Povolanie
Povolanie
Musim sa rozhodnut z akych predmetov budem maturovat, cize z tych, ktore potrebujem na prijimacky na vysku. Absolutne netusim co by som chcela a tak mi vychovny poradca dal CD ako si vybrat povolanie. Vyslo mi, ze ziadne sa mi neda urcit. Akym sposobom si mam nieco vybrat? Nemam ziadny olubeny ci neoblubeny predmet ani nijako specifikovane zaujmy. Co s tym?
Re: Povolanie
taky clovek neexistuje:)FmZ napísal:Nemam ziadny olubeny ci neoblubeny predmet ani nijako specifikovane zaujmy. Co s tym?
poradim Ti, chod na brigadu na rozne pozicie, vyskusaj. Potom napr sadni za net, otvor si web najvacsich firiem v kazdej oblasti a citaj co robia(kazdy ma nieco ako O nas - filozofia). V niecom sa isto najdes.
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
No, myslím, že podobný problém pri končení školy rieši veľmi veľa ľudí... Píšeš, že nemáš žiadne špecifické záujmy, že ťa žiadny predmet nezaujíma... No, celkom si to neviem predstaviť...
Študovať sa dá predsa nespočetné množstvo odborov, tak sa nad tým musíš zamyslieť a na niečo určite prídeš. Zober si takú tú brožúrku s ponukou štúdia v SR (alebo aj v zahraničí) a prejdi si to škola po škole. Preštuduj si z čoho sa robia prijímačky, pozri si web stránky škôl, priebeh štúdia, predmety.... Zaberie ti to asi viac času, ale postupne si určite vyselektuješ odbory, ktoré by si určite nedokázala a nezváladala študovať a tiež ťa možno na niektorom z nich niečo zaujme a zistíš, že vlastne to by si chcela robiť. Potom je už len na tebe, či sa to rozhodneš študovať v SR alebo by si chcela ísť do zahraničia. No a keď budeš mať bližšiu víziu školy, na ktorú by si sa chcela dostať, tak na základe toho si zvolíš maturitné predmety. Simple as that....
Študovať sa dá predsa nespočetné množstvo odborov, tak sa nad tým musíš zamyslieť a na niečo určite prídeš. Zober si takú tú brožúrku s ponukou štúdia v SR (alebo aj v zahraničí) a prejdi si to škola po škole. Preštuduj si z čoho sa robia prijímačky, pozri si web stránky škôl, priebeh štúdia, predmety.... Zaberie ti to asi viac času, ale postupne si určite vyselektuješ odbory, ktoré by si určite nedokázala a nezváladala študovať a tiež ťa možno na niektorom z nich niečo zaujme a zistíš, že vlastne to by si chcela robiť. Potom je už len na tebe, či sa to rozhodneš študovať v SR alebo by si chcela ísť do zahraničia. No a keď budeš mať bližšiu víziu školy, na ktorú by si sa chcela dostať, tak na základe toho si zvolíš maturitné predmety. Simple as that....
FmZ zbytočne tu budeme teoretizovať , mudrovať , proste v takom veku sa nedá určiť čo by si chcel robiť v tvojom živote ...
je to všetko o náhode , hľadaj napr. pracoviská v ktorých sa môžeš uplatniť v tvojom okolí , ak neplánuješ ísť " von "
ale naozaj je pravda , že sa to proste určiť nedá , záujmy , ktoré máš teraz Ťa prejdú , záľuby taktiež , takže nezostáva Ti nič iné , ako tipnúť , ja som tipol zle , čo už , ako väčšina
je to všetko o náhode , hľadaj napr. pracoviská v ktorých sa môžeš uplatniť v tvojom okolí , ak neplánuješ ísť " von "
ale naozaj je pravda , že sa to proste určiť nedá , záujmy , ktoré máš teraz Ťa prejdú , záľuby taktiež , takže nezostáva Ti nič iné , ako tipnúť , ja som tipol zle , čo už , ako väčšina
suhlas, ja som chcel byt pravnikom, zaujimal ma dejepis a podobne predmety, dokonca som robil SOCku z dejepisu, avsak potom prislo zistenie, ze kolko ludi sa hlasi na pravo / kolko zoberu, navyse v akej forme boli a su prijimacky tak som to nechal tak, dalsie 2 roky - az do skoncenia strednej ma bavilo programovanie tak logicky som si vybral informatiku, konkretnu skolu a fakultu kam som sa aj dostal, ale nastal shock ked som zistil, ze ma prijali len pre jednu vec, aby dostali za mna peniaze ako za studenta, tak som to zbalil po prvom roku, lebo skusky sa jednoducho nedali spravitenter00 napísal:ja som to vedel od 14tich rokov, takze su vynimky.
