Ako nastavit aby sa pri starte spustal win XP?
Ako nastavit aby sa pri starte spustal win XP?
Mam 2 win XP a Vistu. vzdy ked zapnem pocitc tak si mam vybrat aky chcem win spustit, ked si to neurcim tak sa mi spusti Vista ale ja chcem aby sa my spustil XP. Neviete de to mam nastavit? Dik 
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
jo jo.. to pise aj mne.. earlier windowssunavcek napísal:ok uz to ide, len by som sa chcel opytat , namisto Windows XP mi pise Drivejsi verze systemu (alebo tak nejak) z e kde sa to da premenovat na Win XP??
a windows vista pod tym..
ako mam ten boot.ini editovat aby mi pustalo automaticky hned len XP ??
Kód: Vybrať všetko
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
-
krija
VIP
http://hotvista.net/downloady/vistaboot.exeBootování Win Vista a ostatních systémů
Tento soubor nahrazuje dřívější soubor, který známe z předchozích verzí Windows, boot.ini, ve kterém jsou uloženy informace o nainstalovaných systémech na vašem PC. Soubor BCDedit.exe se na rozdíl od boot.ini nedá editovat ručně, proto vznikl tento skvělý software, který dokáže kompletně měnit BCDedit.exe. Mezi jeho funkce patří například přejmenování jednotlivých systémů, nastavení výchozího systému, změna časového limitu pro vybrání přednastaveného a mnoho dalších skvělých funkcí.
-
Šu-Do
Redeemer
no jasne krija ... toto je ono... si moc sikovny..
idem to skusit...
dakujem pekne
ale ece doplnim jednu vec... ze to boot menu hned jak prejde zistovanie HW (HDD, CDROM) tam kde su tie biele pismenka a cierna plocha.. vlastne ece pri spusteni PC... tak aj ked mam odpojeny HDD kde mam vistu tak stale je tam to boot menu.. ze ci xcem XP alebo Vistu..
tak ako je to na tej prilohe... no idem teda to skusit pomenit 
EDIT:
co sa stane ked tie OS LIST zmazem ??
aj ten earlier Windows aj VISTU ??
potom nebude uz to boot menu ?
EDIT 2:
faajn krija.. vsetko ide.. som si nastavil ako default XP.. dokonca som ten earlier verion of windows premenoval na Windows XP Su-Do a vsetko fici..
expertool pracuje tak ako ma.. dokonale mi nahradza riva tuner..
vdaka moc
idem to skusit...
dakujem pekne
ale ece doplnim jednu vec... ze to boot menu hned jak prejde zistovanie HW (HDD, CDROM) tam kde su tie biele pismenka a cierna plocha.. vlastne ece pri spusteni PC... tak aj ked mam odpojeny HDD kde mam vistu tak stale je tam to boot menu.. ze ci xcem XP alebo Vistu..
EDIT:
co sa stane ked tie OS LIST zmazem ??
aj ten earlier Windows aj VISTU ??
potom nebude uz to boot menu ?
EDIT 2:
faajn krija.. vsetko ide.. som si nastavil ako default XP.. dokonca som ten earlier verion of windows premenoval na Windows XP Su-Do a vsetko fici..
expertool pracuje tak ako ma.. dokonale mi nahradza riva tuner..
vdaka moc