pomoc pri kupe pc komponentov (ramka, grafika, HDD, monitor)
pomoc pri kupe pc komponentov (ramka, grafika, HDD, monitor)
takze: chcel by som si kupit nejaku ramku, najlepsie gigovu alebo dvoj, chcel by som si kupit nejaku graficku..nejaku lepsiu, ale lepsiu v cene do asi 4000Sk (cize to najlepsie v tej cene), dalej potrebujem nejaky HDD najlepsie nejaky okolo 250GB a rychlejsi (samozrejme co najlacnejsi, ale nie nejaky supacky co sa pokazi) a dalej monitor LCD asi 19 alebo 20.
pochopitelne vsetko co najlacnejsie a co najlepsie cize vas prosim o najlepsie pomery cena/vykon.. problem je ten ze sa v tom az tak nevyznam (zasa nie som uplna lama), a ked idem na nejaku stranku kde su komponenty tak je tam tak strasne vela typov a druhov, ze som z toho jelen, a bojim sa, ze kupim nieco, co na mojom PC nebude ani fungovat. Momentalne mam P4 2.8 Ghz RAM 512MB nejaky dualchanell alebo co, 80GB HDD, a ked chcete detalily tak sa pytajte, ale rovno aj piste ako to zistim...=) dakujem vopred za odpoved
poprosim bez OT, a ked niekto nieco napise tak piste len konstruktivnu kritiku
edit//a nejsom lama nemyslim to tak ze 250GB a rychlejsi ale akoze pamat 250GB +- a s vacsimi otackami
pochopitelne vsetko co najlacnejsie a co najlepsie cize vas prosim o najlepsie pomery cena/vykon.. problem je ten ze sa v tom az tak nevyznam (zasa nie som uplna lama), a ked idem na nejaku stranku kde su komponenty tak je tam tak strasne vela typov a druhov, ze som z toho jelen, a bojim sa, ze kupim nieco, co na mojom PC nebude ani fungovat. Momentalne mam P4 2.8 Ghz RAM 512MB nejaky dualchanell alebo co, 80GB HDD, a ked chcete detalily tak sa pytajte, ale rovno aj piste ako to zistim...=) dakujem vopred za odpoved
poprosim bez OT, a ked niekto nieco napise tak piste len konstruktivnu kritiku
edit//a nejsom lama nemyslim to tak ze 250GB a rychlejsi ale akoze pamat 250GB +- a s vacsimi otackami
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Je to ina specifikacia, obe su ale spatne kompatibilne. Mas jedno co kupis, ale preco nekupit SATAII ked sa za to nepriplaca. Disk si zober WD2500KS, prip. nieco ine od WD. Mam seagate s kolmym zapisom, seriu 7200.10, ktoru vychvaluju az do nebies, ale je nenormalne hlucny a vykon navyse aj tak nespozorujes.
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Čo je to ATA ? Aky je v tom rozdiel ?
Čo je to SATA ? Aky je v tom rozdiel ?
Tam si o tom vsetko precitaj, je tam doho napisane viac nez dost...
// EDIT : Mohol si napisat troska viac aj o maticnej doske, aky typ ramky podporuje... troska viac nam o tom popis, potom ti isto poradime lepsie
Kód: Vybrať všetko
http://sk.wikipedia.org/wiki/Advanced_Technology_Attachment#Paraleln.C3.A9_ATA_RozhranieKód: Vybrať všetko
http://sk.wikipedia.org/wiki/Advanced_Technology_Attachment#Serial_ATATam si o tom vsetko precitaj, je tam doho napisane viac nez dost...
// EDIT : Mohol si napisat troska viac aj o maticnej doske, aky typ ramky podporuje... troska viac nam o tom popis, potom ti isto poradime lepsie
hmm. mam teraz uz dva .10 v PC a hlucne - kazdy mame asi inu predstavu o hlucnosti, ale podla mna su ok. Mozno je nejaka chyba v tvojom konkretnom kuse, pocul si aj ine?t0m4s3 napísal:Mam seagate s kolmym zapisom, seriu 7200.10, ktoru vychvaluju az do nebies, ale je nenormalne hlucny a vykon navyse aj tak nespozorujes.
