tak za toto mas 100 bodov a k+diaboliq napísal:drzali?...skor utocili... iba ak by tvoji hrdinsky predkovia boli nemci
300
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
No takže som už konečne ten film uspešne stiahol a aj dopozeral tak sem napíšem svoju recenziu
Prvá vec čo som zistil je tá že je to robené podľa komiksu ako už niektorí z vás napísali. Od tohoto okamihu čo som si to prečítal som prestal dúfať v niečo naozaj úžasné ...fakt nemám rad fimy ktoré su spracované z komiksov ...kedže o tématike boja sparťania vs. peršania niečo viem tak som sa duševne prichystal na to že to bude riadna volovina.
Ako som čakal veľa vecí bolo podaných ináč ako z oficiálnych zdrojov ,alebo úplne zhovadených (nesmrtlení) ale osobne som bol milo prekvapený pretože som si myslel že to bude horšie. Dej a celý príbeh bitky o Thermophyl je veľmi silný a tak si myslím že chytí aj diváka ktorý nemá vzťah k takémuto druhu filmov. Hudba ako podmas mi nijako neprekážala dobre umocňovala celkovú atmosféru (aj ked jej bolo pomenej) . Každí milovník akčných filmov si podľa mňa musí prísť na svoje lebo v počte zasadených rán ten film prekonáva aj umučenie ježiša krista. Aj so svojou obmedzenou anglictinou som ho dokázal celý pozerať bez titulkov bez toho aby mi unikla pointa dialogov takze to svedci o tom ze vacsia jeho cast sa viac zabíja ako hovorí.
tomuto filmu dávam tak 6/10 a je to iba preto lebo si myslím že by si celý tento historický okamih dejín by si podla mna zaslúžil aj lepšie spracovanie než je len akčák , ale to je len môj názor. Odporúčam vsak pozriet si ho
//a k debate ktorá sa tu vedie ....duklianska operácia mala mat za ulohu nepriatela porazit rovnako ako vela operácii v ludskej historii. Avsak vyprava spartanov isla na smrt tým sa odlisuje od inych vojenskych tazeni . kazdy z nich tam isiel zomriet a zobrat co najviac persanov so sebou preto je kazdy z nich tak velkym hrdinom .
Prvá vec čo som zistil je tá že je to robené podľa komiksu ako už niektorí z vás napísali. Od tohoto okamihu čo som si to prečítal som prestal dúfať v niečo naozaj úžasné ...fakt nemám rad fimy ktoré su spracované z komiksov ...kedže o tématike boja sparťania vs. peršania niečo viem tak som sa duševne prichystal na to že to bude riadna volovina.
tomuto filmu dávam tak 6/10 a je to iba preto lebo si myslím že by si celý tento historický okamih dejín by si podla mna zaslúžil aj lepšie spracovanie než je len akčák , ale to je len môj názor. Odporúčam vsak pozriet si ho
//a k debate ktorá sa tu vedie ....duklianska operácia mala mat za ulohu nepriatela porazit rovnako ako vela operácii v ludskej historii. Avsak vyprava spartanov isla na smrt tým sa odlisuje od inych vojenskych tazeni . kazdy z nich tam isiel zomriet a zobrat co najviac persanov so sebou preto je kazdy z nich tak velkym hrdinom .
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Držali nie v tom zmysle, že tam boli usadení a campovali na okoloidúch Nacistov. Držali pod neustálym tlakom, lebo jednotlivé výpady neboli účinné a tak museli Nemcov dostať pod tlak, nepovoliť a využiť početnú prevahu v ťažko dostupnom teréne.diaboliq napísal:drzali?...skor utocili... iba ak by tvoji hrdinsky predkovia boli nemci
Uznávam, mal som sa lepšie vyjadriť.
-
pinacolada
Guru wannabe
postreh z hodiny dejepisu.neviem sice ako to bolo vo filme ale tej elitnej jednotke perzkeho krala sa naozaj hovorilo v tej dobe nesmrtelni/nezranitelniP3Bo napísal:No takže som už konečne ten film uspešne stiahol a aj dopozeral tak sem napíšem svoju recenziu![]()
Prvá vec čo som zistil je tá že je to robené podľa komiksu ako už niektorí z vás napísali. Od tohoto okamihu čo som si to prečítal som prestal dúfať v niečo naozaj úžasné ...fakt nemám rad fimy ktoré su spracované z komiksov ...kedže o tématike boja sparťania vs. peršania niečo viem tak som sa duševne prichystal na to že to bude riadna volovina.Ako som čakal veľa vecí bolo podaných ináč ako z oficiálnych zdrojov ,alebo úplne zhovadených (nesmrtlení) ale osobne som bol milo prekvapený pretože som si myslel že to bude horšie. Dej a celý príbeh bitky o Thermophyl je veľmi silný a tak si myslím že chytí aj diváka ktorý nemá vzťah k takémuto druhu filmov. Hudba ako podmas mi nijako neprekážala dobre umocňovala celkovú atmosféru (aj ked jej bolo pomenej) . Každí milovník akčných filmov si podľa mňa musí prísť na svoje lebo v počte zasadených rán ten film prekonáva aj umučenie ježiša krista. Aj so svojou obmedzenou anglictinou som ho dokázal celý pozerať bez titulkov bez toho aby mi unikla pointa dialogov takze to svedci o tom ze vacsia jeho cast sa viac zabíja ako hovorí.
