problem s oknami

Všetko ohľadom Linuxu...
spaceo
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

problem s oknami

Príspevok od používateľa spaceo »

zdravim ... vela ludi mi tu uz ohladom linuxu dost poradilo, preto sa obraciam na borcov s problemom, ktory uz dlho neviem vyriesit: mam mandrivu 2007. trocha som sa babral v nastaveniach a zrazu mi z okien zmizla horna lista kde su buttony pre zatvaranie atd. da sa mi do nich klikat, ale nie pisat. skusal som vselico v nastaveniach, ale nic nepomohlo. okna sa nedaju posuvat, vlastne nic s nimi robit ... je to o nervy :) strtli ste sa niekto s podobnym problemom? alebo neviete niekto ako to vyriesit ??? vopred diiiky :D
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Vyzera to tak ako keby sa nespustil window manager. V KDE sa mi uz par krat stalo, ze nejake veci nenabehli, najma spodny panel. To som vzdy spustil prikaz "kicker" cez Alt+F2 a islo vsetko v pohode. Mozno je toto podobny problem a staci cosi spustit, len teda neviem ako sa ta prislusny obstaravaci program vola :?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Nenapísal si, akú grafickú nadstavbu používaš (KDE/Gnome/Xfce...). Najrýchlejší spôsob, ako "opraviť" poškodenú konfiguráciu je vymazanie konfiguračných súborov (pri KDE je to adresár .kde v domovskom adresári). Ak dáš viac informácií, možno sa bude dať poradiť aj niečo presnejšie.
spaceo
Medium Expert
Medium Expert

jj mam KDE. hej hej, to som hladal aj v nastaveniach, nieco ako default pre cele KDE .... ten subor staci len zmazat ?
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Dobre riesenie...skoda len, ze si to potom vyziada opatovne nastavenie prostredia, ak si niekto potrpi na eye-candy efekty a tak. Inak odporucam aj ja.
spaceo
Medium Expert
Medium Expert

okay idem to skusit, len sa musim prepnut do linuxu, kedze v nom teraz nejde surfovat,, kde ten subor presne najdem ???
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

To je adresar. Nachadza sa v tvojom domovskom priecinku: /home/tvoj_username/.kde. Vymaz ten priecinok ".kde".
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Vypni KDE odhlás sa a prepni sa na konzolu (Ctrl+Alt+F1). Tam sa prihlás a premenuj adresár .kde na napr. .kde_

Kód: Vybrať všetko

mv ~/.kde/ ~/.kde_/
(alebo môžeš použiť MidnightCommander). Potom sa prepni naspäť na X-server (pravdepodobne Ctrl+F7) a prihlás sa do KDE. Mal by si tam mať štandardné nastavenia.

// chrono: Ak to bude fungovať, môžeš ten adresár .kde_ vymazať (premenovanie je vhodné preto, keby si tam mal nejaké súbory, čo budeš chcieť prekopírovať do nového .kde adresára)
spaceo
Medium Expert
Medium Expert

diiky moc ... je to vyriesene :)
Napísať odpoveď