ja viem ze si admin, ale poprosil som vas o NIE OT a to z toho dovodu ze seriozne potrebujem pomoc a tym reciam vasim, kt. su urcite zaujimave ani trosku nerozumiem...t0m4s3 napísal:Zrejme mame, ja mam totiz vodu a cely komp brutalne tichy. Porovnavam ho s WD2500KS a ten je teda tichucky. Inak samozrejme ten disk je v norme, ziadny vadny kus, ale nie je z najtissich (v porovnani napr. s tym WD). O hlucnom seeku sa vyjadril uz nejeden uzivatelo okrem mna (na inych forach).
a problem je v tom ze netusim aku mam MB proste neviem, ti chlapici co mi montovali pc mi nedali krabice takze netusim. A co s tym monitorom? su nejake znacky ktore by davali dobru kvalitu za vyslovene dobru cenu? resp. vyslovene dobru kvalitu za dobru cenu?
-
t0m4s3
Admin
Osobne si myslim, ze znackou LG / Phillips / Samsung rozhodne nic nepokazis. Najlepsie je si pozriet monitor na vlastne oci a nechat si ho predviest + skontrolovat vadne pixely (mas na to zo zakona pravo). Parametre ake by mal splnovat:
- odozva max. 8ms (ja mam starsie LCD s 12ms a nijake rozmazavanie ani v RPG hrach ako Oblivion ci Gothic nepozorujem)
- kontrast aspon 500:1 (opat zavisi na subjetkivnom dojme z obrazu)
- ergonomika (moznost natocenia displaya)
- odozva max. 8ms (ja mam starsie LCD s 12ms a nijake rozmazavanie ani v RPG hrach ako Oblivion ci Gothic nepozorujem)
- kontrast aspon 500:1 (opat zavisi na subjetkivnom dojme z obrazu)
- ergonomika (moznost natocenia displaya)
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
Hip-hoper
Star
takze ja som kupoval asi pred tyzdnom LCD a dost vela som okolo toho hladal, cital... A asi za najkvalitnejsie, s najlepsim obrazom sa beru Samsung a LG LCDcka. Jasne ze kazdy ma na to iny nazor, ale myslim samsungom nemas co pokazit ani nahodou! moj nazor (co sa tyka znacky): Samsung alebo LG
parametre vyberies podla seba, podla toho co chces robit s LCDckom- filmy, hry, kancelaria...
parametre vyberies podla seba, podla toho co chces robit s LCDckom- filmy, hry, kancelaria...
takze som sa rozhodol pre:
WD 2500KS 250GB HDD 7,200RPM Serial ATA II. 16MB cache - 1822Sk +19%DPH
Grafika - VGA MS AGP GF NX7600GT-TD256, 256MB DDR2/128b, DVI, Fan - 3901SK +19%DPH
RAM - 1024MB DDRAM PC400 CL3 CORSAIR - 2273Sk +19% DPH
Monitor - Zatial pockam...=)
cakam vasu kritiku..
otazkocky:
1. RAMka bude kompatibilna s tou mojou na 100% vsak? akoze, budu schopne spolupracovat?
2. Je zasadny rozdiel medzi touto grafikou a NX7600GS??
3. Oplatia sa tie produkty za tie ceny za ake tam su?
4. a najdolezitejsie: su to tie komponenty ktore ste mi povodne odporucali, alebo som sa nejako pomylil?
Dakujem za odpovede vopred. Pomohli ste mi vazne ako sa dalo.
WD 2500KS 250GB HDD 7,200RPM Serial ATA II. 16MB cache - 1822Sk +19%DPH
Grafika - VGA MS AGP GF NX7600GT-TD256, 256MB DDR2/128b, DVI, Fan - 3901SK +19%DPH
RAM - 1024MB DDRAM PC400 CL3 CORSAIR - 2273Sk +19% DPH
Monitor - Zatial pockam...=)
cakam vasu kritiku..
otazkocky:
1. RAMka bude kompatibilna s tou mojou na 100% vsak? akoze, budu schopne spolupracovat?
2. Je zasadny rozdiel medzi touto grafikou a NX7600GS??
3. Oplatia sa tie produkty za tie ceny za ake tam su?
4. a najdolezitejsie: su to tie komponenty ktore ste mi povodne odporucali, alebo som sa nejako pomylil?
Dakujem za odpovede vopred. Pomohli ste mi vazne ako sa dalo.