Brigáda v zahraničí

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Brigáda v zahraničí

Príspevok od používateľa Juicy »

Zdravim vsetkych, chcel by som sa opytat na vase skusensoti s brigádou za hranicami, nemyslim tym Cesko ale nieco dalej. Velka Britania, Irsko atd. Isli ste cez agenturu alebo ako inak, pripadne ake probelmy ste mali alebo co odporucit pri hladani brigady.
Dakujem
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ja som bola pred dvoma rokmi v skotsku...na jednej strane bolo super zazitky kamosi a tak...na druhej strane zbierat jahdody za minimalne kese bolo naprt...zhnite plesnave velkostou ako papriky...chutou ako umele...ale inak ak ti nejde o prachy ale o zazitky a makacku na svaly tak vrelo odporucam! jahodova farma rulezzz....nech zije czechoslovak pickers team!!!!
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Posledne dve leta som bol v irsku, ale nie cez agenturu - pracuje tam moja mama. Prvy krat som pracoval v krcme a potom v hoteli (5 hviezdickovom :king: :D ) Hlavne by si tam mal ist s nejakymi kamaratmi, aby si sa nenudil. All in all, je to sranda. Idem tam aj toto leto, uz som si kupil letenku, ide so mnou aj frajerka :D
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

no ja by som si rad tiez neico pozhnaal........zatim asi ne, neam taky vek ale par otazok by som mal:
1) Aky vek minimlane mam mat aby som si tam daco nasiel
2) Je moznost si tam najst daco aj ked is to nezozeniem vopred?
3) Ked nie, kde si mam zahnat? Su dake spolahlive agentury? Ak hej ake?
4) Vrati sa mi spatvydavky za ubytovanie atd? Predpokaldam ze hej ale cci sa to oplati
5) Kolki by tam mali sit najvaic kamaratov aby si naslo brigadu?
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

V irsku mozes pracovat od 18tich, ale ak mas 16-18, tak mozes brigadovat - myslim, ze brigadnik moze pracovat najviac 20 hodin za tyzden, co nie je bohvieco, ale ak robis nacierno, tak sa to nemusi dodrziavat. Ak nechces robot nacierno, tak si tam musis vybavit specialne indentifikacne cislo - nieco ako nase rodne cislo, podla coho ta zaeviduju. To cislo bude potrebovat aj tvoj zamestnavatel. Ale najskor musis vediet, kde budes byvat. To by sa dalo vybavit po niekom znamom - ak poznas niekoho kto je v irsku. A praca sa tam hlada dost tazko, ale jasne, ze ked chces velmi pracovat, tak si nieco najdes. V lete tam byvat strasne vela poliakov, takze sa tam oplati ist skor ako na zaciatku leta. Poliakov Iri nemaju az tak radi, lebo nemaju velmi dobru povest - nechce sa im pracovat... (Su aj vynimky samozrejme, ja som robil s takou Polkou, co zarabala 1000€ za tyzden, ale ta mala dve prace a spala iba minimalne) To, ze ci sa ti vratia peniaze je zlozitejsie - ak budes setrit, nebudes pit (velke pivo tam stoji okolo 4€) a budes vela pracovat, tak by sa ti to malo vratit a mozno aj zarobis. Ubytovanie stoji okolo 50-70€ za tyzden, jedlo tam nie je az take drahe...
Napisal som to asi dost chaosne, ale pisal som, co ma napadlo :) Dufam, ze som ti aspon v niecom poradil, ak budes mat este otazky tak sa spytaj. A agenturu nepoznam ziadnu... Skus najst na internete nieco. A este nieco - ak tam chces ist toto leto, tak by si si uz mal kupovat letenku, teraz je o dost lacnejsia ako by si si ju mal kupoval tyzden pred odletom. Letenky napr. na http://www.ryanair.com, http://www.csa.cz (ti su trochu drahsi), alebo irska spolocnost http://www.aerlingus.com
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja sa na toto leto chytám do USA, už mám všetko vybavené, ešte potrebujem ukončiť školu a potom si pôjdem spraviť víza a kúpiť letenku.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Pekne no nemohol by niekto z vas hodit nejaku konkretnu ponuku cez koho alebo aku agenturu tam ist?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

juicy51 napísal:Pekne no nemohol by niekto z vas hodit nejaku konkretnu ponuku cez koho alebo aku agenturu tam ist?
http://www.gss.sk/
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja to s prácami v zahraničí vidím asi takto: Pokiaľ ti ide len o brigádu, teda napr. o prácu v reštike, hoteli, atď, tak agentúry sú síce dobrá vec, ale zbytočne z teba ťahajú peniaze... Pokiaľ v krajine, kam sa chystáš niekoho poznáš a si celkom šikovný, tak sa ti viac oplatí ísť bez agentúry. Alebo ani nemusíš nikoho poznať, jediné, čo musíš mať pred cestou zabezpečené je ubytko a nejaké peniaze na existenciu na prvé dni/týždne. Agentúry si účtujú kadejaké poplatky, ktoré nemajú absolútne žiadne opodstatnenie.
Pokiaľ ideš v rámci EU, tak je to jednoduchšie, a všetky infošky o pracovných podmienkach atď nájdeš na nete.
Ja som pracovala v zahraničí viackrát a až na jeden prípad to bolo všetko bez agentúry. Jediné, na čo som využila agentúru bolo W&T a aj to len preto, že o tie J1 víza som nemohla sama žiadať.
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

