Vysvetlenie rodicom ze nemusim spat :-D

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mailer
Star
Star

Vysvetlenie rodicom ze nemusim spat :-D

Príspevok od používateľa mailer »

Zdravim,
tak mam takyto problem rano ked nejdem do skoly zapnem komp nieco poskusam v php,css,html a to robim cely den,precitam si noviny popisem na icq a podobne zalezitosti ... hry nehravam,na pokec nechodim proste pracujem .

A akonahle pride 22:00h vecer tak rodicia kricia aby som to uz vypal ale aj ak to vypnem tak nezaspim proste mi staci 5h denne spat a som v pohode.Ako im vysvetlit ze pri tom PC chcem byt dlhsie?PC vypnem a zapnem TV tam im je jedno kolko sedim... :? mam 14r,co poradite?Cez tyzden chodim do posilovne,sportujem ucim sa a pod zalezitosti tak aspon cez vikend sa chcem vyblaznit... :oops:
Carver11
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Carver11 »

hlavne ti poradim, aby si to nabuduce zaradil do spravneho fora
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

1, preco si to dal to boardu Erotika a vzťahy???
2, necuduj sa ked mas 14, je to uplne normalne
3, ak sa naozaj poctivo venujes aj inym veciam (dobre znamky v skole, chodis von atd.) tak by si mohol skusit u rodicov argumentovat prave s tym... ze si vzorny a ze si zasluzis byt co ja viem do 23:00 hore - ved robis rozumne veci na pc... viac poradit neviem
4, musim ta pochvalit ze sa venujes uzitocnym veciam a nehras cely den hry
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Nuž nechcem teraz pôsobiť ako 40 ročný foter, ale spánok je pre teba v tomto období veľmi dôležitý, aj keď tvoje argumenty naplno chápem. V tvojom veku som mal ten istý problém. No teraz svojim rodičom ďakujem, že boli na mňa takí, aký boli. Radšej si skús lepšie rozvrhnúť čas cez deň, aby si stíhal všetko podľa svojich predstáv. Viem, človek sa nemôže naprogramovať ako stroj, no približný harmonogram is môže stanoviť.
Ak ale silou mocou chceš, aby ti to dovolili, tak im skús "ich jazykom" zdôvodniť, prečo. Ukáž im čo robíš a dokáž, že to má zmysel a aj že ho bude mať.
Osobne by som reagoval však podobne ako tvoji rodičia....Nič v zlom...
mailer
Star
Star

jin->pohoda,ak treba pomozem aj v domacnosti ja to stiham len tomu nechapem :-D
whisper->1.tu sa riesia problemy zo vztahmi,...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

mailer napísal:jin->pohoda,ak treba pomozem aj v domacnosti ja to stiham len tomu nechapem :-D
whisper->1.tu sa riesia problemy zo vztahmi,...
tomu nerozumiem / to nechapem :wink:
jin ich dovody celkom vystihol... aj ty budes na svoje deti taky za 20 rokov 8)
sorry, mas pravdu. nikde nie je napisane zez tu maju byt len vztahy mezdi chalanmi a dievcatami (pripadne kombinacie :roll:)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nevysvetlis im to ... radsej ich posluchni a najdi si inu zabavku na vecery :) ... pripadne si odsleduj kedy sa zvyknu budit (wc, pitie, preventivna prehliadka a pod) a nejak si do toho zapasuj svoje posobenie pri PC :D
ale na tvojom mieste by som si uzival moznost dlheho spanku :D
MS FRANKY
King
King

Re: vysvetlenie rodicom ze nemusim spat :-D

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

mailer napísal:Zdravim,
tak mam takyto problem rano ked nejdem do skoly zapnem komp nieco poskusam v php,css,html a to robim cely den,precitam si noviny popisem na icq a podobne zalezitosti ... hry nehravam,na pokec nechodim proste pracujem .

A akonahle pride 22:00h vecer tak rodicia kricia aby som to uz vypal ale aj ak to vypnem tak nezaspim proste mi staci 5h denne spat a som v pohode.Ako im vysvetlit ze pri tom PC chcem byt dlhsie?PC vypnem a zapnem TV tam im je jedno kolko sedim... :? mam 14r,co poradite?Cez tyzden chodim do posilovne,sportujem ucim sa a pod zalezitosti tak aspon cez vikend sa chcem vyblaznit... :oops:
No bol som takí istý ako ty.. ale prišiel som na strednú a tam mi ukázali že nestačí.. Zaspával som na hodinách bolo to strašné.. a to nevravím o praxy skoro som si odrezal palec :? Bo som už nevladal stať na nohach. Radim ti spi radšej o hodinu dve viac..
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

mas 14. spanok je pre telo zivotne dolezity. takze nevymyslaj, ked budes mat 17-18 mozes byt hore do 23.00 a vstavat o 6tej.
okrem toho produktivita a myslenie v noci su o nicom, nic aj tak neporiesis, teda skor vstan skoro rano, dalej ked vecer ulozis problemy do hlavy, mozog "pracuje" aj pocas spanku a rano to mozno vyriesis hned:)
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

