web stranka v php

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
FFth
Amateur
Amateur

web stranka v php

Príspevok od používateľa FFth »

Kto mi pomoze vytvorit webstanku v php od piky az po hodenie na web......sem uplnej zaciatocnik :cry: aj ked html mi nerobi problem
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Nazdar, no napis troska konkretnejsie co potrebujes, s cim si nevies rady, ...

Celu stranku tu s tebou myslim ze nikto nespravi... ale pomoct ti mozme :)

taktiez skus

www.linuxsoft.cz/php
www.programujte.com
www.jakpsatweb.cz
www.jaknaweb.cz
www.interval.cz

popozeraj si nejake tutorialy, a ked niecom nebudes chapat napis :)
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Ako napísal fruxo, s kompletným vytvorením stránky ti asi nikto nepomôže (je to dosť časovo náročné). Keď sa v php nevyznáš, mal by si pre začiatok vyskúšať nejaké už hotové php skripty (a tie prípadne upraviť). Ak budeš mať nejaké konkrétne otázky, určite sa ti niekto pokúsi pomôcť.
FFth
Amateur
Amateur

NO vdaka, idem pokukat,len budem mat asi problem s tym apachom ale hadam dako sa to spravi :(
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jakub199 »

no takze hned tvoj prvy problem sa vyriesi bez problemov stiani si bud easyphp alebo xamp kde uz mas apache nainstalovany aj zakladne nastaveny a plus este kt tomu aj databaza mysql :::))))

tak good luck :)
chrono
VIP
VIP

Na PC si nainštaluj napr. WAMP5 a skús sa s tým pohrať (a popri tom hraní sa nauč aspoň základy php)
FFth
Amateur
Amateur

Uz som si naistaloval ten wamp 1.7.0,ale vobec sa v tom nevyznam joj, neni daku manual k tomu??naco je vlastne apache??
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

apache je web server. Na to, aby si mohol spustat php scripty na svojom pc (na "localhoste"), tak musis mat nainstalovany webovy server s podporou php. Tym, ze si nainstaloval wamp, tak to mas uspesne za sebou. Dalej by si tam mal mat nainstalovany aj mysql server (co urcite vyuzijes neskor, ak sa budes ucit php..). Na to, aby si zistil, ci si apacha nainstaloval spravne musis spustit wamp a do prehliadaca napisat http://localhost Mala by sa ti zobrazit webova stranka s hlasenim o uspesnej instalacii. :)
Lion
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lion »

nebo se na nejakym freehostingu zaregistruj a tam to mas hned :)
chrono
VIP
VIP

Na vlastnom PC je to o niečo rýchlejšie (v porovnaní s tým free webhostingom) :)
FFth
Amateur
Amateur

No uz mam vsetko naistalovane wamp, php, co dalej? mam doma par stranok spraveny v php od znamych ale neviem ako ich otvorit a v com?ako sa hadzu na web stranky v php? ako html?
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Pri instalacii WAMP si si zvolil domovsky adresar pre tvoj server. Do tohoto adresara budes vkladat tvoje php stranky.

Ak zapnes server, tak zadaj do prehliadaca http://localhost a otvori sa ti ta stranka, ktoru mas v tom "domovskom" adresary.
FFth
Amateur
Amateur

dake chyby mi tam vypisuje s php mam 5 daku naistalovanu, ako si hodim stranku napr na webzdarma v php?a daky jednoduchy program na pisanie php?je ich vela ale chcem nieco overene a dobre,
chrono
VIP
VIP

Aká chyby to vypisuje (presne)? Na editovanie php môžeš použiť akýkoľvek textový editor (ja zvyčajne používam kwrite, alebo kate).
FFth
Amateur
Amateur

toto vypisuje

Kód: Vybrať všetko

http://img250.imageshack.us/img250/4347/011jg8.jpg
ja sa v tom php vobec nevyznam :cry: som myslel ze to je ako html len dynamicke,nenajde sa tu niekto kto mi to polopate vysvetli???na citanie obsiahlych navodov nemam cas
marek63
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marek63 »

zvol nejaky redakčny system a možeš byt uplny začiatočník a maš web jak každy druhy :wink: ..popripade nejake menšie upravy ti už hocikdo poradi
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

marek63 napísal:zvol nejaky redakčny system a možeš byt uplny začiatočník a maš web jak každy druhy :wink: ..popripade nejake menšie upravy ti už hocikdo poradi
to neni velmi dobre riesenie problemu, co ked sa chce naucit php jazyk ?
mozno mu nejde len o stranku mozno chce ziskat viac skusenosti ohladom takychto technologii... kto vie, v kazdom pripade si treba nainstalovat a spustit apache a mysql server...potom si precitat nejake tie tutorialy, a skusat a badat
Napísať odpoveď