Co je to laska?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Co je laska?

Je to len chémia.
36
20%
Láska je niečo viac!
143
80%

Celkom hlasov: 179

JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Co je to laska?

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Telo je pre lásku iba prostredníkom. (Ján Pavol II.)
Co myslite, co je to laska? Je to len chemicka reakcia nasho tela, alebo je v tom nieco viac?
Podla mna je laska nieco viac ako obycajna chemia (na pokeci mam napisane, ze v laske vidim zmysel zivota ;) ), ale poznam zopar ludi, ktori si myslia, ze v tom nie je nic ine, len hormony (a neurony v nasom mozgu).
Takze? Rad by som videl, kolki z tohto diskusneho fora veria na lasku :)

btw - niekolko citacii o laske http://sk.wikiquote.org/wiki/L%C3%A1ska
SpartakuS
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SpartakuS »

Hmm co to vlastne je?... vec? pocit? stav sebanaplnenia a vymazanie mysle?...ako? preco?... hm moze vzniknut? a zaroven aj zaniknut?... moze existovat medzi ludmi?vecami? zvieratami?... preco sa maju ludia radi ? preco lubia? kôli comu vznika laska? ... lubit niekoho ? mozme to povedat ? ako moze niekto povedat ze niekoho lubi ako to vie ked vlastne nevie co je laska ... niekto lubi sam seba niekto osobu opacneho alebo rovnakeho pohlavia, niekto ma rad svojho psa ale preco? preco sa dokaze clovek naviazat citovo na nieco co vlastne nevie s coho je ako to vzniklo, preco to vzniklo?... kto je clovek? ... ked moze lubit.... kde sa v ludoch nachadza laska v mysli? v tele?.... ako to ze existuje nieco co sa neda slovami opysat... ludia sa boja milovat lebo sa boja sklamania ale potom ocom je tento skurv*ny zivoT?... hmm ked prides na odpovede ozvy sa.... :idea:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nie je láska ako láska, ale ja vravím že láska je to, čo nás všetkých ľudí spája, čo nás udržuje pohromade, niektorých viac, niektorých menej. :)
5-ula
Light Star
Light Star

Re: Co je to laska?

Príspevok od používateľa 5-ula »

JaJeNiektoIny napísal: Co myslite, co je to laska? Je to len chemicka reakcia nasho tela, alebo je v tom nieco viac?
Podla mna je laska nieco viac ako obycajna chemia (na pokeci mam napisane, ze v laske vidim zmysel zivota ;) ), ale poznam zopar ludi, ktori si myslia, ze v tom nie je nic ine, len hormony (a neurony v nasom mozgu).
Takze? Rad by som videl, kolki z tohto diskusneho fora veria na lasku :)

btw - niekolko citacii o laske http://sk.wikiquote.org/wiki/L%C3%A1ska
ak by ta zaujimal moj nazor rada ti ho tu poviem..verim v lasku..verim v lasku ako taku a nie lasku akko chemiu..sama som sa o tom presvedcila...dlho som milovla jednu osobu..ani po rozchode som neverilaze je koniec..milovala som ju dalej..a teraz???mam opat to stastie milovat ho dalej..laska je laska :smt049
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

SpartakuS napísal:hmm ked prides na odpovede ozvy sa...
Nie som nejaky velky krestan, ale odpovede by sme mozno nasli v Biblii, alebo inych nabozenskych knihach... :idea: :?:
Alebo sa mozno staci poobzerat okolo seba :)
5-ula napísal:..a teraz???mam opat to stastie milovat ho dalej..laska je laska :smt049
Tak to ti gratulujem :)
Ale nie kazdy ma take stastie... :?
Fortron
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fortron »

Láska je to,čo robí ľudí ľudmi.Je to hybná sila života.Zánik lásky sa rovná
zánik ľudstva.....
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa junior3 »

