Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Stenky napísal:chalani prdte na fotenie slnka a prirody (a na zapad slnka desadnasobne)
dnes letia alternativne fotoz
fotte industrial :)
Takže včera som bol fotiť industrial. Dopadlo to tak, že som dostal 100sk pokutu od železničnej polície (takisto aj Danny_vin). A z tých zaujímavejších snímkov sa mi podarilo aspoň toto (ak by sa niekto nudil, tak mi napíšte kritiku :)):
Obrázok Obrázok
Danny_Vin
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Danny_Vin »

JurijRubanov napísal:Takže včera som bol fotiť industrial. Dopadlo to tak, že som dostal 100sk pokutu od železničnej polície (takisto aj Danny_vin)
jj, pravda je, a to este mozme byt radi, ze sme dostali len 100 Sk. Kua a to sme len fotili.

btw: par foto som sem uz prihodil. Par ich najdete este tu: http://danny-vin.deviantart.com/
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Danny_Vin napísal:jj, pravda je, a to este mozme byt radi, ze sme dostali len 100 Sk. Kua a to sme len fotili.

btw: par foto som sem uz prihodil. Par ich najdete este tu: http://danny-vin.deviantart.com/
Ale neboli ste nahodov na sukromnom pozemku ? :?

JurijRubanov:Ta prva foto sa mi nejako nepaci , ale ta druha je velmi pekna :)
halfend
Expert
Expert

Príspevok od používateľa halfend »

Toto je ímba :lol:
Sice to není moje, ale je to pekne 8)
http://ic1.deviantart.com/fs13/f/2007/0 ... owerer.jpg

A ece neco... Viem ze to neni foto, ale je to moja 5ti-minutovka v MS Painte :P
http://fc01.deviantart.com/fs14/f/2007/ ... alfend.jpg
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

JurijRubanov:
Foto 1- Perfektne vystihnutá atmosféra a aj fotografia ju navodzuje. Nemám jej čo vytknúť.
Foto 2- Tiež zaujímavá foto, no mierne rušivo na mňa pôsobí kompozičná odlišnosť svetla na pravej a ľavej strane. Ľavá ej svetlejšia a to vyvoláva dojem, že celá kompozícia je posunutá doľava, aj keď je stredová. To by bolo asi tak všetko...

Inak aj ja som bol fotiť na železnici v poprade, a tam ma mala policia tazko na haku a to som behal po kolajniciach :lol:

A tu sú sľúbené fotky s/ bez širokouhlej predsádky. Kapku ma štve súdkovitosť, no toto je priestor. Panorámy budú hádam lepšie.
Obrázok Obrázok

A ešte mám jednu / :o iba/ novú fotku. .Tulip.
Hnevá ma tá aberácia...Môžete komentovať :)
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jin napísal: A tu sú sľúbené fotky s/ bez širokouhlej predsádky. Kapku ma štve súdkovitosť, no toto je priestor. Panorámy budú hádam lepšie.
Nespoliehal by som sa na to. Dnes som robil panorámu s predsádkou. A výsledok? Veľmi ťažko spojiteľné zábery. A zakrivenie panorámy samozrejme.
jin napísal:Hnevá ma tá aberácia...Môžete komentovať :)
Aberáciu ľahko odstrániš v nejakom RAW workflowe, stačí len nájsť, akú ti predsádka robí a potom stačí používať stále to isté nastavenie.

To makro je veľmi pekné, farebnosť tiež. Jediné, čo mi na tom prekáža je to, že keby si mi nepovedal, že je to kvetina, asi by som na to neprišiel. Ale ako abstract je to perfektné. Skôr ma zaujali tie foto z nákupného strediska. Pôsobí to futuristicky. Viem si to predstaviť s nadpisom: "Budúcnosť je už tu." :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JurijRubanov: Aberácia odstránená, uploadujem novú verziu.
Inak. To nie je nákupné centrum. Je to vnútrajšok nového národného divadla. Dostal osm sa tam prednedávnom na VIP predstavenie. Mám ho doma nafotené celé :lol:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

jin Akeho divadla??? Lebo som take nieco este nikdy nevidel
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:jin Akeho divadla??? Lebo som take nieco este nikdy nevidel
Národné divadlo - NOVOSTAVBA v Bratislave na nábreží.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Sice nie som nejaky velky fotograf, ale co hovorite na tieto?