rozmyslal som co dalej a ako velmi perspektivny odbor sa mi zdala ekonomika spojov teda posty a telekomunikacii, sice postu doteraz nemusim, ale nie je to take zle, a za 2 mesiace uz mozno budem pan inzinier
takze skola sa imho da vybrat celkom jednoducho, staci si vybrat hociake zaujmy, ved pri najhorsom clovek po prvom roku skonci a da si prihlasku na inu skolu, a ten rok naviac nikoho nezabije, iba si predlzi mladost
lol sundevil napísal si , že súhlas , že si od mlada chcel byť právnikom a teraz robíš to čo nemusíš
dúfam, že aj enter robí to čo chcel ako 14 ročný , o tom som ja hovoril , nie čo ste chceli byť a nieste , ale čo ste chceli byť ako 14 roční špunti a tým ste sa aj stali , aby ste ma už komplet pochopili : P
dúfam, že aj enter robí to čo chcel ako 14 ročný , o tom som ja hovoril , nie čo ste chceli byť a nieste , ale čo ste chceli byť ako 14 roční špunti a tým ste sa aj stali , aby ste ma už komplet pochopili : P
ale pozor, dovod preco som nesiel na pravo bol iny ako ten ze by ma to nebavilo-prestalo bavit, keby sa v tom case, ked som sa o to pravo zaujimal - 97/98 dalo studovat v zahranici - napr v CZ tak jednoducho ako teraz, tak by som si tazku hlavu zo slovenskych prijimaciek nerobil a urcite by som sa prava nevzdalschw33k napísal:lol sundevil napísal si , že súhlas , že si od mlada chcel byť právnikom a teraz robíš to čo nemusíš![]()
dúfam, že aj enter robí to čo chcel ako 14 ročný , o tom som ja hovoril
ale ma neser , od detstva máš sen , tak Ťa neodradí niečo takého
A tu je záhada vyriešená šundevil mal síce sen , ale ako som ja písal , už nebol za ním taký horlivý , proste ho prešiel ...
zatvárame bar , vrahom bol kuchár
lol
S pozdravom Ben Matlock
to si ani neskúsil keď to bol sen od detstva , odpoveď : nie , prešlo Ťa , už sa Ti to ani nechcelo , prestalo Ťa to baviťsundevil napísal:suhlas, ja som chcel byt pravnikom, zaujimal ma dejepis a podobne predmety, dokonca som robil SOCku z dejepisu, avsak potom prislo zistenie, ze kolko ludi sa hlasi na pravo / kolko zoberu, navyse v akej forme boli a su prijimacky tak som to nechal tak
A tu je záhada vyriešená šundevil mal síce sen , ale ako som ja písal , už nebol za ním taký horlivý , proste ho prešiel ...
zatvárame bar , vrahom bol kuchár
lol
S pozdravom Ben Matlock
ee, nemas pravdu
odradila ma cela korupcia s prijimackami na pravo a ich system
chces dokaz, ze ma to neprestalo bavit? teraz koncim, a na tento semester som si vyberal nejake volitelne predmety co by ma bavili, tak som si dal obchodne pravo + medzinarodne pravo, takze pravo ma stale nepreslo a takisto programovanie, to sice uz len tak rekreacne, ale stale ma to bavi
odradila ma cela korupcia s prijimackami na pravo a ich system
chces dokaz, ze ma to neprestalo bavit? teraz koncim, a na tento semester som si vyberal nejake volitelne predmety co by ma bavili, tak som si dal obchodne pravo + medzinarodne pravo, takze pravo ma stale nepreslo a takisto programovanie, to sice uz len tak rekreacne, ale stale ma to bavi