Zosilovac
-
johnny171
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: zosilovac
tazko, ked len za 1000skrebrik5 napísal:Dal by sa zohnat za 1000SK zosilovac do auta a kolko wattovy.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
1 000Sk
Za tisícku by sa dalo niečo zbastliťrebrik5 napísal:Dal by sa zohnat za 1000SK zosilovac do auta a kolko wattovy.
-
uelektronik
Star
presne tak, za 1000 korun nic nekupis (ked ano daj vediet kde). tie zosilnovace do auta su preto take drahe lebo na velky vykon treba velke napajacie napatie a to v aute nie je (je tam iba 12V bateria, ktora ma tak max 14,4V). a s napatim baterky sa da dosiahnut normalne okolo 6W, alebo 20W do mostika. riesenim je teda pouzit spinany menic ktory 12V napatie zvysi, ale ten nie je najlacnejsii a s nim rastie aj cena. inym riesenim su obvody pouzivane v autoradiach (nf zosiky pracujuce v triede H) tam sa na zvysenie napatia pouzivaju iba 2 kondenzatory (co nie je az take drahe) ale zasa vacsii vykon ako 50W necakaj. taky zosik sa asi ale nepredava. ako spomenul fikus-kukis mohol by si si ho spravit sam, nie je to narocne, iba jeden integrac a par suciastiek napajkovat na dosku, a vykon by si mal dosiahnut okolo 50W na 4 ohmoch
-
uelektronik
Star
preco? mas nejake skusenosti? opis a vysvetli. nechapem ako si dospel k nazoru ze sa mu to nemusi podarit, kazdy kto vie pajkovat ma malu sancu ze to pokazi. sumy tam nebudu pokial dodrzi zasady, ktore mu vysvetlim, a tymi interferenciami si myslel ake?jin153 napísal:Ty si chces sam vyrobit zosik?! Tak to ked sa ti podari tak to bude fakt haluz. Chlape sam to nerob!!Aj keby sa ti to nejakym zazrakom podarilo budes tam mat take interferencie a sumy ze sa zblaznis!!
Nasiel som ti schemu tu: http://img458.imageshack.us/my.php?imag ... pli1bj.gif je to schema pre jeden kanal, takze kolko budes mat v aute repro tolko krat ju budes musiet postavit, na jeden kanal to vychadza asi do 600 korun. predavaju to aj ako stavebnicu tu http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie
skus si pozret www.hadex.cz ale podla man radsej sui kup hotovu stavebnicu aj ozivenu ak nemas aspon pokrocile znalosti z elektroniky lebo by to mohlo zle dopadnut nie pre teba ale pere auto a reproduktory
-
vandal666
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
kvalitne radio: 20 000 a viacFrikso napísal:zosilovac do auta za 1000sk? To je nejaka hovadina, nie? Radsej by som investoval do kvalitneho radia a kvalitnych reprakov pre cisty zvuk. 50-60W co ti da dobre radio do auta staci. Moj nazor, neber to, ze do teba chcem hustit alebo co
kvalitne repro: 1 ks 3000 Sk a viac....
takze co sa mu viac oplati?
Nespominam, ze k tomu treba zapojit zosilovac, naopak pisem, ze tych 50-60W co to radio ma by malo stacit. Kvalitne autoradio zozenies uz za 10-12 tisic. tu si mozes kuknut ponuku http://www.audioexpert.sk/autoradia-s-cd-prehravacom/ Moje posledne slovo pre tento OffTopicvandal666 napísal:nespominas ze ku tomu radiu este zapojit zosilnovac... a kvalitne radio urcite nestoji menej nez ja pisem mimochodom... definuj co je podla teba KVALITNE autoradio...
aj obycajna orava za 3000 sk mam 50 W ale nezabudajte ze to nieje sinusovy vykon ale maximalny nie dlhodoby a a dlhodoby moze dat maximalne 30w tak bacha na to a auto radio co ma 50 w sinus tak take som este nevidel mozno ze je ale u nas asi sa tazko predava lôebo to pod 15 000 l neklesne to mate jak aj veza ma napisane 500 W RMS a to je maximalny co moze data nie dlhodoby
-
fikus-kukis
Guru wannabe