Router & net

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ikovan
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Router & net

Príspevok od používateľa ikovan »

Zdravim .. mam taky problemik mam router od microcom mam spravenu doma siet // normal koax .// a cca kazdych 5 - 10min. mi vypise ze kabel je odpojeny a zaroven hned pripojeny.. co treba nastavit.. podla mna ide len o nieake odpajanie ktore je nastavene v ramci routeru .. pls help..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hmm, zaujimave... Nepozdava sa mi to pripojenie kaoxom, pretoze ten sa uz nikde nepouziva, vsade sa vyzuviva tp/utp alebo tiez znamy ako ftp cat5 kabel. Problem by mohol byt v tom, ze pouzivas DHCP pre nastavenie automatickych IP adries a je tam nastaveny interval na 10 minut, pri ktorom ti skontroluje nove pripojene PC. V tom momente moze na par sekund vypadnut spojenie, resp. nastane restart... Skus sa pozriet ako to mas nastavene a ci pouzivas toho DHCP, ak ano, tak skus pridelit pevne IP adresy pre tvoju MAC adresu PC/notebooku (prikaz ipconfig /all ti vypise MAC adresu) a skus vypnut interval zistovania pocitacov v sieti.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

ako jasne je to utp-cko.. no diky za tip .. dam vediet ako to je .. thx
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

hm, toto sa stava aj mne, ale asi tak hmm... raz za mesiac? neviem ako je nastavene dhcp lease, lebo nemam pristup k routeru, ale tiez sa mi ukaze, ze sietovy kabel bol odpojeny a hned je zase pripojeny (stahovanie atd. prenosy nespadnu), a na switchi co tu mam hned vedla kompu stale ledka svieti a blika... netreba sa preto vzrusovat :wink:
Napísať odpoveď