Ovladnu svet stroje?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Cicatrix napísal:Turingov test sformuloval Alan Turing. Pokúša sa dať odpoveď na otázku ako zistiť, či je nejaký stroj (napr. počítač) inteligentný.

Test spočíva v tom, že necháme jedného človeka v úlohe pýtajúceho sa dávať otázky dvom respondentom, ktorých nemá možnosť vidieť. Jedným z nich bude človek a druhým počítač. Ak pýtajúci sa nedokáže podľa ich odpovedí rozlíšiť, ktorý z respondentov je človek a ktorý stroj, potom tento stroj možno považovať za inteligentný. Do dnešného času však ani jeden počítač úspešne neprešiel Turingovým testom.Ale raz možno....
hmm zajimave no zavisi to hlavne od softwaru, lebo kazdy pocitac na platforme PC, cize moze to byt IBM kompatibilny pocitac alebo macintosh alebo ine typy, avsak treba ti program ktory by mal taketo rozlisovacie schopnosti a ak by si to mal tak potom by ti to slo na kazdom kompe rovnako a da sa povedat ze su vsetky pocitace rovnako inteligentne. ci ze pokial si Alan Turing mysli ze ak miesto AMD tam da Intel a pojde to tak je na omyle :D

ale nasjkor si myslim ze hi-tech roboti(take ako z hier a filmov) ktori su vyrobeny pre zabijanie sa budu nasadzovat do vojny, pride a z dvoma gulometmi vyskosi celu frontu, vzbura strojov nastane vtedy ak sa vyrobi program ktory ich nastavi aby zabijali kohokolvek :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

cisto teoreticky...
aj keby nejaky pocitac presiel testom.co by sa stalo?maly by sme na svete o jedneho cloveka viac.ten sam o sebe by nebol nebezpecny.ved co by dokazal?by nastavil vsetky mikrovlnky na rozmrazovanie??skor by som dal doraz aby sa AI nevyvijala zlym smerom.proste aby to boli filantopovia .D
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Sheep napísal:....dvoma gulometmi vyskosi celu frontu, vzbura strojov nastane vtedy ak sa vyrobi program ktory ich nastavi aby zabijali kohokolvek :wink:
alebo ak si uvedomí, že ked zabije nepriateľa prečo by nemohol zabiť toho čo mu dáva príkazy, a takto sa stane slobodný... Keď roboti budú mať logiku, tak takto skôr či neskôr rozmýšlať začnú !

edit: a čo hovorí logika bez citu ?: "mám vypaľovačku Firmwaru, guľomety, rakety a podobné hračky, a musim poslúchať niekoho, tak zabijem každého kto mi pride do cesty, vratane "veliteľa" a som voľný"
Sheep
Addict
Addict

Lord_3D napísal:alebo ak si uvedomí, že ked zabije nepriateľa prečo by nemohol zabiť toho čo mu dáva príkazy, a takto sa stane slobodný... Keď roboti budú mať logiku, tak takto skôr či neskôr rozmýšlať začnú !

edit: a čo hovorí logika bez citu ?: "mám vypaľovačku Firmwaru, guľomety, rakety a podobné hračky, a musim poslúchať niekoho, tak zabijem každého kto mi pride do cesty, vratane "veliteľa" a som voľný"
no prave takto by mohlo zaniknut ludstvo, a roboti ktori by si to uvedomili a mali by taky ten prepisovac firmwarov mohli by ine stroje prepisat svojim firmwarom a tak by sa kruhy so spolocnym cielom - zabijanim ludi rozsirovali, inak povedane stroje budu robit hocico naco budu naprogramovane+vlastne uvahy...
Lord_3D
Addict
Addict

Sheep napísal:no prave takto by mohlo zaniknut ludstvo, a roboti ktori by si to uvedomili a mali by taky ten prepisovac firmwarov mohli by ine stroje prepisat svojim firmwarom a tak by sa kruhy so spolocnym cielom - zabijanim ludi rozsirovali, inak povedane stroje budu robit hocico naco budu naprogramovane+vlastne uvahy...
tak tak, nemožem nič iné len súhlasiť, a mam taký blbý pocit že nás to skôr či neskôr čaká... :?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Lord_3D napísal:tak tak, nemožem nič iné len súhlasiť, a mam taký blbý pocit že nás to skôr či neskôr čaká... :?
Keď to tak čítam tak asi rozmlátim svoj komp lebo myslím že za to ako ho chudáka stále resetujem ma asi v budúcnosti zabije :lol:
Sheep
Addict
Addict

