Cukrovka
Cukrovka
Neviem ci je to cukrovka alebo co, ale teraz som si precital par "recenzii"o tejto chorobe, a moj problem spociva vtom, ze v poslednom case velmi casto mocim!!a vela pijem!a nevem zcoho!je pravda ze som sa pred troma tyzdnami vratil z Egypta a tam som naozaj vela sladkeho jedol, a podobne!ale ja aj doma jem strasne vela sladkeho!a ako som si zistoval tak mam priznak cukrovky typu 1!stym ze vela mocim a vela sladkeho pijem tzn. Sprite, Cola, Fanta,Kofola,caj..stale taketo!podla vas je to sposobene zaciatkom cukrovky alebo je to len take "premenlive"obdobie?
-
jamess
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: cukrovka
to vyzera na zavislost na tamtych cukrovych napojoch, byt tebou tak prejdem docasne na trebars mlieko alebo len mineralky, caje a takjohny141 napísal:Neviem ci je to cukrovka alebo co, ale teraz som si precital par "recenzii"o tejto chorobe, a moj problem spociva vtom, ze v poslednom case velmi casto mocim!!a vela pijem!a nevem zcoho!je pravda ze som sa pred troma tyzdnami vratil z Egypta a tam som naozaj vela sladkeho jedol, a podobne!ale ja aj doma jem strasne vela sladkeho!a ako som si zistoval tak mam priznak cukrovky typu 1!stym ze vela mocim a vela sladkeho pijem tzn. Sprite, Cola, Fanta,Kofola,caj..stale taketo!podla vas je to sposobene zaciatkom cukrovky alebo je to len take "premenlive"obdobie?
to ze vela pijes je dobre pre tvoje ladviny, je len dobre ze vela pijes, a ked vela pijes vela mocis, takze to je tiez v poriadku
pokial si vsak fakt myslis ze mas cukrovku tak si proste zabehni k doktorke na mocovy test a nemusis sa takto bat
-
zuzkazuzka
VIP
Re: cukrovka
Sladene napoje neobsahuju zvacsa cukor ako taky ale nahradne sladidla. Ak si zdravy malo by sa telo s mnozstvom cukru vysporiadat samo zvysenou produkciou inzulinu. Ale tvoje priznaky mozu byt taktiez sposobene uplavicou -> tj chorobou ktora je sposobena nedostatkom antidiuretickeho hormonu - vasopressinu. Neviem trebalo by sa poradit s odbornikom. Cukor ti zisti jedine z KRVIjohny141 napísal:Neviem ci je to cukrovka alebo co, ale teraz som si precital par "recenzii"o tejto chorobe, a moj problem spociva vtom, ze v poslednom case velmi casto mocim!!a vela pijem!a nevem zcoho!je pravda ze som sa pred troma tyzdnami vratil z Egypta a tam som naozaj vela sladkeho jedol, a podobne!ale ja aj doma jem strasne vela sladkeho!a ako som si zistoval tak mam priznak cukrovky typu 1!stym ze vela mocim a vela sladkeho pijem tzn. Sprite, Cola, Fanta,Kofola,caj..stale taketo!podla vas je to sposobene zaciatkom cukrovky alebo je to len take "premenlive"obdobie?
-
Dahome
Medium Star
diabetes mellitus
diabetes mellitus (2. typu) - je tu niekto s touto diagnózou a inzulínovou liečbou?
Re: Cukrovka
moj stryko tomuto zodpoveda moze byt? poradim ak budem vediet
-
bolek
Guru
A čo potrebuješ presne vedieť?
-
Dahome
Medium Star
Tak sa ho skús opýtať, či využíva (účinne) aj nejaké alternatívne metódy (bylinky a pod.)bolek napísal:A čo potrebuješ presne vedieť?
-
bolek
Guru
Tak čo ja poznám vo vzdialenej rodine, tak daný človek si pichá dvakrát denne inzulín a neskúša nič iné, žiaľ, ani sa nesnaží dodržiavať diétu, ani žiadne rady od lekárky. 