Za toto hlasovanie som dal moznost "Láska je niečo viac!" pretoze naozaj ta laska nie je len obycajna chemia, ale je to nieco co spaja ludi a nielen to... Na tuto temu sa da diskutovat naozaj cele hodiny (tu skor na cele stranky)... :wink:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

pouzil by som oblubenu hojkovu frazu, ale nemozem.. co ak ma na nu autorske prava??? :D:D

nemozes sa pytat inych co je to laska.. na to musis prist sam.. a samozrejme aj na to,ze su rozne druhy lasky... rodicovske,k surodencom,vo vztahu - kazda je ina a kazdu sposobuje nieco ine - pochybujem ze lubis svojho brata pretoze nieco v jeho voni ti hovori ze ho mas lubit...... ano, mozno to je iba chemicka reakcia co vyvolava v hlave nejaky pocit a mozno nie... na toto tiez clovek nikdy asi nepride ze co to je a co ju sposobuje
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Podla mna laska je chyba v programe.

Kazdy clovek ma vo svojom vnuti stipku egoizmu. Cize usiluje sa o to aby sa on mal co najlpesie. Ak sa beznadejne zamiluje uz nehladi len na seba a na svoje stastie a zamery, svoje zvyklosti ale je mu prednejsi niekto iny ako je on sam.

Laska je nieco co ruca vsetky zasady a posuva rebricek hodnot.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Racius napísal:Nie je láska ako láska, ale ja vravím že láska je to, čo nás všetkých ľudí spája, čo nás udržuje pohromade, niektorých viac, niektorých menej. :)
Papez tvrdi pcovny :D... Laska je super najkrajsiavec na svete :P
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

no tka urcite to je trochu spojene s chemiou, ale rovno povedat, ze je to len chemia, tak to sa neda a kto to hovori, tak urcite to nepozna alebo pozna, no ma s tym zle skusenosti. Su to urcite pocity, ktore v nas vyvolava urcita osoba, sympatie a rozne ine kladne veci, ktore z nas ludi robia ludi s citom ...
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

láska je dar ,ktorý dostávame od svojich rodičov a priateľov , aby sme ju mohli dalej šíriť okolo seba.... a robiť tak ľudí šťastných.... :smt050
Harlequin
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Harlequin »

láska spája ludí
láska pomáha
láska lieči
láska je to najkrajšie čo môžme mať
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

laska je nieco co cloveka naplna silou zit
laska je nieco co moze prezivat len clovek ziadna ina bytost
je to dar od neviem koho ale je to dar za ktory som nadovsetko vdacny
a som stastny ze tento pocit mozem prezivat s osobou ku ktorej to z celeho srdiecka citim :smt008 :smt057
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

kto sa vyzna v chemii tak by naisto vedel vysvetlit ze je to cista chemia aj ked neviem preco pises ze ''len'' chemia ked je to velmi zlozita vec... to ze to je chemia neznamena ze to nie je pekne, uprimne a dobre :wink:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Láska?
Je to príliš široký pojem. Môže byť partnerská, no aj bratská, alebo rodičovská. No predpokladám, že sa tu bavíme o tej partnersker.
Keď ju prežívam, tak som ňou naplnený a je hnacou silou môjho dňa. Cítim sa dobre, pretože viem, že na mňa niekto čaká, myslí a stará sa o mňa a aj naopak. Viem, že mám niekoho, komu sa môžem zdôveriť so všetkým a môže msa o ňho oprieť. Je to nádherný špecifický pocit.
A či je to chémia? Z určitej časti určite áno, no zložka toho krásneho nepoznaného jej dodáva nádych čohosi nedosiahnuteľného a mystického. Však definíciu tohto pocitu presne neviem...Je to dačo..krásne, euforizujúce povzbudzujúce, istým spôsobom znepokojujúce a...... :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