P3Bo napísal:Keď to tak čítam tak asi rozmlátim svoj komp lebo myslím že za to ako ho chudáka stále resetujem ma asi v budúcnosti zabije :lol:
tvoj komp je len riadiaca jednotka, teda roboti maju v sebe taky mensi komp ktory ovlada mechanicke casti...cize ak by si svoj komp namontoval do nejakeho robota a pustil tam nejaky program ktory by mu nariadoval zabit ta tak ta zabije :D
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Sheep napísal:tvoj komp je len riadiaca jednotka, teda roboti maju v sebe taky mensi komp ktory ovlada mechanicke casti...cize ak by si svoj komp namontoval do nejakeho robota a pustil tam nejaky program ktory by mu nariadoval zabit ta tak ta zabije :D
a ako by robot vedel ako zabit?to ho treba naucit...
ale vies co?ked ludia nebudu robit stroje ktore zabijaju na rozkaz,nebudu sa musiet bat ze ich raz stroj zabije.lenze mam pocit ze ludia su lenivy uz aj bojovat :lol:
Sheep
Addict
Addict

pinacolada napísal:a ako by robot vedel ako zabit?to ho treba naucit...
ale vies co?ked ludia nebudu robit stroje ktore zabijaju na rozkaz,nebudu sa musiet bat ze ich raz stroj zabije.lenze mam pocit ze ludia su lenivy uz aj bojovat :lol:
tazko by sa stroj nieco naucil, mozno doinstalovanim nejakych servicepackov do je ho programu akurat :D
sulo34
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

..

Príspevok od používateľa sulo34 »

rozhodne
---------------------------
think simple:D
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

ziadne stroje, ziaden virus ale voda. tak ako sa to pravdepodobne zacalo (jedna teoria je ze zivot vznikol vo vode) tak sa to aj skonci (nedostatok vody az prebytok vody)

Kód: Vybrať všetko

http://www.aktuality.sk/spravy/zahranicne/svetu-hrozi-nedostatok-vody
Robinho1290
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robinho1290 »

tak toto je dobra otazka. ja si myslim ze sa to raz stane lebo akurat dnes som pozeral ako do cloveka implantovali nejaky chip a to mu ovladalo nohy lebo bol ochrnuty 11rokov a ten chip mu umoznil chodit. ked to tak pojde dalej tak znas o chvilu bude Robokop :P
Lord_3D
Addict
Addict

Robinho1290 napísal:tak toto je dobra otazka. ja si myslim ze sa to raz stane lebo akurat dnes som pozeral ako do cloveka implantovali nejaky chip a to mu ovladalo nohy lebo bol ochrnuty 11rokov a ten chip mu umoznil chodit. ked to tak pojde dalej tak znas o chvilu bude Robokop :P
jasne že bude :) umelé oči, nohy, ruky, vták, spermo ^^ no šetko len dočkaj času ako husa klasu :sly:
Sheep
Addict
Addict

Lord_3D napísal:jasne že bude :) umelé oči, nohy, ruky, vták, spermo ^^ no šetko len dočkaj času ako husa klasu :sly:
potom by uz asi neboli taketo rozmnozovacie schopnosti :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Ovladnu svet stroje?

Príspevok od používateľa uplink »

Sheep napísal:Zamysleli ste sa niekedy nad tym ze technika raz bude tak dokonala ze premoze ludstvo? Dnes je to vyobrazene v hrach a filmoch. Avsak sa to moze stat v dalekej buducnosti. Proste ludia vyvinu tak dokonale stroje a programy ktore ziskaju vedomie a budu si robit co chcu. Myslite si ze sa to raz stane? :wink: :?:
nie, podla mna skor ovladne svet hmyz. :smt015
halfend
Expert
Expert

Príspevok od používateľa halfend »

Rozhodne NE ! Ja jim to nedovolim :lol:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

halfend napísal:Rozhodne NE ! Ja jim to nedovolim :lol:
tak to ty si ten náš záchranca sveta?! Vždy som vedel, že existuješ aj keď psychiater hovoril inak.
Napísať odpoveď