hojko napísal:foboss: IP prispevku, ktory si poslal je zo zdielanej IP adresy a teda nemas verejnu IP adresu. Keby si mal verejnu, tak porty si otvoris na zariadeni, ktore mas, ci uz to bude router, AP a podobne... Router najdes tam kde je, ci pri PC, na streche alebo v obchode
foboss: Nie, o tom ako naformatovat porty som este nepocul. Zatial som pocul len o diskoch, disketach a flash diskoch, no ze to ide s portom som netusil.
Ak nemas pridelenu verejnu IP adresu, tak port forwarding nema zmysel, pretoze nic neforwardnes a forwarde portu nastavujes len pre odosielanie.
hojko napísal:Zaujimavy test, ale neverim tomu, pretoze rychlost zalezi od ludi co zdielaju...
presne tak, je to aj hodne o nahode, na rychlejsej linke to vidiet. kazdy user ma v klientovi nastavene, kolkym naraz uploaduje. mne sa niekedy podari chytit "slot" u 10-100 mbit usera a ked nema timeout resp menenie tych ktorym uploaduje po istej dobe, stiahnem kludne aj 5-7 giga od jedneho plnou rychlostou.
No ide o to, či ti tvoj poskytovateľ internetu povoluje P2P... P2P je siet tvorena vacsim poctom pripojenych pocitacov a tym co zdielaju. Po vyhladani pozadovaneho suboru ta server prepoji na pocitac kde sa ten subor nachadza a moze sa stahovat... Niektori poskytovatelia internetu to nepovoluju. Napriklad Gaya to pri tej ich 512 kbit linke nepodporuje... Viac nam pomoze ked budeme vediet tvojho poskytovatela internetu...