Opaľovanie solarium vs samoopalovacie kremy
chcem sa spytat pred rokom mi wyberali znamienka( sosovky) ostali mi po nich jazvy ktore sa nazyvaju( newem presne ako sa to pise)kaloidne su proste navrete a cervene alebo ruzove tak len to sa chcem spytat ze ci nemozem za to dostat rakovinu koze ( ked chodim do solarka)......a este to sa chcem spytat ze ako by sa malo chodit do solarka v a kych odstupoch po kolkych dnoch??
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Tak kedze mas znamienka je tam urcite riziko ale z tych jaziev to nedostanes to je geneticka predispozicia to mam aj ja ..pise sa to keloidne..ide o to ze sa jazvy zacnu roztahovat aj ekd ide o plasticke stehy a vyzeraju otrasne... chod za koznou ta ti povie aby si sa nevystavoval slnecnemu ziareniu alebo pouzival vysoke faktory.... a ked chces aby ti jazvy vybledli chod na laserdusanko napísal:chcem sa spytat pred rokom mi wyberali znamienka( sosovky) ostali mi po nich jazvy ktore sa nazyvaju( newem presne ako sa to pise)kaloidne su proste navrete a cervene alebo ruzove tak len to sa chcem spytat ze ci nemozem za to dostat rakovinu koze ( ked chodim do solarka)......a este to sa chcem spytat ze ako by sa malo chodit do solarka v a kych odstupoch po kolkych dnoch??
[quote="P3Bo"]Tak kedze mas znamienka je tam urcite riziko ale z tych jaziev to nedostanes to je geneticka predispozicia to mam aj ja ..pise sa to keloidne..ide o to ze sa jazvy zacnu roztahovat aj ekd ide o plasticke stehy a vyzeraju otrasne... chod za koznou ta ti povie aby si sa nevystavoval slnecnemu ziareniu alebo pouzival vysoke faktory.... a ked chces aby ti jazvy vybledli chod na laser
[/ale vies znamienka tak to aj na slnku mi to skodi a chodim an slnko dlhe roky a lekar an te jazvy mi povedal ze su take iniekcie ktore mi tam pichnua ono sa to vyhladi
ja sa opalujem cez leto na slniecku ...ale uz mi prekaza ze som bleda a nie je to ani prijemne ked mam make-up na tvari a krk je bledy ..samozrejme neprehanam to z make-upom ale tak je to take ze no... a preto by som chcela ist do solarka, ale este som tam nebola tak mam z toho trosku obavy ..neake uzitocne info predtym ?? neviete 
no betacaroten by mal byt vytamin ktory by si mal uzívat tak mesiac pred tym ako sa zacnes opalovat....aby si telo vytvorilo viac laatok potrebnych na zhnednutie pokozky....malo by ti to trochu pomoct...ale hlavne ti to dlhsie udrziava pokozku hnedu....ked uz si sa opaloval aspon 5_6kraat...dusanko napísal:pomozemi ked budem brat betakaroten?? zhnednem wiac??
-
Dante3000rpm
Medium Star
-
Stoporko
VIP
na margo solarií a vitamínu D - v škole nás pred rokmi učili, že vitamín D sa vytvorí v pokožke (alebo také dačo) keď na nás svieti slnko, no my sa musíme hýbať. Ináč je jeho tvorba výrazne redukovaná. Takže: lopatu do ruky a v lete ísť kopať kanále
Do solária nechodím a ani neplánujem, cez leto sa na táboroch opálim až až. Ono byť celý rok bronzový je teraz síce v móde, ale je to proti nášmu organizmu: kým boli soláriá, ľuďom pokožka hnedla len zo slnka. A vnašich zemepisných končinách slnko v zime svieti tak ako svieti a neopáli nás tak silno ako v lete (neplatí pre štíty hôr). Naše organizmy si na tento fakt zvykli a "skrášľovanie" si pokožky celoročne je pomerne dosť veľkým zásahom do nášho biorytmu.
Do solária nechodím a ani neplánujem, cez leto sa na táboroch opálim až až. Ono byť celý rok bronzový je teraz síce v móde, ale je to proti nášmu organizmu: kým boli soláriá, ľuďom pokožka hnedla len zo slnka. A vnašich zemepisných končinách slnko v zime svieti tak ako svieti a neopáli nás tak silno ako v lete (neplatí pre štíty hôr). Naše organizmy si na tento fakt zvykli a "skrášľovanie" si pokožky celoročne je pomerne dosť veľkým zásahom do nášho biorytmu.
ako podla mna je solárium taká blbosť a nechápek tých čo tam stále chodia len aby vyzerali ako čokoládka- ved tá koža trpí ako hovado
ale viem pochopiť napr. ked idedm na dovolenku aby som sa hned nespálil tak ide raz do solárka
a samoopalovací krém je ešte väčšia blbosť lebo ked to nenanesieš správne tak ti vzniknú také čmuhy a vyzeráš ako lacná štetka
ale viem pochopiť napr. ked idedm na dovolenku aby som sa hned nespálil tak ide raz do solárka
a samoopalovací krém je ešte väčšia blbosť lebo ked to nenanesieš správne tak ti vzniknú také čmuhy a vyzeráš ako lacná štetka
-
Shark NX
Addict
Niektori chodia do solarka ako pripravu na dovolenku ... Napr minuly rok ked som siel do Bulharska tak som sedel denno denne v Solarku aby ma v Bulharsku neslahlo ... A dost to pomohlo ... Skoro som sa tam nespalil a pritom sme niekedy z bandou stravili pol dna na plazi na priamom slnku.mito85 napísal:ako podla mna je solárium taká blbosť a nechápek tých čo tam stále chodia len aby vyzerali ako čokoládka- ved tá koža trpí ako hovado
Hmm...Na druhu stranu pokozka trpi bez opalovania..Absencia vitaminu D.Ked chodievam do solarka mam pokozku ovela zdravsiu ako ked som bez slnka,solarka.mito85 napísal:ako podla mna je solárium taká blbosť a nechápek tých čo tam stále chodia len aby vyzerali ako čokoládka- ved tá koža trpí ako hovado