aj ja mam ten problem, sice neprogramujem, ale len tak sedim za pc, ale niekedy im to vadi, inokedy nie. ale ja by som radsej do tej 23-tej bol vonka ako za pc. za pc ma to v poslednu dobu prestalo bavit.... omne si myslia, ze som "zavisly"...ako rodicia..
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Organizmu staci spat 1,5 hodiny, niekde som to cital...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

energy00 napísal:Organizmu staci spat 1,5 hodiny, niekde som to cital...
ale ľudskému určite nie. Skús spať jeden a pol hodiny a praktizuj to týždeň.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

smejo napísal:nevysvetlis im to ... radsej ich posluchni a najdi si inu zabavku na vecery :) ... pripadne si odsleduj kedy sa zvyknu budit (wc, pitie, preventivna prehliadka a pod) a nejak si do toho zapasuj svoje posobenie pri PC :D
ale na tvojom mieste by som si uzival moznost dlheho spanku :D
Smejo ty mi hovoris z duse :D.Vo veku 14 rokov som si tiez odsledoval kedy rodicia priblizne hcodia na WC a tak sa pozriet ci zijeme a podobne ... tak som si v tom obdobi +-5 minut vypol hudbu a ked som pocul nejaky zvuk co sposobily rodicia tak som si rychlo lahol do postele a vypol monitor :D.Dvere sa otvorili zatvorili a sadol som si za PC a pohoda :).Ale teraz neriesim rodicia nechavaju na mne dokedy budem a myslim ze urobili rozumne
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

fakt: najvydatnejsi spanok je od 10:00pm - 2:00am, proste biorytmus, ako sme boli usposobeni, my ludia, da sa to rozladit az prisposobit "jemne", ale telo je postavene na tento cas, ci clovek chce, alebo nechce.

rada: len sa rozbijajte, ako ja, do rana do tretej/stvrtej hore, tak 6 rokov v kuse, posledne jedlo tak okolo jednej rano, budete to lutovat jak...<censored>. Vrelo neodporucam. Proste ist spat pred desiatou je vyhra najvacsieho razu, po jedenastej ok, do dvanastej ako tak, po pol noci uz ani spat nemusite ist, ten spanok nema skoro ziadny efekt, je to len vylehuvanie v posteli, ste si mohli viaceri vsimnut, ze ked idete spat po pol noci, tak mozete drochmat aj do 2hej do poobedia a ste na <censored> cely den...good luck! ;)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

maval som casy kedy bol som pri kompe skoro stale, vonku som isiel na 2 hodiny a inak stale na kompe asi 17 hodin vkuse, potom som isiel spat asi 3 hodiny a zase vstal a rovno ku kompu, som to ak praktizoval niekolko rokov a mama furt zacala ondiet do mna ale ja som to poriesil tak ze som vypol komp, isiel do postele bol tam asi 10 minut dokym mama zaspala a potom pokracoval asi este takych 5 hodin, vsetko boli prevazne hry a sedenie na nete :D takze vyskusaj tuto moznost so mnou mama proste nepohne co sa tyka kompu :D

obcas som trpel aj nespavostou, ked vkuse hrate akcne FPS alebo pozerate scifi ptakoviny v telke tak sa tazko spi, ale tie sny no nocomment :D , v skole som spal, alebo sa hral s telefonom, vonku sme fyzicku namahu nepraktizovali takze sa to dalo v pohode, ide to tak aj teraz podobne, len cez den som viac vonku ako na kompe a potom do noci do takej 3.-5. a idem spat :D

- mal som aj casy ked som chodil hrat do internetovej cafe, hned po skole a z do noci, za rok som im tam nechal asi 50 000 SK :D
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

ako bolo povedane, skus to:) vydrzis dve noci a potom zaspis aj postojacky.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

hovadina jak mraky :lol:
autorovi temy: pre mna za mna spi 5 hodin denne, ale ak mas 14, tak si sa v podstate este iba zacal poriadne vyvijat, a som zvedavy ako budes s takym spankom vyzerat o par rokov :wink:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Hej, ale šak on písal že nezaspí, nie že nechce spať. :wink:
Hm, inak ja osobne by som riešil ako niektorí predo mnou, večer spať o desiatej a ráno pokračovať, kludne aj o štvrtej. :wink:
Ja chodím cez týždeň spávať okolo pol jedenástej a ráno nemám problém vstať aj o piatej a som plný energie.
Cez víkend blbnem aj do pol jednej a potom drichmem až dovtedy, čo ma príbuzenstvo náhodou nezobudí. (9:00)
mailer
Star
Star

proste teda ak nejdem do skoly tak ma vyzenu od PC a ak si zapnem potom TV a sedim tam aj dalsie 2h tak im to je fuk,maju to v <> ale ak by som sedel za PC tak zle nedobre
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

no tak ja cez skolu chodim tak okolo 22:30 a cez vikend niekedy Aj o 04:00 ... napriklad vcera (vlastne dneska) pozeram na hodinky 03:00 v noci a psomeniem si ze sa menil cas...takze 04:00 :o ... a o 07:00 rano som musel vstavat :roll:

edit // ale necitim sa nejako unaveny zatial....zatial
Napísať odpoveď