Bojite sa smrti?
Ja som sa raz v noci zamyslel nad tym co bude ked tu nebudem. Zrazu sa ma zmocnila velka hroza, ze ked zomriem tak sa tym vsetko skonci a nastane ticho.Po tejto myslienke som ako keby zmrzol a tak som sa bal ze mi aj z oci vyslo zopar kvapiek. No ked som si uvedomil ze este zijem, tak som sa spamatal a snazim sa od vtedy vychutnavat zivot lebo nikto nikdy nevie kedy moze prist jeho osudovy den - a z toho mam aj doteraz strach, ze to bude skoro,,,a zivot by som teraz polozil jedine za mojho synovca,,,ma 5 rokov a ma este vela pred sebou
tak asi tak
tak asi tak
-
-Hajkli-
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Podla mna nemozme hovorit ci sa ojime smrti alebo nie, lebo nemozme vediet ci si dokazeme obstat za svojim naozorom ktory sme tu napisali prave v tej chvyli kedy budeme stat na kraji zivota a smrti. Ja dufam ze ak budem musiet tak dokazem polozit zivot za niekoho koho milujem, ale dopredu sa neda povedat nieco tak zavazneho, hlavne ak nevieme co nas caka dalej.
Ale teraz sa najviac bojim smrti ludi ktorych mam rad
Ale teraz sa najviac bojim smrti ludi ktorych mam rad
-
[email protected]
Medium Expert
Re: Bojite sa smrti?
Či by som položil život za niekoho?? Tak to neviem. Za svoju Lásku alebo BestFriend alebo Rodinku - asi áno ale to sú iba slová. Iba konkrétna situácia by dokázala, čo v nás v skutočnosti je. Strach by tam určite bol. U každého z nás. Či sa bojím smrti ... hmm ... bolestivej určite, no vlastne sa bojím skôr bolesti ako smrtitrion napísal:Tem o smrti tu už bolo asi dosť.Polozili by ste život za niekoho druhého, ako to je v USA filmoch, alebo by ste sa báli? Bojíte sa smrti, alebo sa jej budete báť? Ak mate zo smrti strach, tak by ste ho prekonali?
Neviem ci sa bojim smrti, uz som sa nad tym zamyslal a kedze viem ze by po tom nic nebolo (som ateista) nemam sa coho bat. Ako uz napisal nejaky clovek predo mnou, bojim sa maximalne tak bolesti.
Samozrejme ze v situacii, ked by mi hrozila smrt, spraval by som sa inak, ale ked by mi vychladla hlava (dvojzmysel), nejako by ma to nenastvalo.
Zivot by som nepolozil asi za nikoho, mozno len teoreticky, ale to tu nejdem rozpisovat
Samozrejme ze v situacii, ked by mi hrozila smrt, spraval by som sa inak, ale ked by mi vychladla hlava (dvojzmysel), nejako by ma to nenastvalo.
Zivot by som nepolozil asi za nikoho, mozno len teoreticky, ale to tu nejdem rozpisovat
-
.I.LoVe.lOvE.
Expert
-
naj[S]lepsi
Amateur
takze, smrti sa nebojim.. to vsak neznamena ze sa necham zabit. zivot si viem vazit.
desi ma ale to, ze zomriem, vsetko skoncilo, nic nemozem spravit, uz na nicom nezalezi , a aj toho, ze na tomto nezanecham nejaky odkaz, nejake svetielko nadeje ze na mna budu ludia spominat... a deticky este , sice mam este na to cas, ale urcite ich chem
... najviac sa bojim smrti blizkych a nechem si ju dopusit , ale aj vsetkeho co ublizuje mojim blizkym. nad smrtou ale aj nad vesmirom a vlastne nad zmyslom vsetkeho rozmyslam casto a intenzivne...poviete si, co nejake 15rocne decko , co moze vediet o zivote o smrti... ale clovek skusi vsetko, teda smrt urcite
teda taky je moj skromny nazor..
desi ma ale to, ze zomriem, vsetko skoncilo, nic nemozem spravit, uz na nicom nezalezi , a aj toho, ze na tomto nezanecham nejaky odkaz, nejake svetielko nadeje ze na mna budu ludia spominat... a deticky este , sice mam este na to cas, ale urcite ich chem
teda taky je moj skromny nazor..
