Overclocking
To som uz cital, ale tam to nieje vysvetlene konkretne na moj model (P4 531 3.0Ghz) a na moju dosku (Gbyte 965P-DS3 s775 Conroe), tak prosim poradte ako to pretaktovat, ci staci len pomaly zvysovat takt alebo by sa hodil aj nejaky program na odskusnie stabilnosti??mystique napísal:http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
precitaj si co napisal tomase a oznacil ako dolezite v sekcii overclocking
diki
Takže skúsenosti mám, už moje druhé pentium 75 Mhz bolo pretaktovane na 90 Mhz
Včera sa mi podarilo pretočiť môj A64 3000+ (Venice) na 3500+ (9×245, HT 3×, voltage nemenena ani na ram ani na cpu) Šlape to zatial v pohode, len ma hneva taka malickost, a to ze sa tym oc nezmenil moj pr rating, a stale to ukazuje na 3000+
Včera sa mi podarilo pretočiť môj A64 3000+ (Venice) na 3500+ (9×245, HT 3×, voltage nemenena ani na ram ani na cpu) Šlape to zatial v pohode, len ma hneva taka malickost, a to ze sa tym oc nezmenil moj pr rating, a stale to ukazuje na 3000+
-
Inspectah Deck
Expert
OCing
Povedal som si ze tu tiez nieco napisem... 
Overclocking je jeden z najkrajsich extremnych sportov v PC odvetvy... OC nieje nieco co mozete robit pol hodinku a povedat si ze som dobry OCckar... spravne vyladit overkloknuty system je nieco ako zbalit babu
...trva dobry mesiac-dva kym sa dobojujete na spravne nastavenia v biose a totalnu stabilitu systemu... pretaktovat CPU o 100Mhz a pustit mu 2V do jadra nieje problem
...pri taktovani je potrebne si uvedomit ci nadobudnuty vykon je vlastne natolko cititelny ze si dovolim znizit zivotnost komponentu... pretaktovat CPU o 1Ghz a potom nechavat po nociach takto bezat kompik na ktorom iba upujem pre lamky.net tiez nieje dobry napad...ludia co chcu poradit od niekoho cez net aby im pomohli taktnut system tiez nieje dobry napad... kazdy system sa sprava trosicku inac ako ten prvy ci druhy taktovany...hlavne je zapamatat si ze treba vela chladit chladit chladit
(prispevkom som necel nikoho urazit)
Mno...moje OC dni zacali ked som sa snazil taktovat stareho dobreho (vysoko hriaceho sa) Durona...vysledok bol ubohy...potom po Duroniku mi padol do oka (vsemohuci) Barton...s medenym chladicom som ho mal stabilne na 3200+...teplota sa tam pohybovalo od 55 do 60°C (cize dost vela ale on to zvladal
)...v pritomnosti mam na stole Opteronik...super CPU pre fanusikov AMD a OCckarov
...zakladnu dosku mam od DSI presnejsie je to DFI Lanparty UT nF4 ultra-D ktore je stvorena na OC
... pridam moj screen z CPU-z...je to najstabilnejsie nastavenie ake sa mi podarilo urobit...myslim ze sa v testoch niekedy aj vyrovnaval aj Athlonu FX-62 ktoreho cena vieme aka je (hlavne ked som kupoval opteron tak stal 30 patykov)... a pridam aj foto tej medenej obludy ktora chladi ten opteronik...teplota CPU pri testovani sa pohybovala od 28°C do 42°C > pri full loade...
OC rulez.. pozdravujem vsetkych overclockerov...
Overclocking je jeden z najkrajsich extremnych sportov v PC odvetvy... OC nieje nieco co mozete robit pol hodinku a povedat si ze som dobry OCckar... spravne vyladit overkloknuty system je nieco ako zbalit babu
Mno...moje OC dni zacali ked som sa snazil taktovat stareho dobreho (vysoko hriaceho sa) Durona...vysledok bol ubohy...potom po Duroniku mi padol do oka (vsemohuci) Barton...s medenym chladicom som ho mal stabilne na 3200+...teplota sa tam pohybovalo od 55 do 60°C (cize dost vela ale on to zvladal
OC rulez.. pozdravujem vsetkych overclockerov...
njn.. aj ja len opatrne taktoval.. terazky necelý rok mám toto: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=182261
..je to na defaultnom napätí, takže rezerva ešte je. Až sa na jeseň ochladí, skúsim to zvýšiť na +3Ghz.. snáď nová Scythe Ninja niečo uchladí..
..je to na defaultnom napätí, takže rezerva ešte je. Až sa na jeseň ochladí, skúsim to zvýšiť na +3Ghz.. snáď nová Scythe Ninja niečo uchladí..
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Intel Pentium DualCore E2160 @ 2400MHz
Bus Speed 266MHz
FSB 1066MHz
Na Primecooleri HC 5+ CU
Idle 30C Burn 43C
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=257079
Bus Speed 266MHz
FSB 1066MHz
Na Primecooleri HC 5+ CU
Idle 30C Burn 43C
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=257079
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Este som sa trochu pohral z mojou E2160

By Shark NX
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=266856
Idle 31C Burn 45C

By Shark NX
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=266856
Idle 31C Burn 45C
netrocharONdr3j napísal:cez vykend som konecne takto kompika a tu su vysledkyCPU: C2D 6320 1.8@3,0GHz bez zvyseneho napatia, idle cca 25, burn 45 stC
RAM: Corsair 2x1GB 800@1075 Mhz napatie zvysene o 0,275V
VGA: X1950Pro 580/1600@621/1600 zatial som neskoncil
no takze som sa este pohral s procakom a dostal som s toho este trosku viac (vid obr), ale ramky uz ide len na 960Mhz a nie 1075 mhz
napatia su vsetky na auto kedze ked som zadal rucne tak to neviem preco nebolo stabilne a ako som neskor zistil tak ani na 3ghz nebol az tak stabilny ako sa zdal
ale uz by to malo byt stabilne, testoval som ho 6 hod programom OCCT, 3d mark05, pc mark05 a super PI a zatial to ide stabilne
hadam to uz je stabilne, grafiku som vratil naspat aby to nahodou nebolo nestabilne kvoly grafani, ale este aj tu pretaktnem 
este dodam moju zvysnu zostavu:
Doska je od GB 965 DS4 a na procaku je chladic AC freezer 7 PRO teraz je teplota v idle 26st a burn cca 50st
a este dodam ze procak je pretaktovanych o peknych 80%
napatia su vsetky na auto kedze ked som zadal rucne tak to neviem preco nebolo stabilne a ako som neskor zistil tak ani na 3ghz nebol az tak stabilny ako sa zdal
este dodam moju zvysnu zostavu:
Doska je od GB 965 DS4 a na procaku je chladic AC freezer 7 PRO teraz je teplota v idle 26st a burn cca 50st
a este dodam ze procak je pretaktovanych o peknych 80%