-
P3Bo
Guru wannabe
Ale oni z nich spravili nejake monstra v skutocnosti to bolo 10 000 (vzdy ich bolo iba 10 000 preto sa tak volali lebo ked niekto z nich zomrel nahradil ho ihned novy ) slachticov ktori boli vyberany aj podla krasy a ich spravania ako hovoria perzske zdroje :" boli to chlapci od malicka vychvavany strielat z luku a hovorit pravdu " . Ďalej spartania nosili kyris -. brnenie na hrudi, dalej , bojovalo sa v priesmkyku a nie pred nim, dalej treba povedat ze v bitke u thermophy neboli nasadene slony ani ina zver (neviem ako by slona prepravili na takej drevenej plťke ) ani jazda , pretoze v priseskmyku by nemala ziadny zmysel. Treba povedat ze vcase bitky bol leonidas uz postarsi pan. Prilby spartanov neboli vsetky rovnakeho tvaru , dostojnici a vyzsie sarce mali priecny chochol, spartania nikdy neutocili behom ako si videl na konci filmu a v niektorych pasazach predtym u plataji isli pomalym pochodom aby sa nenarusila formacia prave preto boli taky silny v boji muza proti muzovi, spratania nemali vojenske pokriky pretoze to povazovali za umelo vyvolanu chrabrost , jedine co si vazili bol spev , a najvacsia hlupost je oznacenie ich stitov , myslim ze ma byt na kazdom grecke pismeno lambda no a je tam nejaky divny symbol , asi tolko ked si ten film pozriem druhy raz tak vymenujem viac nedostatkovpinacolada napísal:postreh z hodiny dejepisu.neviem sice ako to bolo vo filme ale tej elitnej jednotke perzkeho krala sa naozaj hovorilo v tej dobe nesmrtelni/nezranitelni
//edit : ich mece sa nikdy nezakrvavili (spartanske )
-
seth82
Darca
-
P3Bo
Guru wannabe
Tu nejde o to ze ci chceme pozerat historicke filmy ale o to aby zbytocne neprekrucali fakty tak jak boli . Ja im to neberiem ze natocili taky film tie drobnosti ma nijak nehnevaju ale ide o to aby sa snazili tych faktov prekrutit co najmenejseth82 napísal:neda mi to proste...pisal som to aj v recenzii-ak si chcete vsetci zakladat na historickych faktoch,zacnite namiesto filmov pozerat History Channel alebo Discovery Civilisations...a budete uspokojeni.
-
seth82
Darca
studujem dejepis a ak by som nemal pozerat filmy,ktore sa nedrzia faktov,tak mam o polovicu DvD v mojej sukromnej zbierke menej.Nic v zlom,ale o tych faktoch v 300 by som pomlcal-teorii je plno,nazorov historikov taktiez,nikto tam osobne nebol pritomny a preto spominanie nejakych presnych cisel a motivov na stitoch bojovnikov je diskutabilne...P3Bo napísal:Tu nejde o to ze ci chceme pozerat historicke filmy ale o to aby zbytocne neprekrucali fakty tak jak boli . Ja im to neberiem ze natocili taky film tie drobnosti ma nijak nehnevaju ale ide o to aby sa snazili tych faktov prekrutit co najmenej
-
dudinko
Light Professional
Vcera vecer som bol na tom v auparku.
Kedze som cakal ze to bude maximalna goticka sracka, film ma celkom prijemne prekvapil. Tieto zanre moc nemusim, aj ked niektore sceny mi pripadali strasne divne. Dalo sa na tom aj obcas zasmiat, takze u mna to az taky prepadak nebol. No stale mi to nejak nepride na chut.
Kedze som cakal ze to bude maximalna goticka sracka, film ma celkom prijemne prekvapil. Tieto zanre moc nemusim, aj ked niektore sceny mi pripadali strasne divne. Dalo sa na tom aj obcas zasmiat, takze u mna to az taky prepadak nebol. No stale mi to nejak nepride na chut.
-
P3Bo
Guru wannabe
Preco? Ja som nikde neuvadzal presne cisla . A po druhe to diskutabilne nie je je to overeny fakt ze spartania maly na stitoch grecke pismeno lambdu. Ziadny film nie je presny , ale aj keby sa nam zdal dokonaly tak jeho chyby zistit nikdy nemusime .seth82 napísal:studujem dejepis a ak by som nemal pozerat filmy,ktore sa nedrzia faktov,tak mam o polovicu DvD v mojej sukromnej zbierke menej.Nic v zlom,ale o tych faktoch v 300 by som pomlcal-teorii je plno,nazorov historikov taktiez,nikto tam osobne nebol pritomny a preto spominanie nejakych presnych cisel a motivov na stitoch bojovnikov je diskutabilne...