//dakujem za kritiku, budem na sebe este pracovat :). A ta tretia fotka je upravovana... No co, nie vsetko vyjde :)
Prílohy
Zapad slnka pri Brezne
Zapad slnka pri Brezne
PC258201.jpg (50.07 KiB) 940 zobrazení
V Oswiencime
V Oswiencime
PA047618.jpg (95.03 KiB) 942 zobrazení
Vyhlad z mojho privatu :)
Vyhlad z mojho privatu :)
P9047362.jpg (135.79 KiB) 968 zobrazení
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JaJeNiektoIny:
Foto 1- :smt023 Skvelé. Netradičný horizont a skvelý kontrast dodali fotografii feeling diaľok.
Foto 2- Mohlo to byť beľmi pôsobivé makro, ak by si bol zaostril na predný osteň, alebo to odfotil z mierne väčšej vzdialenosti a urobil výrez. Takto je tej fotografie škoda...
Foto 3- Pokiaľ je to fotografia neupravovaná, tak si mal niečo robiť s expozíciou a pokiaľ je to PS, tak je to nevydarené :(
Ale každopádne - keep workin':smt119
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

kázeň :)

Inak ak mám pravdu povedať, celé upravovanie fotografií v PS, prípadne iných grafických editoroch, sa mi veľmi nepozdáva. Mierna úprava farieb na fotke, záchrana expozície, to áno, ale radikálne zásahy do kompozície, prípadne vymazávanie a pridávanie určitých častí fotografie, to sa mi už zdá skôr ako podvádzanie reality. Veď fotograf by mal byť človek, ktorý vie perfektne ovládnuť situáciu a nie grafik, ktorý si odfotí jednu momentku a všetko pekné dorobí v počítači. Určite nevravím, že netreba používať žiadny software. Na zvýraznenie nejakých prvkov, prípadne dotvorenie podpisu alebo rámika je to skvelý prostriedok. Ale treba mať mieru, pokiaľ je to únosné.

Koniec kázne :oops: (fotenie je umenie, tak ako výtvarníctvo. Nemýľte si ich však vzájomne! :smt119 )
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: kázeň :)

JurijRubanov napísal:Inak ak mám pravdu povedať, celé upravovanie fotografií v PS, prípadne iných grafických editoroch, sa mi veľmi nepozdáva. Mierna úprava farieb na fotke, záchrana expozície, to áno, ale radikálne zásahy do kompozície, prípadne vymazávanie a pridávanie určitých častí fotografie, to sa mi už zdá skôr ako podvádzanie reality. Veď fotograf by mal byť človek, ktorý vie perfektne ovládnuť situáciu a nie grafik, ktorý si odfotí jednu momentku a všetko pekné dorobí v počítači. Určite nevravím, že netreba používať žiadny software. Na zvýraznenie nejakých prvkov, prípadne dotvorenie podpisu alebo rámika je to skvelý prostriedok. Ale treba mať mieru, pokiaľ je to únosné.

Koniec kázne :oops: (fotenie je umenie, tak ako výtvarníctvo. Nemýľte si ich však vzájomne! :smt119 )
AMEN :) potom sa uz nejedna o art foto ale skor o umenie grafika , teda aspon podla mna...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JurijRubanov: Presne tak. Osobne na svojich fotografiách upravujem iba chyby spôsobené nedokonalosťou: fotoaparátu /aberácia, červené oči, vinetácia, šum atď.../, objektu /retušovanie rušivých línií/ alebo prehodenie spektra na B&W, alebo iné, no vždy homogénne. Nič iné :aasmile4:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no ... dnes sa mi podarilo taketo nieco , ale uz mam nervy na ten fotak :-/
bez blesku to nejde a s bleskom uz vobec nie http://www.miki.diesel2.net/old_school.jpg take nostalgicko-mrobidne :D
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa napalm »

neviem podla mna ak si zaciatocnik tak by si nemal zacinat prirodou z dovodu ze to je to najtazsie co moze byt
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

napalm napísal:neviem podla mna ak si zaciatocnik tak by si nemal zacinat prirodou z dovodu ze to je to najtazsie co moze byt
Najťažšie? Podľa toho čo. Pokiaľ fotíš zvery, tak je jasné, že potrebuješ super sklo s brutálnou svetlosťou a rýchly stroj. No keď fotíš stacionárne veci, kde sa môžeš hrať s expozícíou, koľko chceš, tak nevidím problém :wink:
kenny19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kenny19 »

Co poviete na toto? Sice neviem ci sa toto da nazvat art fotka, ale snad som trafil
Prílohy
pozor fotka je zmensena
pozor fotka je zmensena
Pole 02.jpg
Most 01.jpg
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

kenny19 napísal:Co poviete na toto? Sice neviem ci sa toto da nazvat art fotka, ale snad som trafil
neviem presne, čo si s tými fotkami v PS dorobil, ale vyzerá to veľmi čudne. Pôsobia na mňa, akoby boli preexponované, tá obloha pôsobí rozmazane. Myslím, že netreba za každú cenu hnať fotky do photoshopu, len aby to bolo "zaujímavé".
trat 01.jpg: Celkom vydarená fotka. Asi najlepšia zo série. farby sú divné, no čo už.
Most 01.jpg: čistá klasika, nič nové. Obyčajná fotka celku. CHcelo by to niečo inovatívne, možno väčší detail, alebo menej častý uhol pohľadu.
Pole 02.jpg: Horizont na stred? Mohol si radšej skúsiť zobrať viac púpavy. Takto je tam zbytočne veľa nič nehovoriacej oblohy a detail púpav zaniká.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tie fotky sa mi moc moc lúbia, na prvých dvoch je zaujímavý bloom efekt a to pole mi pripadá doslova ako z učebnice slovenskej prírody. :aasmile29:
Napísať odpoveď