Nikon D40

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
tebo
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nikon D40

Príspevok od používateľa tebo »

Zdravím.
Plánujem si koncom leta kúpiť dobrý foťák.
Čo poviete na NIKON D40 :?:

http://www.megafoto.sk/Nikon/d40-18-55
http://pocitace.sme.sk/clanok.asp?cl=3089447

Ďakujem za názory a poprosím ak by sa našiel nejaký odborník, nech mi tu nepíše technické veci, ktorým nebudem rozumieť, ale niečo pochopiteľné. Som len amatér, ale plánujem sa zlepšovať... :)
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Nazdar, vitaj na fore :wink:

No takze zacneme tym ze kupujes ZRKADLOVKU co je pre domace pouzitie blbost, pokial niesi nejaky profesionalny fotograf !

doporucal by som ti vybrat nejaky slusny digitalny fotak z Olympusu, mam s nimi dobre skusenosti, a urobia krajsie fotky ako ty s tou zrkadlovkou ;)
tebo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Ahoj.
Ďakujem :)
Nemyslím si, že sa mi oplatí kupovať digtál. Veď tá zrdaklovka má aj režim AUTO a postupne by som sa s ňou učil pracovať a určite je to už kvalitnejší foťák ako nejaký digitál... Nemyslíš??
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ak chces silou mocou zrkadlovku(ako ja) - lacnu,viac menej amatersku a spoliehas sa na to,ze sa s nou naucis(ako ja) tak odporucam trojicu
Nikon D40X
Canon 400D a
Olympus E510 ...

o tychto uvazujem ja .. k D40 - podla mna dost slusny fotacik a pre fotoamatera bohate staci, ale kym sa s nou naucis robit tak vedz ze pokazis vela zaberov a s AUTO rezimom budes vyzerat ako trapko(nic v zlom).. skor by som mozno na zaciatok uvazoval o EVF zrkadlovke - napr Panasonic FZ50 ;)
tebo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Nie nie nie, ja nechcem ten panasonic, veď to nie je zrkadlovka, ale nejaký ultrazoom.

Netvrdím, že moje prvé fotky budú hneď hodné Nobelovej ceny za fotografiu (ak teda taká vôbec je :D ), ale tak nejak začať predsa musím. A čo pokazím? Nič. Veď budem skúšať, kým nebudem spokojný.
Začnem s automatikou a postupne sa doto dostanem (snáď 8) )
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

hm. doporucujem canon eos400d, hlavne kvoli objektivom, ktore su u zrkadlovky najvacsia polozka - cena tela sa v nich strati, ver mi:)
telo mas za 25tisic, sada 3objektivov na plne vyuzitie - sirokouhly, makro, tele cca 120 tisic(pocitam lacnejsie typy - u L rady napr 400 tisic).
pokial sa ti fotenie zapaci, telo venujes babicke a kupis plnoformatovu zrkadlovku od canon - objektivy budu sediet.
tebo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Fotenie sa mi páči, ale tak zase nenaškrabem toľko peňazí aby som si mohol kúpiť ďalší objektív :?
Možno potom o rok by som si zarobil na tento:
http://www.megafoto.sk/Nikon/18-200-dx-vr-nikkor
Maki
Darca
Darca

tebo: jj je to ultrazoom, ale je to dost kvalitny fotak..

a ak fakt zrkadlovku tak enter00 ma pravdu.. canon by som bral aj ja a s takym telom si vystacis aj so setovym objektivom, nemusis hned vrazat do lepsich, samozrejme ked budes chciet tak nieje problem nan tresnut akykolvek canonacky objektiv.. a ak chces silou mocou nikon tak pouvazuj nad posetrenim a kupenim D40X alebo D80.. predsalen 6MPx nieje malo ale 10 je vzdy krajsie cislo ;)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Maki napísal:...Canon 400D...
A vysvetli mi prosímťa prečo 400-ku, keď mu bohate bude stačiť ak oamatérovi 350-ka. Fotil som s oboma a rozdiel som mierne pocítil samozrejme v Mpx a v sériovom snímaní. Detail - protiprachový systém, ale ten mu bude zatiaľ nanič, nakoľko bude mať setovú 18-55 ku a druhý objektív plánuje - vidíme kedy.
Osobne fotím s FZ50, tiež by som odporučil, ale keď silou mocou DSLR, tak EOS 350D. /8Mpx CMOS snímač :wink:/
D40 sucks :P
Maki
Darca
Darca

