potrebujem pomoct v pascale
potrebujem pomoct v pascale
dostali sme v skole (materialovo technologicka fakulta)vypracovat zadanie z pascale kedze som sa s tym nikdy nezaoberal potrebujem s tym pomoc ak mas cas a chut napis mi na [email protected] dohodneme sa na pripadnej odmene to zadanie znie
Do poľa zloženého zo záznamov typu record (budú obsahovať meno, priezvisko, plat) uložte 10 zamestnancov. Následne ich vypíšte vzostupne podľa výšky ich platu.
Zadanie vypracujte nasledovne:
1. Vykonajte analýzu všetkých potrebných vstupných a výstupných premenných. Stanovte ich dátový typ.
2. Zostavte štruktogram.
3. Zostrojte program v Pascale.
Odovzdajte 2 súbory. V prvom (číslo_priezvisko.doc) bude vypracovaný 1. a 2. bod zadania. V druhom súbore (číslo_priezvisko.pas) bude vypracovaný 3. bod zadania.
Do poľa zloženého zo záznamov typu record (budú obsahovať meno, priezvisko, plat) uložte 10 zamestnancov. Následne ich vypíšte vzostupne podľa výšky ich platu.
1. Vykonajte analýzu všetkých potrebných vstupných a výstupných premenných. Stanovte ich dátový typ.
2. Zostavte štruktogram.
Odovzdajte 2 súbory. V prvom (číslo_priezvisko.doc) bude vypracovaný 1. a 2. bod zadania. V druhom súbore (číslo_priezvisko.pas) bude vypracovaný 3. bod zadania.
este raz to zadanie
Do poľa zloženého zo záznamov typu record (budú obsahovať meno, priezvisko, plat) uložte 10 zamestnancov. Následne ich vypíšte vzostupne podľa výšky ich platu.chrono napísal:Ak sem napíšeš to zadanie, budeš mať väčšiu šancu, že sa na to niekto pozrie.
2. Zostavte štruktogram.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
Kód: Vybrať všetko
program zamest;
type TZamestnanec=record
meno:string;
priezvisko:string;
plat:integer;
end;
const pocet=10;
var zamestnanci:array[1..pocet] of TZamestnanec;
pomocna:TZamestnanec;
I,J:Integer;
begin
for I:=1 to pocet do begin
write('Zadaj meno ',i,'. zamestnanca: ');
readln(zamestnanci[i].meno);
write('Zadaj priezvisko ',i,'. zamestnanca: ');
readln(zamestnanci[i].priezvisko);
write('Zadaj plat ',i,'. zamestnanca: ');
readln(zamestnanci[i].plat);
end;
for J:=1 to I do begin
if zamestnanci[i].plat>zamestnanci[j].plat then begin
pomocna:=zamestnanci[j];
zamestnanci[j]:=zamestnanci[i];
zamestnanci[i]:=pomocna;
end;
end;
end;
writeln('Zoradenie podla platu: ');
writeln (zamestnanci[i].meno,' ',zamestnanci[i].priezvisko)
end;
end.na vlak do nitry na privát.. potom som na to zabudol, preto som písal tak neskoro lebo až druhý deň som zbadal že som jej to slúbilGregi napísal:Boh vie, do akeho vlaku to nastupil. Ale predpokladam ciel, Ukrajina, Rusko(a uz o nom nikdy nepoculi)
-
audiotrack
VIP
je to funkčné.. písal som to v delphi, ale je to syntax pascalu takže je jedno v čom to budeš skúšať. Turbo Pascal, Borland, Freepascal.. čokoľvek.katika napísal:@audiotrack
mas moznost to aj vyskusat ?
Ak ano, aky program pouzivas ?
audiotrack používa delphi, micsrosoft visual studio a pspad na javascript a php. Šír toto posolstvo ďalejchrono napísal:Pokiaľ viem, audiotrack používa Delphi (už to tuším písal).
-
audiotrack
VIP
Hm, programy v Pascale sa dajú robiť aj v MS Visual Studiu (tak to si ho budem musieť asi zohnať [v BSA rozumejte: kúpiť], keďže potom asi nie je nič, čo by sa v ňom nedalo robiť)?audiotrack napísal:audiotrack používa delphi, micsrosoft visual studio a pspad na javascript a php. Šír toto posolstvo ďalej
-
audiotrack
VIP
ahj
Ale iste, len sa Ti akosi tazko dycha s tym jednym plucom a vzdy po pivcisku Ta boli chrbat, pretoze ta, uz len jedna, oblicka to nestiha. No hold, stavaju sa i hosie veci. Ale hlavne ze si stastny a v kruhu milujucej rodiny. Organ sem, organ tam, to Ta predsa nemoze rozhadzataudiotrack napísal: //edit:
na vlak do nitry na privát.. potom som na to zabudol, preto som písal tak neskoro lebo až druhý deň som zbadal že som jej to slúbil