-
zvonenie33
Light Professional
-
zvonenie33
Light Professional
-
zvonenie33
Light Professional
-
jin
VIP
Nuž dnes som na tom bol a poviem vám, že ma to sklamalo
Za vizuálne spracovanie dávam 10/10. No za príbeh a celkové spracovanie dávam 4/10. Príbeh viac - menej v jednej línii, hľášky znejúce ako z čias komunistickej propagandy alá: Bojujeme za svetejšie zajtrajšky a koniec ma úplne dorazil. Ten koniec, ako došiel Leonidasov posol za jeho manželkou na to pole mi pripadal ako totálne vykradnutý Gladiátor!!! Celkovo mi ot pripadalo až priveľmi preplnené rôznymi klišé a priehľadnými scénemi. Ešte za hudbu dávam 8/10. Možno moje hodnotenie je ovplyvnené aj tým, že som včera videl Babel a tomu sa ťažko dačo vyrovná
Verdikt: 6,5/10
Som mierne spoločensky unavený, tak mi prepáčte graatiku.
Za vizuálne spracovanie dávam 10/10. No za príbeh a celkové spracovanie dávam 4/10. Príbeh viac - menej v jednej línii, hľášky znejúce ako z čias komunistickej propagandy alá: Bojujeme za svetejšie zajtrajšky a koniec ma úplne dorazil. Ten koniec, ako došiel Leonidasov posol za jeho manželkou na to pole mi pripadal ako totálne vykradnutý Gladiátor!!! Celkovo mi ot pripadalo až priveľmi preplnené rôznymi klišé a priehľadnými scénemi. Ešte za hudbu dávam 8/10. Možno moje hodnotenie je ovplyvnené aj tým, že som včera videl Babel a tomu sa ťažko dačo vyrovná
Verdikt: 6,5/10
Som mierne spoločensky unavený, tak mi prepáčte graatiku.
-
pinacolada
Guru wannabe
dnes som koencne tento film zhliadol a musim sa odklonit od tendencie panujucej tu na fore...
ked som to zacal pozerat zaumienil osm si ze to budem brat ako normalny komercny film s cielom zarobit a nie s cielom presne vylicit historiu.po prvych 20 minutach som sa v tomto iba ujistil a pokracoval v sledovani.
zapletka v tomto film vlastne nie je.pekny linearny pribeh.zobrazenie spartanov ako idelov cloveka (orem leonidasa lebo ten s ciernou ceruzkou pod ocami vyzeral viac ako emak
) ako hrdina sa mi celkom pozdavalo a ich spravanie bolo vcelu epicke.priserky boli spravene verne,ale z tych uchylnych knazov sa mi fakt delalo spatne,ostany trolikovia,nosorozce boli v poho.dost husty boli immortals.tie ich masky sa mi fest pacili.
hudba.hudba pekne doplnala dej.neregistroval som ju samostatne ale s obrazom ako hutny celok.tak to ma byt
film bol stavany hlavne na vizualnej stranke a ta mi paradoxne na ceolm filme najvaci prekazala.prilis vela fitrov,bojisko ako by bolo situovane na mesiaci a oblohe som teda vobec nepochopil.jedno velke sive mracno cez ktore presvitali orandzove luce...
po citani recenzii tuna v tejto teme som ocakaval teda ovela menej.som teda dost spokojny.urcite to nepovazujem za stratu casu.12/15 b
ked som to zacal pozerat zaumienil osm si ze to budem brat ako normalny komercny film s cielom zarobit a nie s cielom presne vylicit historiu.po prvych 20 minutach som sa v tomto iba ujistil a pokracoval v sledovani.
zapletka v tomto film vlastne nie je.pekny linearny pribeh.zobrazenie spartanov ako idelov cloveka (orem leonidasa lebo ten s ciernou ceruzkou pod ocami vyzeral viac ako emak
hudba.hudba pekne doplnala dej.neregistroval som ju samostatne ale s obrazom ako hutny celok.tak to ma byt
film bol stavany hlavne na vizualnej stranke a ta mi paradoxne na ceolm filme najvaci prekazala.prilis vela fitrov,bojisko ako by bolo situovane na mesiaci a oblohe som teda vobec nepochopil.jedno velke sive mracno cez ktore presvitali orandzove luce...
po citani recenzii tuna v tejto teme som ocakaval teda ovela menej.som teda dost spokojny.urcite to nepovazujem za stratu casu.12/15 b
-
Killerjoke
Expert
Ked chces fakty nechod na film podla comicsuP3Bo napísal:Tu nejde o to ze ci chceme pozerat historicke filmy ale o to aby zbytocne neprekrucali fakty tak jak boli . Ja im to neberiem ze natocili taky film tie drobnosti ma nijak nehnevaju ale ide o to aby sa snazili tych faktov prekrutit co najmenej