hmmm> láska? tiež predpokladám že sa tu bavíme o tej partnerskej.. lebo ostatné druhy lásky sú všetkým jasné.
Láska je obyčajná psychická závislosť a zrazu ked ju nemáme tak a veci čo sme boli zvyknutí robiť s niekym musíme robiť sami - LáSKA NEEXISTUJE!!!!
Toto som si myslel kým som ju nespoznal - a presvedčil som sa na vlastnej kožy čo láska je a ako dokáže spraviť človeka nenahraditeľne štastným ale zároven aj spôsobiť veľkú bolesť..
Láska je to ked ráno vstvávaš a prvé čo máš pred očami je je tvár, vlasi, hlas, vôna proste celá ona a cleý den kde sa len pozrieš ju vidíš a chvýle strávene bez mylovanej osoby sú utrpením a čas ide strašne pomaly a ked ste už konečne spolu tak to srdce naplnené štastím a čas plynie tak rýchlo.. láska je o tom že cítim že niekto na mna myslí a že sa mám o koho oprieť ked mám nejaký problém viem že niekto mi dá objatie v ktorom sa cítim v bezpečí - dôkazov je stračne veľa...
ale na druhej strane.... :cry: k tomu sa nejdem vyjadrovať - bolí to ked na to len pomyslím.. takže radšej ostanme pri tom že je to najkrajšie čo nasvete existuje - pocit človeka že je happy lebo myluje a je mylovaný
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Laska to je to co ti vycari usmev na tvari ked rano vstanes, to je to co ti tak urychluje chodzu ked sa ponahlas za nou, to co ti tak zviera hrdlo ked sa lucite, to co ti podlamuje kolena ked ju bozkavas, to co zastavi cas ked jej pozeras do oci... laska je krasna a silna, ale rovnako silne to je aj ked sa skonci.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ale spomenul som si aj na temné stránky lásky. Keď sa vzťah nevydarí, uniká z neho nenávratne aj láska. A vtedy je to bolesť, ako keby sa z teba niečo po kúsočkoch strácalo a na miesto lásky sa v duši tvorí obrovská diera - emočné vákuum, ktoré sa zväčša napĺňa smútkom a bolesťou. /Niekedy aj fyz. Kamarátke rozchod spôsobil ťažkú psychózu podporenú astmatickými záchvatmi :( / Čím viac je naša láska odmietaná, tým je silnejšia.Neopätovaná láska žije z našej bolesti a dodáva jej silu.
Aj ja som sa ocitov v takejto situácii - svoju lásku som zhodnotil vtedy ako starého medveďa / :oops: /. Má v sebe nespočetne veľa brokov, no vždy sa z toho vylíže a každý ďaľší útok lovcov mu dodá na ostražitosti a vedomostiach. Láska je sama o sebe inteligentná a snaží sa v našej duši o prežitie za akúkoľvek cenu. O tom by som vedel rozprávať...Avšak aj ona sa dá potlačiť do úzadia, nikdy však zabiť nasilu. Keď nakoniec uvidí, že už nieje žiadaná postupne odíde. No zanechá nezmazateľnú stopu skúseností a spomienok :cry:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

jin napísal:Ale spomenul som si aj na temné stránky lásky. Keď sa vzťah nevydarí, uniká z neho nenávratne aj láska. A vtedy je to bolesť, ako keby sa z teba niečo po kúsočkoch strácalo a na miesto lásky sa v duši tvorí obrovská diera - emočné vákuum, ktoré sa zväčša napĺňa smútkom a bolesťou. /Niekedy aj fyz. Kamarátke rozchod spôsobil ťažkú psychózu podporenú astmatickými záchvatmi :( / Čím viac je naša láska odmietaná, tým je silnejšia.Neopätovaná láska žije z našej bolesti a dodáva jej silu.
Aj ja som sa ocitov v takejto situácii - svoju lásku som zhodnotil vtedy ako starého medveďa / :oops: /. Má v sebe nespočetne veľa brokov, no vždy sa z toho vylíže a každý ďaľší útok lovcov mu dodá na ostražitosti a vedomostiach. Láska je sama o sebe inteligentná a snaží sa v našej duši o prežitie za akúkoľvek cenu. O tom by som vedel rozprávať...Avšak aj ona sa dá potlačiť do úzadia, nikdy však zabiť nasilu. Keď nakoniec uvidí, že už nieje žiadaná postupne odíde. No zanechá nezmazateľnú stopu skúseností a spomienok :cry:
POčUJ ty by si nechcel napísať nejakú knihu?
Napísať odpoveď