-
Dahome
Medium Star
mno to by veru mal...bolek napísal:Tak čo ja poznám vo vzdialenej rodine, tak daný človek si pichá dvakrát denne inzulín a neskúša nič iné, žiaľ, ani sa nesnaží dodržiavať diétu, ani žiadne rady od lekárky.
no takze taketo metody nevyuziva ani ich nikdy nevyuzival..cukrovku ma uz 10 rokov, inzulin si picha 7 krat denne nieje to sranda, sem tam si stazuje na bolesti vacsinou za zleho pocasia ale inak je v pohode.stravuje sa normalne ako bezny zdravy clovek no snazi sa vyhybat mastnym a pikantnym jedlamDahome napísal:
Tak sa ho skús opýtať, či využíva (účinne) aj nejaké alternatívne metódy (bylinky a pod.)dík
-
bolek
Guru
To mne nemusíš hovoriť, nám v škole o cukrovke, jej následkoch, komplikáciach a všetkom hovoria na každom predmete. Ja nebudem niekomu, koho navyše ani veľmi dobre nepoznám, moralizovať, čo by mal robiť. Hovorí mu to rodina, doktorka mu vraví, že by mal schudnúť (má nadváhu tak 40kg).Dahome napísal:
mno to by veru mal...Ja si pichám 4x denne - 3x pred jedlom a 4. x nočný a snažím sa diétu aspoň ako tak dodržiavať...
Môžem sa spýtať? Koľko máš rokov a koľko rokov sa už liečiš?
-
Dahome
Medium Star
bolek - mám 44 a diagnostikovali mi ju pred troma rokmi... Netreba to brať ako moralizovanie ale ako radu, lenže ťažko radiť niekomu,
kto si nechce nechať poradiť.... Na druhej strane, z vlastnej skúsenosti viem, že v istom veku už človek má svoje štandardy, návyky
a veľmi ťažko sa mnohého zrieka - ide najmä o tie stravovacie návyky a napr pivko, cigaretka, veget pred TV a pod. Osobne mám našťastie výhodu,
že mám celkom dobrú kondičku a rád chodím po horách, takže pohyb mi nechýba... ale pokiaľ ide o jedlo, len veľmi ťažko a nerád sa niečoho zriekam...

kto si nechce nechať poradiť.... Na druhej strane, z vlastnej skúsenosti viem, že v istom veku už človek má svoje štandardy, návyky
a veľmi ťažko sa mnohého zrieka - ide najmä o tie stravovacie návyky a napr pivko, cigaretka, veget pred TV a pod. Osobne mám našťastie výhodu,
že mám celkom dobrú kondičku a rád chodím po horách, takže pohyb mi nechýba... ale pokiaľ ide o jedlo, len veľmi ťažko a nerád sa niečoho zriekam...
-
pesinko2468
Expert
ty mas diabetes 2.typu a pichas si inzulin ? neni nahodou 2.typ na inzuline nezavisly diabetes ?Dahome napísal:bolek - mám 44 a diagnostikovali mi ju pred troma rokmi... Netreba to brať ako moralizovanie ale ako radu, lenže ťažko radiť niekomu,
že mám celkom dobrú kondičku a rád chodím po horách, takže pohyb mi nechýba... ale pokiaľ ide o jedlo, len veľmi ťažko a nerád sa niečoho zriekam...![]()
-
Dahome
Medium Star
Nie diabetes mellitus ako taký je porucha metabolizmu sacharidov, ktorá je spôsobená nedostatočnou tvorbou inzulínu alebo zníženou vnímavosťou na inzulín.pesinko2468 napísal:ty mas diabetes 2.typu a pichas si inzulin ? neni nahodou 2.typ na inzuline nezavisly diabetes ?
Typ1 je inzulíndependentný diabetes, teda keď pankreas inzulín nevytvára (nevylučuje) vôbec alebo v takej malej miere, že človek
je na inzulíne závislý, pretože má trvale vysokú glykémiu a bunky nedokážu spracovať cukor z krvi... býva vo veľkej miere vrodený resp. sa vyskytuje najmä u mladých ľudí a nie je tak rozšírený.
Typ2 je non-inzulíndependentný, teda tvorba a vylučovanie inzulínu je nedostatočné. Niekedy resp. zo začiatku stačí dieta ( + lieky), neskôr príp. doplnenie inzulínu injekčnou formou. V každom prípade je inzulín lepšou voľbou než lieky - inzulín je prirodzenou látkou a nezaťažuje orgány tak, ako tabletky.
-
Solo_Kamen
King
Pri troche štastia by mali slovenskí vedci do niekolkých rokov uviesť do praxe "novú"(skôr vylepšenú) formu liečby cukrovky. V skratke ide o injektovanie buniek produkujúcich inzulín, ktoré budú v ochrannom obale, ktorý ich bude chrániť pred imunitným systémom.
Hosťom relácie vyššie je vedec zo SAVky (ústav polymérov) Filip Rázga.