Hm ja sa bojím jedine pomalej smrti (ako je napr. uškrtenie, utopenie alebo dáky jed a tak...) a smrť ako taká nie je podľa mňa hrozná, len sa bojím čo je potom, mám z toho obrovský strach a neviem čomu mám veriť
. A kebyže mám položiť za niekoho život, tak jedine môj brat, inak asi nie
... A po smrti chcem aby ma určite ľudia poznali a aby po mne niečo ostalo, ako napr. že budem dáky idol alebo také niečo, ako je napr. Che Guevarra... alebo dáky slávny vynález... 
-
miki690
Medium Professional
Tak toto nechapem, praveze podla mna sa prave ateisti maju bat smrti ... Teda ked sa na to snazim pozriet z vasho uhla pohladu a beriem do uvahy, ze po smrti podla vas ateistov zivot dalej nepokracuje, ale je koniec. Ved predsa ked ste ateista tak vsetko co mate, vsetko co ste ziskali, vsetky dobre veci co ste urobili, vsetci ludia, ktorych ste mali radi a ktori mali radi vas, budu navzdy prec. uz bude koniec, po vsetkom, proste ziadna nadej. Alebo som povedal nieco co nieje pravda ?Mek napísal:smrti sa nebojim (tiez som ateista), ...
-
midnight_man
Guru
ten kto veri v boha...veri na pokracovanie zivota aj po smrti, jemu to ostane? nie..ziez budu vsetci prec....vsetko stratene..navzdy...miki690 napísal: Ved predsa ked ste ateista tak vsetko co mate, vsetko co ste ziskali, vsetky dobre veci co ste urobili, vsetci ludia, ktorych ste mali radi a ktori mali radi vas, budu navzdy prec. uz bude koniec, po vsetkom,
K teme: smrti ako takej sa nebojim...vobec ani najmenej,..jedine co by ma trapi je ze by som stratil vsetkych ktorych mam rad...a tym co ma maju radi by som ublizil..ale sam osobne sa smrti nebojim...viete ako sa hovori "Musime iba zomriet"
dôhy cas som sa nad touto temou nezamyslal ,zacal som az v dobe ked sme ju preberali na hodine etickej vychovy v 8 rocniku/uz dost davno/ ci mi verite alebo nie 3 dni som nespal lebo som sa nad tym zamyslal ...od vtedy mi umreli 4 pribuzny na ktorich pohreboch som bol ... podla mna ak by bol clovek castejsie v kontakte s nou nebal by sa a zacal by ju brat ako sucast nasho bytia lebo NIC nieje "neverending story" ... v zasade sa smrti nebojim , ani toho ako mi urci nahoda ako "otrcim kopyta" ,,mna to skor zaujima a fascinuje co bude to nic co ma po nasej smrti nastat , ta prazdna nicota...jediny sposob ako to zistit je asi "zdochnut " ale to potrva asi este dlho ,kazdy to zisti kazdy uvidi
skor ci neskor
/// edit , to miki690 teraz nechapem preco sa mam bat smrti ked som ateista ... stravil som dva roky v nemocnici mal som DOST velke zdravotne problemi mozno aj preto to inac vnimam ,neviem,o tom mojom pobyta tam ssa tu nechcem rozpisovat , ale ako som uz vyssie napisal mna osobne smrt zaujima z ineho uhla pohladu ,clovek sa stava na nu navyknutejsi ak s nou prichadza do kontaktu ... vela krat sa ten co zomiera nestihne ani zlaknut
///edit 2 : moj 100. prispevok
/// edit , to miki690 teraz nechapem preco sa mam bat smrti ked som ateista ... stravil som dva roky v nemocnici mal som DOST velke zdravotne problemi mozno aj preto to inac vnimam ,neviem,o tom mojom pobyta tam ssa tu nechcem rozpisovat , ale ako som uz vyssie napisal mna osobne smrt zaujima z ineho uhla pohladu ,clovek sa stava na nu navyknutejsi ak s nou prichadza do kontaktu ... vela krat sa ten co zomiera nestihne ani zlaknut
///edit 2 : moj 100. prispevok
-
Mek
Addict
nuz to ze som ateista este neznamena, ze neverim v zivot po smrti... ide len o to, ze nemam ani ponatia, co po smrti nasleduje - ci uz velke NIC, alebo zivot kdesi vo vyssej forme, alebo reinkarnacia... preto si myslim, ze uz sa niet coho bat a snad to, co bude nasledovat po smrti, nebude horsie, ako zivot tu
(ked sa na to pozeram optimisticky) (nepovedal som, ze zivot tu je zly)