Ako som dival na nete, toto je posledna stable verzia Debianu. Ale nikde som nenasiel aky Kernel obsahuje. Keby som chcel tento system instalovat na server kde bude Core2Duo, nebude problem v kompatibiline s procesorom/chipsetom dosky za predpokladu, ze bude obsahovat starsi Kernel? Co v pripade SATA2 diskov, lebo ako som pocul, tak tie su na Debiane pri instalacii problemom.
Edit: Aky Kernel by bol najvhodnejsi pre taktuto zostavu?
Debian 3.1r5 a Kernel
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
No co som googlil, tak to vyzera tak, ze debian stale zostava pri verzii kernelu 2.6.8. Toto je znacne stare a urcite nema podporu pre Tvoj procesor a chipset. Priama podpora pre Core2Duo je v kerneli 2.6.19, uz by mala existovat pren polozka.
Takze odporucam po instalacii Debianu stiahnut nove stabilne jadro z kernel.org a skompilovat ho na zaklade konfigu z 2.6.8 (make oldconfig). Treba zmenit typ procesora a pridat podporu pre ten SATA2 radic. Presny typ sa da zistit prikazom "lspci" ako root. Dufam, ze to starsie jadro neukaze ako unknown.
Takze odpovedou na Tvoju otazku bude verzia kernelu minimalne 2.6.19 a vyssie.
Takze odporucam po instalacii Debianu stiahnut nove stabilne jadro z kernel.org a skompilovat ho na zaklade konfigu z 2.6.8 (make oldconfig). Treba zmenit typ procesora a pridat podporu pre ten SATA2 radic. Presny typ sa da zistit prikazom "lspci" ako root. Dufam, ze to starsie jadro neukaze ako unknown.
Takze odpovedou na Tvoju otazku bude verzia kernelu minimalne 2.6.19 a vyssie.