350/400D nevidim osobne velky rozdiel tak isto ako ty, ale ked sa zovsade vali na teba 400D tak som na starsi model aj zabudol ze sa este da kupit...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

jin napísal:A vysvetli mi prosímťa prečo 400-ku, keď mu bohate bude stačiť ak oamatérovi 350-ka.
350d sa este vyraba? nevidim zmysel kupovat nieco, ked za rovnaku cenu mas nastupcu, ktory je lepsi.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:350d sa este vyraba? nevidim zmysel kupovat nieco, ked za rovnaku cenu mas nastupcu, ktory je lepsi.
Či sa vyrába neviem, no pre usera, ktorému radíme bude 350D úplne stačiť. Nižšia cena, no zároveň lepší výkon ako D40. A pri tom 400D má tiež svoje muchy. Napr vsadili na voľbu bleskového stroboskopu miesto klasického AF reflektoru, čo osobne nepokladám za najšťastnejšie riešenie. A zhoršila sa aj ergonómia tela. Plus keď už kupuješ 400D, tak 18-55 je na taký foťák vážne slabý objektív....Ale pokiaľ má horizont byť dobrý a dokúpiť dáku kvalitnú 17-85, tak 400D sa oplatí. No ak na ňom bude používať AUTO, tak foťák okamžite degraduje o pár skupín dolu...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

radit nieco, co sa dopredava, to nie.
ale mas pravdu, co sa tyka ergonomie, resp hodne zalezi ako velku ma ruku a prsty. mne perfektne vyhovuje aj 350 aj 400d.
ad objektiv - ano, na tom cele vyuzitie stoji, canon ma vyhodu velkeho mnozstva objektivov v "obehu" medzi ludmi, na ebay sa da kupit cele vybavavenie za 400-500 euro - aj 5 objektivov.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

enter00: No a presne pre to by so mišiel radšej do canonu. Či už 350D, alebo ak naškrabe, aj kľudne 400D, nech sa páči. Príslušenstvo je u canonov veľké +. D40 má obrovitánsku nevýhodu, že podporuje iba AF-S objektívy ergo nemá pohon zaostrovania na bajonete :?
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

no nikon d40 je skvela volba len prislusenstvo mas nan nakazene drahe...
tu istu sluzbu ti spravi napr uz aj canon cenovo ta to vyjde na rovnako ale prislusenstvo ma rozhodne lacnejsie... :)
Maki
Darca
Darca

http://www.azfoto.cz/_web/_webshop/pomo ... &x=80&y=21 - no ja by som aj tak bral 400D a hotovo.. je to velmi dobry fotak za rozumnu cenu..
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

D40ka je brutal orezany smejd, pohadam sa aj do krvi, nikto ma nepresvedci. Ber radsej 400vku, setova 18-55 nabera podla par recenzii druhy dych na tom 10mpix snimaci.
Enter - aj s L-kami sa zmestis v poho do 120k - 17-40 30k, 70-200 2.8 70k a EF 50 1.4 cca 15k, makro je imho velmi specificke a pokial sa mu dotycny nechce naplno venovat, tak je zbytocne aby kupoval specialne sklo na to. Vyssie menovanu zostavu mam v plane ja kupit, akurat mam dilemu, ci potrebujem to tele 70-200 a ci radsej nezobrat prime L-85mm na portrety.
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

canon by som ti odporucil aj ja mal som moznost fotit ako 350D 400D tak aj 30D vyhodou je vela objektivou mno ale tak zalezi aj podla toho co chces fotit a kompakt by som si ani ja nekupil to je dobre na dovolenky musis si zobrat ze zrkadlovka ja velka bezedna diera na peniaze ale predavaju aj nejake baliky zober si ze dajme tomu 350D s kitovou 18-55 ta vyjde na nejakych cca 22k ak chces fotit nejake akcie tak sa zide aj externy blesk nap. 430EX (cca 9k) ak vonku tak sa zide clona (nvm k) ak budes fotit vela tak taku 2 or 4gb kartu (male polozky) mno ale oplati sa grip (4k) a este jedna baterka do gripu podla toho co budes fotit sa zide nejaky lepsi objektiv ci to bude nejaky sirokouhly alebo nejake telecko su vysoke cenny ;) a nakoniec ti to zostane v skrinke musi ta to bavit a mat nejaky ciel
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

do lacneho tela zrkadlovy nema zmyslel investovat, kedze cena tela sa aj tak strati v objektivoch a prislusenstve.
minimalne by som zacal na canon eos 400d
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

enter00 napísal:do lacneho tela zrkadlovy nema zmyslel investovat, kedze cena tela sa aj tak strati v objektivoch a prislusenstve.
minimalne by som zacal na canon eos 400d
mno to je pravda ale tak tak medzi 350D a 400D neni veky rozdiel mozno o 2mpx snimac slabsi ale tak velke rozdiely tam niesu mozno este ine telo 350tka ma mensi dislpey ale tak ma ich dva a nema ten snimac na oko :D ale tak 400ku by som aj ja bral neni tam velky rozdiel v canone maju akciu 350D+18-55+430blesk za nejakych 28k alebo este slabsi fotak 300D + grip (aj s druhou baterkou) + 18-55 + blesk (nejaky shit) mno na zaciatok staci a stoji nejakych 13k (nvm ci s alebo bez dph)

ale uvazoval by som skor potom nad 30D ;)
Napísať odpoveď