli vsetky veci otestovane, tak spadol na Zem meteorid a vsetko zomrelo, aby mohla prist dalsia forma zivota
zvierata sa taktiez vyvyjali...to nemoze popriet nikto...ved Australia a Madagaskar su toho peknymi prikladmi...proste izolacia robi so zvieratami divy...
no a na zaver uz len tolko, ze verim v Boha ako osobu, co to tu vsetko zariadila...
EQ
kedze som zastancom inteligentneho zaciatku (ze clovek a svet okolo cloveka nie je nahoda, ale umysel) musim vsak povedat, ze casti Darwinovych teorii mozu opisat urcite procesy pri tomto vytvarani sveta...
dinosaury...preco by aj nemohli byt? take nieco ako test...viac menej...ked uz boli vsetky veci otestovane, tak spadol na Zem meteorid a vsetko zomrelo, aby mohla prist dalsia forma zivota
zvierata sa taktiez vyvyjali...to nemoze popriet nikto...ved Australia a Madagaskar su toho peknymi prikladmi...proste izolacia robi so zvieratami divy...
no a na zaver uz len tolko, ze verim v Boha ako osobu, co to tu vsetko zariadila...
EQ
-
pinacolada
Guru wannabe
a zamyslel sa preco je v afrike bieda a preco je v europe dobre?....chrono napísal:Veľa detí v Afrike nezomiera preto, že by boli choré, ale preto, že nemajú čo jesť. Chorých ľudí určite prežíva viac vo "vyspelom svete."
// chrono: Možno príde čas, že o tom, či sa človek narodí rozhodnú jeho gény. Budú sa rodiť samí zdravý ľudia, ale tiež to asi nebude to pravé. Mohli by nám potom chýbať ľudia, čo síce nie sú zdravý, ale ich prínos pre ľudstvo je väčší ako pri väčšine zdravých ľudí (napr. Stephen Hawking)
-
P3Bo
Guru wannabe
Lepsie zivotne podmienky su spozobene z velkej miery klimatickymi podmienkami ktore umoznili vyvoj hospodarstva mnozstvom prirodnych surovin a taktiez v neposlednej rade dostatkom vody. V europe sa zije tak dobre iba niekolko storoci vysoky zivotny standart pozname az od vynalezov parneho strojapinacolada napísal:a zamyslel sa preco je v afrike bieda a preco je v europe dobre?....
-
pinacolada
Guru wannabe
lepsie zivotne podmienky su sposobene z este vacsej mieri povahou a sikovnostou europanov.teraz nechcem byt rasista ale biely ludia maju geneticky danu vyssiu inteligenciu a logiku a su schopny lepsieho prisposobneia sa.P3Bo napísal:Lepsie zivotne podmienky su spozobene z velkej miery klimatickymi podmienkami ktore umoznili vyvoj hospodarstva mnozstvom prirodnych surovin a taktiez v neposlednej rade dostatkom vody. V europe sa zije tak dobre iba niekolko storoci vysoky zivotny standart pozname az od vynalezov parneho stroja
ved to dava zmysel aj z teorii o ktorych tu rozpravame.je dokazane ze prvy ludia sa vyevolovali v afrike a boli cierny.a z nich sa vyvinuli biely ludia ktory sa vedeli prisposobit aj v studenych koncinach europy.dava to logiku.
-
P3Bo
Guru wannabe
Najvacsiu kapacitu mozgu a jeho vyuzivanie maju prave azijcania ...aj ich priemerna inteligencia je vyzsia...preco potom zije tolko milionov cinanov v biede ?pinacolada napísal:lepsie zivotne podmienky su sposobene z este vacsej mieri povahou a sikovnostou europanov.teraz nechcem byt rasista ale biely ludia maju geneticky danu vyssiu inteligenciu a logiku a su schopny lepsieho prisposobneia sa.
ved to dava zmysel aj z teorii o ktorych tu rozpravame.je dokazane ze prvy ludia sa vyevolovali v afrike a boli cierny.a z nich sa vyvinuli biely ludia ktory sa vedeli prisposobit aj v studenych koncinach europy.dava to logiku.
-
pinacolada
Guru wannabe