JaJeNiektoIny napísal:V irsku mozes pracovat od 18tich, ale ak mas 16-18, tak mozes brigadovat - myslim, ze brigadnik moze pracovat najviac 20 hodin za tyzden, co nie je bohvieco, ale ak robis nacierno, tak sa to nemusi dodrziavat. Ak nechces robot nacierno, tak si tam musis vybavit specialne indentifikacne cislo - nieco ako nase rodne cislo, podla coho ta zaeviduju. To cislo bude potrebovat aj tvoj zamestnavatel. Ale najskor musis vediet, kde budes byvat. To by sa dalo vybavit po niekom znamom - ak poznas niekoho kto je v irsku. A praca sa tam hlada dost tazko, ale jasne, ze ked chces velmi pracovat, tak si nieco najdes. V lete tam byvat strasne vela poliakov, takze sa tam oplati ist skor ako na zaciatku leta. Poliakov Iri nemaju az tak radi, lebo nemaju velmi dobru povest - nechce sa im pracovat... (Su aj vynimky samozrejme, ja som robil s takou Polkou, co zarabala 1000€ za tyzden, ale ta mala dve prace a spala iba minimalne) To, ze ci sa ti vratia peniaze je zlozitejsie - ak budes setrit, nebudes pit (velke pivo tam stoji okolo 4€) a budes vela pracovat, tak by sa ti to malo vratit a mozno aj zarobis. Ubytovanie stoji okolo 50-70€ za tyzden, jedlo tam nie je az take drahe...
Napisal som to asi dost chaosne, ale pisal som, co ma napadlo :) Dufam, ze som ti aspon v niecom poradil, ak budes mat este otazky tak sa spytaj. A agenturu nepoznam ziadnu... Skus najst na internete nieco. A este nieco - ak tam chces ist toto leto, tak by si si uz mal kupovat letenku, teraz je o dost lacnejsia ako by si si ju mal kupoval tyzden pred odletom. Letenky napr. na http://www.ryanair.com, http://www.csa.cz (ti su trochu drahsi), alebo irska spolocnost http://www.aerlingus.com
tak 20 hodin na tyzden naozaj nie je nic moc..........a nacierno......no newime to yb som musel ja navrhnut? :D.........aa problme je v tom ze tam nemam znamost........ale toto leto aj tak este nepojdem tak hadam sa dakto najde o rok ...... ale diky za inf.
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

aby som trocha ozivil temu, ma tu niekto empiricku skusenost s pracou v UK ako 18-?
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

Edo Shinoda napísal:no ja by som si rad tiez neico pozhnaal........zatim asi ne, neam taky vek ale par otazok by som mal:
1) Aky vek minimlane mam mat aby som si tam daco nasiel
2) Je moznost si tam najst daco aj ked is to nezozeniem vopred?
3) Ked nie, kde si mam zahnat? Su dake spolahlive agentury? Ak hej ake?
4) Vrati sa mi spatvydavky za ubytovanie atd? Predpokaldam ze hej ale cci sa to oplati
5) Kolki by tam mali sit najvaic kamaratov aby si naslo brigadu?
bol som toto leto v UK a tak ti pisem ako to bolo. v Uk mozes pracovat od 16 je vsak minimalna sanca ze nieco zozenies na vlastnu past, lebo agentury asi takych mladych neberu. dalej od 16-18 rokov je minimalna mzda nejake 3 libry a nieco, 18-21 rokov je minimalna mzda 4,21 libier, a od 21 rokov je uz tych 5,35 (informacia pre mladych, ktori snivaju ze pridu tam a najdu si pracu v bare za 6 libier, tam vam nikto na zaciatok neda viac ako minimalnu mzdu). inac pracu som hladal asi tyzden a pol co som behal po baroch a restikach, a nikto sa neozval (az po 3 tyzdnoch z jednej restiky, ale to som uz mal pracu ).

Pracu som si nasiel v jednej agenture (berry recruitment), celkom fajna agenturka, aj ked mali niekedy zmatok v mzdach za hodinu...ale som spokojny (ked nenajdem nieco lepsie tak o rok cez tu agenturku zas), je dobre mat vzdy CVcka a do agentur aj nejake odpoucanie, prip. 5 years proofable history.

Kamarati? urcite 2, lebo izba s dvoma postelami je cenovo vyhodnejsia ako single bedroom, ale zas viac ludi, to by uz trebalo riesit dom a tak..

pokrytie nakladov? robil som tam asi 8 tyzdnov a vratili sa mi naklady, cosi som pokupil, cosi doniesol, sice som jedol sockarske polotovary hehe...
Napísať odpoveď